15.11.11

Gambar sekitar Victoria's Secret 2011 Fashion Show in New York, New York

Herllo u olls semua. Marilah kita menjamu mata pagi ini dengan koleksi baju-baju dalam high-end daripada Victoria Secret untuk tahun 2011. Fashion show kali ini dibuat pada 9 November lalu di New York, New York.

Marilah akak menceritakan sedikit sebanyak mengenai the famous Victoria Secret Fashion Show. Kepada Cik Leha, hang jangan nak carut-carut aku lagi sebagai wanita fakta ya. Akak memang sekarang dah feeling-feeling wanita menge-share ilmu pengetahuan. Sekali sekala baru kita carut orang okay :)

VSFS ini adalah acara tahunan untuk mereka menayang dan mempromosikan koleksi baju dalam mereka yang terbaru. Mula-mulanya depa buat show ini secara biasa la punya fashion show, pastu dah lama-lama depa buat webcast macam Kate-William wedding tu. Lani sebab dah terlalu mendapat permintaan ramai, terus depa promot tayang dalam saluran televisyen perdana kat Amerike.

Setiap tahun ada lebih kurang 35-38 model hebat terkini daripada seluruh dunia untuk menjadi model mereka pada fashion show ini. Oppss! Bukan model ya. SUPERMODELS. Nama-nama seperti Heidi Klum, Tyra Banks, Gisele B√ľndchen, Karolina Kurkova, and Adriana Lima semua naik kat sini la. Dulu akak pun dapat offer jugak, tapi depa one of the director tak mau buat bra untuk plus size models macam akak. Akak sentap teruih balik Melesia!! Haaaaaaaaaaaa kan! Akceli akak tau, semua model-model lain makan ati dengan akak sebab dalam semua semua body akak yang paling perfect. OKAY!!! #MATILAH

Setiap tahun fashion show ini menjadi perhatian semua orang dalam bidang fashion malah seni hiburan. Sebab time nila orang-orang kaya and selebriti akan book beli tiket duduk depan-depan untuk pilih bra terbaru!! And depa juga akan jemput retis meletops-letops untuk buat show sambil para supermodels membuat ketwok. Tahun ini, depa jemput Kanye West, Cee Lo Green, Maroon 5 and Nicki Minaj untuk membuat persembahan.

Kepak - kepak angels nya yang pelbagai!! Macam-macam kepak depa nanti buat. Memang ramai designer khas akan membuat macam-macam jenis kepak untuk para models ni pakai. Sebab itu semua model Victoria Secret Fashion Show di panggil "Victoria Secret's Angels"

Attraction kedua ialah FANTASY BRA iaitu bra yang paling mahai dalam koleksi tahunan depa. Bra mahai ini diperbuat daripada berlian. Setiap tahun, sorang saja model (selalunya models yang paling mahai bayaran upahnya) akan dipilih untuk memakai dan memperagakan bra itu.

Heidi Klum pernah dipilih sebanyak 3 kali (dalam tahun berbeza) untuk memakai bra mahai ini. Manakala Gisele B√ľndchen, Tyra Banks, Karolina Kurkova, and Adriana Lima pegang rekod untuk pakai sebanyak 2 kali sahaja.

Butiran Victoria Secret Fashion Show 2011 daripada WWD.com, Fashionista.com

Budget for the show in dollars: $12million

Original budget, when the show started 11 years ago: $120,000
Swarovski Elements used: 2 million
Costumes: 69

Sets of Angel wings: 31

Total models: 38

Newcomers to the show: 15

Themes for the show: 6 (Ballet, Super Angels, Passion Play, Angels  Aquatic, I Put a Spell on You and Club Pink)

Value of Miranda Kerr's Fantasy Treasure bra: $2.5million

Total carats of Fantasy Treasure bra diamond centrepiece: 36

Weight in pounds of Passion Play Fan Wings: 2

Number of Swarovski crystals on Passion Play wings: 105,000

Number of years it has taken to create Passion Play wings: 7

Number of world-class musical acts: 4 (Kanye West, Cee Lo Green, Maroon 5 and Nicki Minaj)

Number of months ago that perfectly-flat-stomached Miranda Kerr gave birth: 11 (celaka nahariammm)

Number of Victoria's Secret Angels who have become household names after appearing in the show: Countless

So enaf all the merapu rapu. Marilah kita mentengok gambar-gambar kali ini!!


Untuk tahun ini Miranda Kerr dipilih untuk memperagakan bra mahai yang berharga USD 2.5 juta. Baju dalam ini diperbuat menggunakan 3,400 batu permata yang telah disulam menggunakan tangan, termasuk beberapa berlian 142 carats, mutiara, pearls, kristel citrines dan kristel aqua marines. Sapa nak beli? Ramai laa....sebab tu show ni satu dunia depa tunjuk. Nenjiaa orang orang kaya semua nanti duk pulun beli kat bini-bini and gundik depa. Silap aribulan nenjia, tok tok Arab Saudi, Qatar, Dubai semua tu duk beli kat orang gaji depa saja kot.
























Kepak yang model ni pakai adalah seberat 13 kilo!!  Mengambil masa 7 tahun untuk buat kepak ini.






























Kalau ampa nak tau,  Miranda Kerr ini ialah bini kepada Orlando Bloom :)









































Ini Chanel Iman.  Dia half korean +american + african.  Kalau semua model struggles untuk bagi kuruih untuk fashion show ini,  dia pulak dimintak untuk menambahkan 7kg dalam berat badannya.  Celaka harun tu pun dia kata susah.  Sebab dia kena minum protein shakes banyak,  kena angkat berat untuk bagi jadi muscle and a few days before fashion show dia buat pot luck kat rumah dia.  And ajak kawan kawan dia semua mai bawak makanan and dia pun makan-makan-makan.  CELAKA!


Ini Adam Levine dengan marka dia Anne Vyalitsyna.




















Gambar ehsan : Yahoo TV dan juga Daily Mail UK

3 comments:

  1. Aiyooo... makan hati tengok badan Miranda Kerr yang baru bersalin tu.. akak yang dah setahun bersalin nan ado badan mcm tuh okeh..

    Akak heidi nan ado kah?

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...