3.11.11

Gambar Make Up Jumie Samsudin for October 2011

Sat saja kita dah sampai ke bulan Oktober 2011.  Rasanya macam baru semalam akak ver-ver pening kepada duk pikir macam mana akak nak hadapi tahun 2010 kerana akak akan menghadapi beberapa perkara besar iaitu bertunang and berkahwin.  Alhamdulillah,  dah kawennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn dah pun.  Saja tulih kawen panjang-panjang.

Begitu juga u olls semua,  akak rasa ramai batch-batch akak yang dah kawen jugak tahun ini.  Alhamdulillah,  tahniah untuk u olls semua.  Harapan agar u olls semua telah gunakan sebaik mungkin segala tips-tips yang akak telah share dengan u olls.  So untuk u olls yang bakal berkahwin,  jangan lupa click kat Labels - TIPS UNTUK BAKAL PENGANTIN yang terdapat pada kiri blog ini.  Kalau nak tanya apa-apa tips please email to me also.

So,  hari ini akak.  akak nak share dengan u olls beberapa gambar tentang semua job-job akak for this month iaitu October 2011.  Let's cekidaut!

Farah Sany |  Tanjung Bunga Hotel,  Penang
This is Farah.  'Pengantin' (customer) Hassan Abu Bakar.  Thank you Bangsan sebab bagi job ini kat Jumie.  So happy to do her make up.  Very nice lady,  lemah lembuttttttttttt gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.  Tapi nak jadi cerita punya keciknya dunia suami dia Sany ialah budak Penang yang happened to kenal semua kawan-kawan I kat Penang ni.  kih kih kih.
Farah and Aina (her best friend from KL).  Farah wearing busana from Hassan Abu Bakar.  Manakala Aina memakai baju yang design by herself dan dijahit oleh mak dia sendiri.  Keeeleeeeeeeeeessss ok!

Hairstylist akak fully book.  So i have to do her hair by my own.  Frankly speaking chu olls,  akak tak pandai sangat buat rambut.  And plus akak tak minat buat rambut.  So each time kalau pengantin yang sekali dengan buat rambut,  akak akan bawak pembantu / hairstylist akak iaitu Lan Cantik.  Sunyi bila buat kerja dia takdak.  Plus......sanggul ni cantek.  Farah suka.  Tapi for me,  masih kena tacapppp banyak lagi.  :)


Julia Alkhatab | Anjung Budi,  USM Penang

Pengantin ini ialah customer Zarina dari Kerawang Klasik Bridal. Baju and pelamin semua Kak Baby buat.  U olls boleh tengok kat sini  :  Dekorasi Perkahwinan Julia Alkhatab.  Pengantin bermata gatai ini ialah Julia,  bekas student kat office akak.  So memang dulu hari hari duk mai bertenggek depan meja I olls.  Mintak itu mintak ini.  Tak sangka hari dia kawen dia sudi pilih akak untuk jadi make up retis beliau.  Thanks anak ayam.  :)

Photo meletops ni semua daripada Nazri Ahmad Photography.  Selalu duk FB and emel-emel saja.  Beliau ada dalam senarai Direktori Perkahwinan Penang by Jumie Samsudin.  Tak sangka jumpa kat wedding Julia.  Very relaks and calm person.  Akak nampak dia ni jenis yang sangat senang untuk bekerjasama.  So u olls semua,  cekout page Nazri Ahmad Photography okay.  Gambar dia memang vass.

Ini amik pakai camera digital akak jerrr....tapi make up tetappp........kan???

Ini pulak pose amik pakai camera Blackberry akak.  Kerlassss yaa bawak gajet banyak-banyak.  (ikut mud u olls)
Ini lah Julia dan lakinya iaitu Al-Khatab.  Ting tong jugak Al Khatab ni.  Nasib baik Kak Baby ada untuk siapkan beliau.

Adawiyah A.  Halim | Guar Perahu,  Penang
Sejak dua menjak ini akak semakin laku untuk pengantin di area Kubang Semang and Guar Perahu.  Kerlasssssssssssssss! Maybe sebab akak duk popularkan kedai bundle abang Mie kat Kubang Semang tu.  Anyway,  this is Ada.  Blog dia bertajuk Oh! Adawiyah.  She's from KL.  Dia dapat jodoh orang Guar Perahu.  So dia pilih akak untuk wedding di Penang.  Nice knowing her and her friends.  Semua pembaca blog JumieSamsudin.com.  THANKS U OLLLLSSS!

Cantek tak bunga tangan beliau?  Kalau u olls berminat nak tempah bunga tangan macam ni.  Sila click sini  :  Filmshotartifact



Nenjiaaaaaaaaaaaaa dua dua duk berseri pengantin lagi......................HAHAHAHAH (inai akak duk ada lagi u olllls)

Yang ini Eifa.  Jangan getis getis berkenan kat dia.  Dia dah bertunang u olls.  Yang penting tunang dia kenduuuuuuuuuuuuuuu sangat.  Akak dah tengok kat FB dia.  HAHAHAHA


Yang ini pulak kawan baik pengantin jugak,  nama dia Wawa.  Dia sangat obses dengan mekap mekap.  :)
Apalah aku duk cerita kat Ada time ni.

Pengantin lelaki bernama Hafiz.  Dia pun ting tong jugak.  Tak tau duduk sengap.  Mulut dia tu ada saja dia nak komen.  Nasib baik dapat bini style relaks and cool macam Ada.  Jodoh u olls.
Hey u olls bertiga.  Thanks for having me and nice knowing u olls.  Keep in touch okay.

Sekian saja.  Kepada u olls-u olls semua thanks sebab sudi menyapot business make up akak.  Teruskan menempah akak dan yang paling penting,  PLEASE TEMPAH AWAL.  BAGI CEPAT - CEPAT DEPOSIT.  Jangan lagi dua bulan baru nak emel akak,   sorry sorry sorry la jawabnya.

Okay,  bye u olls.  Jangan lupa visit blog make up akak kat sini  :  Make Up by Jumie Samsudin

3 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. kak jumie!!thnks for the entri yg meletopss!! btw..nak bg tau..yg handbouquet kat atas tu dr filmshotartifact tau..yg intan norazam tu..Handbouquet kaler purple+pink tu..heee...

    http://bilaadawiyahnaikpelamin.blogspot.com/2011/10/review-handbouquet.html

    ReplyDelete
  3. shu ollls! akak telah tersalah information. anyway thank you so much. ive edited the information in this article :)

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...