11.11.11

Saya Suka Cara Kamu Berfikir

Dalam kelas,  matapelajaran Matematik Permulaan, cikgu tadika bertanyakan soalan..

"Ada 3 ekor burung di atas pokok.  Seekor ditembak pemburu, berapa ekor lagi baki yg tinggal di atas pokok?"


Adik Mat angkat tangan dan jawab,

"Kosong cikgu".

"Kenapa kosong Mat?" tanya cikgu.

"Sebab 2 ekor lagi tu mesti laa terbang lari cikgu."

"Hmm salah tu Mat! Jawapan yg betul tentulah 2, 3 tolak 1 sama dengan 2.. Tapi cikgu suka cara kamu berfikir..kreatif" tambah cikgu tu lagi

Ketika waktu rehat, Cikgu belanja Adik Mat makan aiskrim. Sambil menikmati aiskrim yg dihadiahkan oleh Cikgu nya itu, Adik Mat tetiba bertanya,

"Cikgu, ada 3 orang perempuan makan aiskrim. Satu tu makan dgn style telan semua sekaligus, satu lagi gigit sikit2, dan satu lagi jilat keliling dulu dan kulum aiskrim sampai habis. Cuma satu je antara tiga tu yang dah kawin, yang mana satu cikgu?"


Tergamam cikgu dengan soalan Adik Mat. tapi cuba berlagak neutral cikgu pun jawab,

"Yang jilat keliling dulu dan kulum aiskrim sampai habis tu la kot.."..

"Salah cikgu.., yang ade pakai cincin laa yang dah kahwin... Tapi takpe, saya suka cara cikgu berfikir".. kreatif..

KANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

6 comments:

  1. Huh cikgu tue sgt2 da melucah okey ~~~~ =)

    ReplyDelete
  2. hahahahaha........terkucil i...kakmasyp

    ReplyDelete
  3. Siries cikgu itu kena punked dengan anak murid dia!

    ReplyDelete
  4. Salam,

    Terutamanya Pemilik blog ini..
    Nama saya Mr.os hehe orang panggil
    saya wald,saya orang baru kat blog ini
    diharap kedatangan saya di sini di alu-alu
    oleh pemilik blog ini,....:)

    Saya akan kembali lagi
    dengan tips yang berguna:)

    Terima Kasih
    oswald
    Berfikir Cara Saya

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...