BB Cream by Seqy Beauty



Hello and Assalamualaikum to all,

Hari ini I olls nak memperkenalkan satu produk kosmetik yang direka, dicipta dan diedarkan oleh anak Bumiputera, seorang blogger yang meleps juga iaitu Sepet a.k.a Zuhana.

Thank you kepada beliau and team kerana sudi memperkenalkan produk ini kepada I olls. Bukan sebab I olls dapat PERCUMA and I olls feeling nak buat review ini, I olls buat review ni sebab I olls sendiri amat suka dengan produk ni and I olls sangat-sangat suka nak share dengan orang ramai.
Kalau ampa nak tau, I olls memang dapat banyak produk untuk di-review, tapi I olls bagitau dah siap-siap kepada pengsponsor barang, I olls akan bagi review seikhlasnya.



BB Cream by Seqy Beauty

Ampa semua mesti tau apa benda BB Cream kan? Dulu I olls memang suka pakai BB Cream, dulu-dulu aku promote kat dalam blog aku Miracle Multiplex BB Cream (SPF 25 PA +), pastu memang berlambak orang duk tanya pasai produk tu kat aku. Mesti ramai orang suka nak pi beli jugak kan? Tapi lepas tu, aku rasakan Miracle Multiplex BB Cream (SPF 25 PA +) makin lama makin tak best. So aku stop pakai BB Cream and aku cuba beberapa jenis BB Cream lain seperti yang dipromote oleh kawan-kawan tapi takdak pun yang berkenan di hati. Tapi nenjia, bila dapat this produk I olls falls in love!

Ini gambar i olls masa first time pakai BB Cream by Seqy Beauty. Gambar amik gambar handphone I olls Lenovo S860. NO EDITING. Natural light. Meletops kan?


Why I Olls Suka BB Cream by Seqy Beauty?

(ini bukan copy paste, mak tulis sendiri berdasarkan pengalaman)



Ampa tengok sendiri perbezaan I olls pakai. Yes, warna ini nampak sedikit kelabu sebab muka I olls yang colour tanned. Tapi lama-lama dia akan blend in and cantek. And lepas pakai full make up, warna BB Cream ini akan nampak cantek lagi. Tak sabak nak pakai BB Cream by Seqy Beauty yang lebih sesuai untuk warna kulit tanned macam I olls.


Senang nak pakai!

Untuk orang yang always busy and mengejar masa, BB Cream by Seqy Beauty adalah jawapannya. Selepas basuh muka, pakai toner and bubuh ubat jerawat sikit. I olls teruih sapu BB Cream by Seqy Beauty kat muka. Pastu make up macam biasa. And of course, lepas make up muka I olls terus berubah jadi Selena Gomez gitu. Produk meletops ini bertindak sebagai pelindung (sebab ada SPF), melembab (takpakai pakai moisturiser) and bedak asas (because of the colour yang ada dalam produk ni).

Ringan, nipis and NOT CAKEY

Tak payah pakai banyak-banyak. Semprot sekali ja kat tangan, and that is the only ammount that u need to cover your whole face. Sapukan BB Cream by Seqy Beauty

Ke seluruh wajah dengan menggunakan jari. Pastu picit lagi satu, untuk bubuh kat tengkuk. Kalau pakai tudung pun, bubuh ja kat tengkok, sebab i believe BB Cream by Seqy Beauty merawat wajah and ia merawat dan melindungi semua bahagian kulit yang menggunakan produk ni. So ampa nanti kalau bukak tudung depan suami, takdak la nampak ketara, muka putih lehaq hitam.

And ampa akan rasa sangat best sebab produk ini cover cela-cela di wajah (dark spots, warna tak sama, merah2 akibat jerawat, parut) and at same time ampa rasa sangat ringan tak macam effect pakai bedak.

Ini pun gambar I olls amik pagi-pagi buta masa duk bersiap kat bilik. Lepas dah make up semua. No editing pada gambar ya. I olls just crop sahaja.



Melindungi dengan SPF 30

Sebagai wanita outdoor macam I olls, I olls sangat suka sebab BB Cream by Seqy Beauty mempunyai pelindungai UV SPF 30. Pelindungai UV ke wajah bukan sahaja bagus untuk halang kita jadi lebih tanned, malah pelindungan SPF ini dari kesan UV juga boleh menghalang kepada effek lain seperti jeragat dan juga penuaan. Yes, ampa tak tau ka? Lagi banyak UV light kita kena, kulit lagi cepat tua.

Tidak Berminyak

Kulit I olls adalah berminyak. And yes, I olls pakai ni tapi muka I olls tak berminyak. Cuma there was one time, masa experimentasi, before apply BB Cream by Seqy Beauty I olls pi pakai sejenis pelembab, nenjia lepas tu jadi berminyak. So lepaih tu tak pakai dah apa-apa before pakai BB Cream by Seqy Beauty.

Natural oil pada wajah adalah bagus untuk melembabkan wajah and muka kita tak kering. Kulit wajah yang terlalu kering nanti cepat dapat rinkles. I olls suka BB Cream by Seqy Beauty sebab ia masih mengekalkan kelembapan kulit wajah sambil mengawal minyak.

Colour Blend In

I olls mempunyai warna kulit wanita Africa + Latin, so its not easy to find bedak asas yang sesuai dengan keunikan warna kulit I olls. So, masa Ms. Syeka bok mai BB Cream by Seqy Beauty kat I olls, the first thing I olls tanya adalah “Warna dia macam mana?”

Syeka kata, depa ada dua colour buat masa ni, nombor 1 is for cerah, and 2 is more natural. So depa bagi yang natural untuk I olls. After aplikasi, alhamdulillah, kulit I olls memang mula-mula nampak macam putih sikit, tapi lama-lama, dia macam makin cantek and blend with my natural skin colour. I olls suka.

BB Cream by Seqy Beauty dalam proses nak buat colour yang sesuai untuk wanita berkulit tanned. CAYALAH!! Cepat-cepat i mau.

Specially Designed by Seqy Beauty

Produk ni bukan dibuat di Korea / China / Bangkok pastu buat packaging lain ja. Produk ni memang di-design khas oleh Ms. Sepeti a.k.a Zuhana because beliau sendiri seorang pencinta kecantikan dan beliau sendiri seorang ahli farmasi. So dia tau la apa yang baguih and apa yang tak baguih. Produk ini insya Allah halal. Tapi yang penting, produk ini adalah buatan MALAYSIA.

Beg make up I olls memang kecik. Tapi botol BB Cream by Seqy Beauty boleh masuk dengan mejiknya.



Botol Praktikal dan Cantek

Sangat impressed dengan rekaan botol yang minimalist. Kuruih and panjang macam tubuh badan I olls. So senang nak selit kat mana-mana :)

Merawat kulit

Kulit I olls adalah sangat sensitip. Tak boleh pakai apa benda semarang. Orang tua-tua kata, kulit orang kaya. Gicu. Lepas pakai produk ni for almost 2 weeks already, I olls rasa sangat puas hati and boleh nampak perbezaan pada permukaan kulit I olls. Bukanlah nak kata lepas pakai produk ni kulit aku terus lembut lincin macam kulit teloq, tapi bila aku pakai ni, memang dah takdak masalah, takdak bintik-bintik, takdak jerewat over-over...so baguih la kan! Sapa yang kulit sensitip macam saya haruslah cuba.


Fungsi dan Kelebihan BB Cream


  • Sesuai untuk semua jenis kulit.
  • Menutupi cela di muka.
  • Sebagai bedak asas.
  • Lebih ringan dari foundation.
  • Sebagai essential cream, menutrisi kulit, menegang dan menghaluskan kulit.
  • Melindungi kulit dari sinaran UV yang boleh menyebabkan bintik hitam muncul di wajah (SPF 30)
  • Memperbaiki masalah kulit dan melindungi kulit dari bahan-bahan kimia berbahaya.
  • Wajah tidak berminyak sepanjang hari.
  • Berfungsi melawan sinar violet dan pencemaran udara sehingga endikan kulit sihat.
  • Melambatkan penuaan.
  • Tekstur yang ringan dan sesuai untuk orang Asia.

Bahan-bahan dalam BB Cream by Seqy Beauty

Aqua Cream
Beeswax
Cetyl Alcohol
Octyl Methoxycinnamate
Cyclopentasiloxane
Dimenthicone
Caprylic/Capric Triglyceride
Propylene Glycol
Titanium Dioxide
Iron Oxides
Sodium Chloride
Phenoxyethanol


Cepat-cepat dapatkan BB Cream by Seqy Beauty dengan segera.

Hubungi pengedar yang sah,

Ms. Atikah Syeka Rohaini (Permatang Pauh)
di talian 013-435 1899.

Gambar i olls bersama Ms. Atikah Syeka Rohaini ketika pertemuan nak pass barang. Memang lepas ni kena selalu jumpa la, I olls memang akan beli produk ni selalu.


Harga :

RM55 (Semenanjung Malaysia)
RM60 (Sabah/Sarawak)


Follow :



Untuk maklumat lanjut sila layari

11.11.11

Ulasan Fesyen Anugerah Skrin 2011 - Gold Glamour

Hello u olls semua. katanya ramai yang menanti-nanti ulasan fesyen akak untuk majlis anugerah gilang gemilang ini.  So u olls semua tengok ka program ini kat tivi?  Disebabkan akak ada undangan makan malam di rumah saudara akak,  so akak tak berapa mentengok sangat rancangan ini.  Nampanya pun macam tak menarik.  Pengacara Ellie Iskandar - Oh TV3,  tukar tukarlah sikit.  Very the same person saja ke?  Pastu katanya Kak Ta pun jadi pengacara.  Terkejut akak ya tengok wanita bangsawan itu jadi pengacara.  Tapi siriesly,  akak yang tengok rancangan ini secara tak acuh tak acuh ni pun terus menjadi macam sentap "HEYYY!!  AWAT AMIK POMPUAN NI JADI PENGACARA?  JUST BECAUSE DIA CANTEK KAH??"  Biasalah....TV3.  :)

Untuk majlis kali ini,  pihak TV3 memilih tema Gold Glamour.  Tapi akak rasa hanya sekelumit retis yang memakai colour GOLD!!!  Depa pakai semua colour bukan rona emas pastu tang bek tangan saja depa pakai gold.  Cam tak fair!! 

So marilah kita membaca ulasan-ulasan akak tentang setiap baju-baju retis Melesia yang boleh tahan meriah ya. 
Para Fompuan-Fompuan


Bak kata Cutecarry.com.  Bukan mudah nak bawak dress ini.  Dah la mengelip,  pastu design ala haute couture.  Walaupun extravaganza macam mana ka,  tapi tetap wanita ini nampak very the lay back radiant.



Student USM turned retis sekarang.  Ohhh dah pakai tudung.  Tahniah u olls.  Bagi akak dress ini tidak sesuai untuk wanita bertudung ya.  Very the nampak tubuh badan macam dress Jessica Rabbit saja.  Dah la diperbuat daripada baldu u olls. 



Kakak ni dulu pelakon drama Spektra yang sangat laku.  Selalu dapat watak heroin yang teraniaya.  Terkejut tengok kakak ni pakai dress mengelit macam ni.  Anyway,  baju ni okay cuma kalau buang all the kerawang kat dada,  the ekstra eksesori kat pinggang and also the kerawang di hujung lengan.  Kalau nak detailing juga,  just pilih satu antara tiga tu.  Yang lain buang. 



PERFECT!!! Siriessly.  Memang kena tema and very the Hollywood u olls.  Takdak apa apa eksesori over.  This dress is by my tok ayam iaitu Sheila Mohamad.  Alhamdulillah,  now kak Ziana memang suka buat baju dengan tok ayam kiter.




Mak jandaz baruzzz.....Kerlassssss! Suka dress ini.  Simple tapi tetap grand.  Warna nude ya.  Akak rasa warna nude memang the 'in' sekarang ini.



Perfect!! Sangat suka dress ini.  Very the pilihan Jumie Samsudin.  Potongan semua very the merletops.



Dress sopan oleh Marsha ini dibuat oleh adik ayam I olls iaitu Shannel Harun.  (The same person yang mengdesign wedding dress biru akak)  Tapi kisahnya,  carutan membina yang ingin akak sampaikan secara umum untuk Shannel Harun ialah : - PLAY SAFE TIDAK AKAN MEMBAWA ANDA KE MANA-MANA YA.  And awat buat baju ni macam lengga-lengga.  Satu yang i suka dengan baju ini ialah patching u buat kat depan dress ni.  Macam mana punya senget ka. 



Kerlas baju ini.  Cuma kalau lengan tu tak payah buat kembang-kembang payung boleh tak?  Very the zaman akak kerja butik pengantin Kak Nani.



Orang elok pakai baju elok jadilah orang elok kali dua.



Akak tak tau la nak kata apa.  Tapi macam too sarat from head to toe.  Tak tau nak tengok kat mana.  Macam pondan-pondan masuk ratu kebaya pun ada.  Caruttt!




I donch like the pinggang putih di situ.  Tak sesuai.



Banyak kesalahan kat style ini.  Tetttt Tettt Tettt Tettt...nenjia buzzer kerosakan duk berbunyi dah.  Paling akak tak boleh terima ialah kasut dia.  Why pakai kasut talit tali kecik macam tu.  Pastu pakai dengan stockings hitam plaks.  Subang bulat tak sesuai.  Plus rambut buh sebelah ala-ala ayu.  The whole look is just so wrong dear.  I am sorry!



Perfect!!I love the skirt and kombinasi warna nude and biru macam nak kelabu.  Scha Alyahya memang dikenali dengan taste ala-ala Camelia. 



Tekejut sangat tengok Diana Danielle gila kuruih! Wat happen to u ollls?  Dress ini of coz dari Wanpa.  Tengok dia punya lilit lilit pun tau dah sangat.  Butzz... i donch like the kain lubang-lubang and buat tripe macam mana ka kat bawah tu.  Teruih baju ni nampak pelik macam mana ka.



Tak paham.  Kain dia macam sendat sikit kat pungkur.  And then tops dia pasai pa macam ni.  Awat kena pakai inner warna silver macam mana ka.  Or was it inner?  Atau pun memang kut dalam bubuh colour kelabu macam tu.  Tak cantek siries.  Cacat baju ni sebab inner tu.





Makcik ni yang jadi makcik dalam cerita Tahajjud Cinta kan???????????????????? Sentapppppppp okay!! Sekali dia pakai dress macam ni.  Dah nampak macam kuih apa ka.  Akak sentap.  Sentap. 





Cantek and grand.  Pompuan ni pandai membawa dress ini.  Akak juga memuji retis-retis muda yang sangat pandai bergaya okay.  Depa tau dress depa dah sarat avant garde macam mana ka.  Depa tak ver ver pakai rantai besak besak pun.  Merletops.



Wanpa....................very the Emilio Pucci punya dress untuk sepupu I olls iaitu Beyonce for MET Gala 2011. Kannn!  Ampa tengok sini  :  Beyonce-Emilio-Pucci-Lace-Sleeve-Collar-Dress



Merletops depa.  Dress ni unik sebab ada tulisan cina cina.  :)  Cuma rambut tu,  kalau buat blow besak ke belakang semua lagi nampak seksi and meletops.



Sesuatu yang sangat chic.  Love the details on the bahu.  Simple jaah.



Pernah tengok.  BORING.  Next!


Kerlasssssssss!  Makcik ni la yang jadi bomoh yang bukak hijab Pierre Andre sampai boleh tengok hantu semua.  HAHAHAH.  Terkejut jugak tengok depa pakai dress macam ni.  Akak tak tau la maybe cara dia berdiri tak betui ataupun memang dia berdiri macam tu.  Macam terkendon macam mana ka.



Sapa ni?  I love this kinda cheongsam dress.  Meletops.


MANA GOLD HANG???





Wanita bertudung,  kalau boleh pakailah kasut bertutup ya.  Ni dari atas semua dah elok.  Tiba tiba nampak ibu jari kat bawah.  Bagi akak,  so not okay!


Neelofa!  Siries akak suka fompuan ni sekarang.  Dah la cantek,  seksi macam mana ka,  pastu pandai bergaya "memiliki taste Camelia" dan yang paling penting akak suka dia berlakon.  Dia pandai berlakon okay!  Notz like Kiela Fairi apa ka.  Tiba-tiba carut Kiela Fairi pasai pa taktau.  HAHAHA.  Anyway dress ni merletops.  Jarnag-jarang artist designer Melesia pakai printed materials macam ni untuk buat dress for red carpets.  U olls very the pandai memilih. 



Dah pernah tengok.  NEXT!!



Baju ni nampak dia lebih gemok.



Baju ni cantek.  Suka.  Tapi rasanya wrapping ni semua macam terlalu banyak and nampak terlalu sarat for gaid petite macam Nora Danish.  Or maybe akak jer yang rasa macam tu?  Apa pendapat u olls semua?



Wellll welll welll welll welll.  Wahh...banyak wellnya kan?  Actually baju ini pun banyak salahnya.  1.  Lengan tu jarang or was she wearing an inner inside it?  Nampak macam terlalu provokatif untuk wanita bertudung.  2.  Ada dua kesaratan yang utama di tubuh badan dia.  Satu bahagian kain net ropol-ropol macam mana ka untuk bahagian kain itu tidak sepatutnya dipadankan dengan bahagian tops yang sarat dengan wrapping macam tu.  Patutnya pilih salah satu saja. 

But anyway,  she looks so happy and very comfortable and loving this dress!  I think that is why baju ini tetap nampak hebat. 


Kalau details kat pinggang tu dibuang adalah lebih cantek.  NEXT!



Deni la kena cerai dengan Ustaz Shauki.  HEHEHEH.  Okay,  itu dalam drama Tahajjud Cinta.  Tengok Kak Ziela secara live dalam TV,  beliau nampak sungguh 'penuh' ya di bahagian dada.  Weellllsss.....memang Kak Ziela mempunyai aset yang amat Kim Kardashian ya.  Sebab tu dulu A.R Badul suka amik dia jadi heroin filem.  Very the seksi u olls.  Okay....enaf about all that,  about the baju.....i like the colour and design semua.  Simple cuma tak suka kasut nampak ibu jari for wanita bertudung.  OKAY NEXT!





Inilah penyanyi baru yang fofular dengan lagu Muka Buku tu semua kan?  Akak tak pernah dengar lagu dia lagi.  Nanti akak akan tengok.  Anyway baju ini....wellsss....welllss.....i donch like the pinggang.  Patutnya details kat pinggang tu terus letak kat bawah tetek and buat potongan princess cut for dress ini.  Atau buang terus.  Sebab tak paham kenapa kena ada bunga seketoi kat tengah-tengah??? Bek tangan dia nampak macam tok tok.  Tak sesuai. 


Apa aku nak carut kat baju ni?  Ermmm....ermmm...ermm......macam okay semua okay pada pendapat I olls.  What do you think?



Something yang different tapi tetap ada elemen gold glamour.  Shiela Hamzah memang pandai bergaya.  Takdak apa yang boleh akak carut kat beliau.  Memang sesuai untuk gadis yang baru baru nak naik macam dia.



















Suka depa tiga orang ni.  Depa ni kumpulan baru.  Budak-budak perempuan muda nama apa ka.  Gula ka apa ka.  Akak berkesempatan tengok persembahan depa masa pi KL baru baru ni.  Memang boleh tahan juga persembahan depa.  For me depa ada pakej.  And memang depa pandai dressing sesuai dengan fesyen budak budak muda lani.  Keep it up u olls.





Kerlassssssssssssssssssssssss!  Macam nila aunty-aunty patut dressinggggggggg!  Memang akak suka.  Memang meletops.






Kak Anna,  whyyyyyyy whyyy whyyy.  Dah dua kali I olls terpaksa memberi komen negatif kepada rakan sekolah Senjojes akak ini.  I dont like the puffy tops.  Menampakkan beliau lebih agam.  Skirt dia pun tak sesuai.  And stockings hitam dan kasut itu.  No No No.



Gadis yang tengah ini ialah seorang pelakon drama yang hebat juga.  Akak suka lakonan dia and muka dia sangat cute.  Dah anak dara lani naaa.....Suka dressing dia very the simple.  Sesuai dengan usia.  Kalau akak jadi stylist dia,  akak akan mintak dia carik cekak rambut halus warna gold untuk memeriahkan tema untuk majlis ini.


Yang kiri :  Macam mana punya guni dah akak tengok.  Macam too big.  Maybe dia nak tiru ala-ala dress mengandung Victoria Beckham masa pi kenduri kawen Kate Middleton.  Tapi macam too big.  Terlalu banyak kerdut-kerdut tu kot.

Yang kanan :  Ammmmboooiiii perluka tunjuk hembek depa lagu tu.  Hembek tu jenama apa?  Reena : Life is a big canvas.  Sila bagi info sikit?  But anyway,  i love your dress essamble.  Cuma kain tu bagi labuh sikit.  


Depa ni semua sapa??  Marie Kate and Ashley Olson + kawan sapa ka ?  Semua style pakai baju over sized macam mana ka? 


Lerlaki-Lerlaki


Wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!  Abang Fahrin....kalau abang Fahrin bubuh glitter semua semua kat muka,  pakai sarung tangan and topi.  Pastu tabuk lagi glitter banyak-banyak....abang Fahrin boleh pegang kole and berdiri jadi batu sat di Bukit Bintang.   Siries!! Cuba abang teraiiii!



Abang Rossyam.  I heart u!!  Best dressed for man by Jumie Samsudin.



Smart!!


Tak sangka dua mamat ni pakai smart gila.  I like.



I know he is very the bergaya.  Selalu up to date.  I like this essambles too.  Sesuai dengan usia dia.  Abang Rosyam Noor carut dia pasai pa pakai lencana sekolah.  KAH KAH KAH.  For me semua okay,  cuma i donch like dia pi simpan janggut lagu tu.  I donch like. 



Depa dua ni sapa?  Cam merletops jugak dressing depa dorang.  This is smart casual.  Yang pendek dan bulat di sebelah kanan itu - Hang pakai make up ka??? Wells....nampak macam too much make up for me.



Meletops.  Suka dia punya details kat neck. 



Akak baru tau yang Zizan asal dari Terengganu.  And malam tu persembahan dia dengan Zain Ruff Edge - TAH APA-APA!  Aku tak faham.



Okayla.


Yang kiri :  PI BUANG TIE and BUANG TALI  PINGGANG.  Dah macam tukang karut Boria Library USM saja aku tengok.  (sorry Sham!) hahaha

Yang kanan :  Awat tiba-tiba imej rock pulak ni.  Hang ingat hang pi Video Music Awards ka?



Vest tu macam terlalu besar.  So nampak pelik.


Suka dressing adik ni.  Sapa dia ni??


Ferhad....why?  You didnt get the memo? 



Aku tak paham kat vest ala-ala berkilat dengan tudung makcik mengaji mana dia curi ni.  Pastu duk buat posing-posing rock macam mana ka?





Dua dua kurta kat atas ni memang meletops.  Okay.  Tahniah sebab cuma something different. 





Kapel Merletops




Canteknya pelakon pompuan ni pakai macam ni.  Cantek siries.  Tapi kalau bubuh bunga kat tangan dia.  Teruih depa dorang jadi macam kawen-kawen dah.  Ini bukan carut ya.  Ini kenyataan.  Maksudnya baju ini cantek.  Boleh buat untuk kawen jugak.



Modest.  :) Pakcik ni dulu macam gemok sikit kan.  Lani dia kuruih gila.  Mesti kena kencing manis.  Dah tua tua ni kan.



Lelaki  :  Taksido abang ni macam terlalu besar la.

Perempuan  :  Foziah Ghaus!  Meletops depa pakai dress gold bunga bunga besak macam tu.  Very the trend sekarang.


Zulyahya :  Steady PAPAYAMAN!!!!  Hang nampak smart. 

Isteri Papayaman :  Siries cantek.  Seperti akak cakap tadi,  designer Malaysia jarang memilih kain printed macam ini untuk acara majlis formal.  Maybe depa takut nak tersalah langkah.  Dress isteri papaya man memang meletops.  Cuma sleeve pendek dan pakai innner di dalam itu mencacatkan sikit.



Eizlan Yusof :  Memang dia suka pakai suit cam ni.

Isteri Eizlan  :  I prefer kalau lengan baju itu dikecutkan instead of buat puffy macam tu. 



Lelaki  :  Sapakah geboi ini?????

Pompuan itu :  Kalau boleh,  please buang details bunga tabur kat area paha tu.  Teruih nampak macam dress miss-miss drag queen.


Tomok  :  MACAM DAH PERNAH TENGOK DIA PAKAI MILITTARY SUIT ni.

Liyana Jasmay :  Tak pernah salah dressing dia.  Menangihhhhhhhhhh tengok beg tangan dia!!  Menangeh...menangehhh....


Siries cantek depa dorang.  Pandai depa matchingkan dressing depa.  And depa pun lani makin dewasa dalam pemilihan pakaian.




Lelaki  :  Something yang different untuk lelaki.  Meletops.  Dia pakai gold blazer.  Tapi yang lain remain hitam.  Cuma i donch like the mafla tu.  Macam nampak bulky sangat.

Kak Lisda  :  Another dress by tok ayam akak iaitu Sheila Mohamad.  Gilaaaaaaaaaaa menangeh tengok dress semua glitter emas macam ni.  Depa takpala models iklan bagi kuruih badan......Cuma Jumie Samsudin pakai lagu ni.  Orang pertama yang akan gelak kat akak ialah EN KHAFI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Perempuan  :  Adik,  lain kali bagi labuh sikit dress tu. 

Lelaki  :  Aiiiyoooo adik adik sangat muka.  Mesti ramai yang berair tengok gambar ni kan.....Celaka ampa nak cekcap kat blog akak!


Shahnazz :  Budak kampung i.  Erm...tak sangka dia ni anak pakcik Bashir Ahmad.  Dulu dia germok.  Kami tak kenai dia pun.  Sekali dah kuruih semua pi KL jadi artist teruihhhh!  Dressing dia okay kemas.  Simple.



Kiri sekali  :  Sapa kakak ni?  Isteri David Teoh ka?  Meletopssssssssssssss la clutch depa.  Takdak yang lebih panjang dari tu ka?

David Teoh  :  Pandai dia pakai suit cam nak gold gold jugak.  Meletops.

Yang kanan  :  Sapa ni?  Dress macam adik-adik masuk Miss.  Cantek and meriah.  Gold dia kat clutch saja la.


Perempuan  :  Siries dress u olls adalah naya kes!

Lelaki  :  Colour tuxedo tu macam tak masuk dengan shirt tu semua.
 

Tiztiztiz : Cantekla depa...................sukaaaaaaaaaaaa!  Love the red lips and romantic hair do. 

Remy Ishak  :  Awat rambut hang macam penyek?


Ini laki Yasmin Hamid ka? Tasteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!



Selekeh couple.  Dah la tak ikut tema.  Pastu dua dua pun macam tak bersungguh nak dressap.  Rambut pun macam baru habih game saja.




So sweeetttttttttttttttttt!  Apabila tengok golden couple macam still nak dressap and berpegangan tangan macam ni.  Depa pakai apa pun terus nampak sweet sangat.  :)



Depa ni kapel ka???




Sweet kapel.





Kak Sharipah :  Kak Sharipah ni mempunyai taste Ramlah Ram.  Selalu macam dia saja paham apa dia pakai.  Colour,  make up,  rambut....everything is very the Ramlah Ram.  Dalam kes ini akak tak paham pasai pa perlu ada tali kat off shoulder dress dia.  Dah la tiba tiba tali tu kaler biru muda.  Atau itu tali baju dalam?  And why in the ASK2011 hang pakai cluth bunga ropol-ropol tu?  Tak sesuai dengan dress hang.  U should pakai cluth.

Sebelah Kak Sharipah  :  Amboiii bawak adik-adik.  Muka dia macam kawan akak nama Pangiran Eeri Jeremiah!  :)




Macam versi aku dan En.  Khafi kawen tapi versi muslimah.

Sekian,  terima kasih kepada Pojiepooh yang memberikan informasi link link gambar ini. 

Gambar adalah daripada Beautifulnara.ComOh Bulan and CuteCarry.com.

16 comments:

  1. Jumie, kami sedih satu ja, ada setengah baju dah cantik, muka dah lawa, tapi sayang flabby arms & perut. Sayangggggg sangat. Haihhh.

    Apapun kami paling suka fesuen Scha. Chic minimalist FTW!

    ReplyDelete
  2. pompuan tu tunang chef riz anak chef 1 :D

    ReplyDelete
  3. anak chef wan tu dah kawen kan ngan pompuan tu?

    ReplyDelete
  4. akak....yang pakai tuksedo putih and tie gold tu la hadek2 yg berlakon sutun..

    anak hayam sharifah shahora tu anak sedara abg rudy... kelessss kan?? amar dr anak wayang... elokkk sgt..mak taste la..

    hikssssss... btw, nice review.. suka baju gegirl.. class sgt..

    ReplyDelete
  5. kak jumie punya comment2 semua very the lawak, especially to fahrin ahmad, first thing came to my mind, exactly sama mcm kak jumie!=D

    ReplyDelete
  6. Eh, lupa pasal bag. Tak tau la beg apa Jumie. NAmpak macam bag Anya Hindmarch. Tapi nampak macam bukan jugak.

    Yang clucth LIyana Jasmay tu memang patut menangis. Clutch Chanel klu tak silap.

    Chef Riz tu dah tunang dgn Ana Dahlia tu..

    ReplyDelete
  7. pomps pakai dress ala2 cheongsam tu izreen azminda yg jd cikgu zakiah dlm cite juvana tu.

    syila amzah mmg pandai bergaya. baju canteks tp kurang bkenan hat mekap dia. nampak dia tua.

    ReplyDelete
  8. jumie, shaarnaz tu dulu sekolah rendah sama kami,srkbl tp dia umoq ampa la..... masa sekolah mmg ala2 chabby sikit tp muka dia kiut sgt..tp xla femes kd skolah...lani nenjia....hensyiumnyaaa :))

    ReplyDelete
  9. Helllo semuaa!!!! thanks for all your comments and input. Sesungguhnya i olls dah lama tak menjengah blog Beautifulnara. Sebab tu taktau apa the latest news dalam gosip gosip artis melesia.

    Anyway thanks ya. Pasni nak buat review fesyen AIM pulak

    ReplyDelete
  10. Jumie, chef rizz tuh dah bertunang lah...
    Tp bl tgk master chef trs rs meluat ngan chef riz.. padahai dia nak j adi juri mastercher tuh pun menipu CV dia.. berlagak n ngada2 plk... mcm lah dia tuh hebat sgt.. padahal yg senior chef pun tak dak lah laser cam dia...

    ReplyDelete
  11. Siriessss! Semalam kami pun baca pasai benda tu dalam METRO. Siap bapak dia sendiri pun bara kat dia sebab bagi malu nama keluarga.

    ReplyDelete
  12. thanks for the review uols!!
    tapi cam biasa kita size sama, hati lain2, eh??!
    hahah..
    artis pompuan biasanya tadek masalah.. mostly ok, tapi artis lelaki, Awal Ashaari tetap tidak pernah menghampakan!

    ReplyDelete
  13. kak jumie, hembek yg minah baju pink tu pakai is karen millen special edition. very da cantek.

    ReplyDelete
  14. sebelah kak sharipah ituew adalah Amar Baharin..! saya pemenat dia~ hehe

    ReplyDelete
  15. lawak laa komen hampa nih jumieee...cayaalahh....gelak besaq sungguh laa kami baca...seb baik jiran tak mai ketuk pintuu...apa2 pun jumie hg mmgggg the best r...senjojes la katakann...ehehehe

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com