10.11.11

Ulasan Fesyen MTV European Music Awards 2011 - Merletopss jugak depaaa

Herllooo u olls semua.  Hari ini akak dengan gembiranya akan mempersembahkan kepada u olls ulasan pemesyen-pemesyen pada MTV EMA 2011 baru-baru ini yang berlangsung di Belfast,  North Ireland  UK.  Walaupun akak tak tengok (Sebab kat rumah we olls tak subsribe channel ini),  tapi akak macam biasa telah melawati laman web they olls yang very the merletops iaitu http://tv.mtvema.com/

So marilah kita mendengar ulasan-ulasan daripada akak.  (Kepada En.  Pojiepooh,  kali ini akak akan ada beberapa carutan pedas ya).

Fompuan- Fompuan

Louise Roe memang actually very popular kat TV they olls ni semua sebagai pengacara rancangan fesyen-fesyen.  So dia tau la (kot) apa dia nak.  Tapi akak tak berapa suka sangat jumpsuit dia pakai ni.  Cam simple sangat.

Snooki nampak lebih kurus.  Siriesly akak suka kalau dia lebih kurus dan muka dia pun nampak tirus macam ni.  Walaupun fesyen dia tetap tiada perubahan (cheapos).  Anyway,  cincin dia pakai tu amboiii nak carut Kim K ka?  HAHAHA

Tracee Ellis Ross.  Kakak..............boring la semua merah.  Kalau kasut tu kakak pakai gladiator warna hitam mesti merletops u olls!

Amy Huberman.  Dress zip - zip ni memang sangat in sekarang.  Tapi kena carik yang betui-betui sesuai dengan keperluan bentuk badan kita.  Kalau u olls mempunyai tetek yang vas seperti akak pasti akan nampak merletops dalam dress ini.  Pastu rambut u olls macam boring la....nampak macam budak-budak nak pi graduation saja. 


Tak tau sapa pompuan ni.  Tapi ikut yang tertulis kat website depa kata nama dia Yasmin.  Maybe dia Yasmin ini - Yasmin (musician) .  Akak suka jumpsuit dia pakai ni.  Walaupun now depa very the sejuk nak masuk time-time winter,  tapi dia tetap feeling spring 2012 u olls.  Untuk pengetahuan u olls,  imej-imej bunga besar dengan background hitam macam ni pernah popular pada sekitar hujung 1990-an.  Akak rasa tahun depan mesti akan popular design macam ni.  ( Mai tengok Miss World 2011 pun ada pakai dress bunga besar macam ni :  Tengok sini ).




Macam pernah tengok Katy Perry pakai macam ni.  Tapi apa pun,  Katy Perry tidak akan jadi Katy Perry kalau tak pakai bulu mata pelasu kat bawah :)

Hayden Panettiere.  Pompuan ini adalah sangat hot dan akak sentiasa suka fashion sense beliau.  Dress ini dipanggil box dress.  SUKAAA!! Teringin nak buat dress macam ni. 

Bar Rafaeli.  Merletops.  Tapi kalau dia tukar colour lebih meriah.  Colour ini sangat the Oscar u olls. 

Amy Lee.  Lama tak tengok penyanyi merletops ini.  Sebagai menghargai nilai-nilai seni orang Inggeris,  dia pun amik kain bercorak petak-petak ini untuk buat skirt dia.  Ala-ala bag pipe u olls.  Walaupun gothic tetapi tetap nampak anggun u olls. 

Jennifer Metcalfe.  MENANGIHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH........(depa paha kecik boleh la pakai lagu ni!!)

Jade Thompson.  Simple tapi merletops.  Suka. 

Irina Shayk.  Suka sangat.  Dress merletops bukak-bukak paha colour kelabu macam mana tak tau.  Pastu tiba-tiba tang subang dia pakai colour emerald green.  Very the suka. 


Lerlaki - Lerlaki

U olls.  Ini ialah Niall O Donnghaile.  Dia bukan saja-saja gatai pakai rantai macam ni.  Actually dia ni datuk bandar Belfast.  Haaaaaaaaaaaaaa! Dia ialah datuk bandar termudaaaaaaaaaa sekali.  Masa dia di lantik umur dia baru 25.  Tahun ni dia 26.  Sama umur akak.  (TAPI PERLUKAH PAKAI RANTAI NI ALL THE TIME?  MEMANG CUSTOM DEPA MACAM TU KA?  ENIBODI KEN U TELL AKAK?)

Tak suka la Adam Lambert buat rambut cam ni.  Macam budak-budak bodo dalam Jersey Shore saja.

Tim Kash.  Deni kalau pakai songkok teruih akak akan kata "Nenjiaaaaaaaaaaaaaa Imam Muda."  Muka style mamak-mamak Penang ni. 

Sesuai dengan nama band depa LMFAO (laughing my fu***** ass off).  Tapi apa pun,  akak suka sebab depa ada identiti depa sendiri.  Tall respect untuk music mereka dan video-video mereka sangat merletops juga.

Taio Cruz dressap ala-ala Amir Lukman.  Kerlassssssssssss!

Bruno Mars yang always polish and smart.  SUKA DIA PAKAI SALMON PINK macam ni  :) 

Jeremy Scott.  --- Ni tukang cat bangunan mana ni tersesat mai red carpet ni?????

Simple jer Justin Bieber.  Dia lani dah tak buat remos turun depan dah.  Good move u olls. 

Jason Derulo.  Lelaki actually nampak senang nak dressing.  Tapi very tricky u olls.  Silap gaya u olls boleh 'terubah' identiti seksual u olls.  Its all about playing with colour and detailing.  Suka kasut Jason itu.  Very the vintage but still manly smart u olls.

Thirty Seconds to Mars.  Depa ni kalau bubuh make up and cukok kening apa semua,  teruih nampak macam K POP.


Lady Gaga
MTV Awards tidak akan meriah kalau tiada Lady Gaga!! Kali ini beliau tampil dengan baju ala-ala diperbuat daripada kertas timah yang berkilat dan berwarna-warni.  Topi yang diperbuat daripada tudung periuk yang dilicinkan permukaan dia dan tebuk bentuk mata.  Sampai nak cium pipi pun susah.  HAHAHAH.  BRAVO GAGA!!


















Jessie J
Wanita berbakat ini semakin bijak di pentas pemesyenan.  Akak memang tabik pompuan ni mempunyai suara yang sangat strong.  :)

Untuk red carpet Jessie pakai dress harimau yang 'memanggil'.  Kalau laki akak nampak dress ni mesti dia akan kata "HANG MESTI TERINGIN NAK PAKAI KAN BAJU NI?"  I love u lahh En.  Khafi forever and ever :)


Mengimbau persembahan beliau masa MTV Awards yang lalu kat Amerika punya. Dia pakai suit macam ni tapi warna hitam.  Yang ni dia pakai suit colour nude pulaks.  Kerlas.  Kalau pakai suit macam ni duduk rumah sambil buat kerja basuh pinggan semua meletops kan???  HAHAHAHA



AKAK SUKAAA DRESSS NI.  Macam ala-ala Emilio Pucci punya.  Tapi tak tau sapa buat baju ni.  Cantek. 


Selena Gomez
Walaupun kini boifren beliau yang adik-adik iaitu Justin Bieber sedang pening kepala dengan tuduhan rogol oleh seorang pompuan tingtong berkata dia baru saja memberanakkan anak Justin Bieber,  tapi Selena tetap always gorjes dan stay floles.  Dialah yang menjadi pengacara untuk event ini.  Akak akan cuba contact Selena dalam masa terdekat ni dan pesan kat dia supaya jangan layan sangat gursip-gursip yang melanda boifren dia itu. 
Boleh dikatakan,  beliau antara gadis-gadis pelopor yang meng-panas-kan fesyen dress cute-cute and dress pendek ada ekok panjang kot belakang......  Memang sesuai sangat. 
Seksii u ollls. 


Anggun walaupun dalam api.
Orang elok pakai apa pun elooookkk.  Hari tu Britney Spears nak pakai cam ni jadi lagu mana tak tau. 
Gambar ehsan :  MTV EMA 2011

6 comments:

  1. Muka Hayden dlm pic ni skali tgk cam muka Maya Karin plak.

    Pergh Datuk Bandar termuda..

    ReplyDelete
  2. boring boring boring..
    cam carik baju2 kat Sg Wang jer depa nih untuk pi majlis2 camni..
    tapi Salena Gomez cute + sexy dengan dress tuh, Bruno Mars smart!
    sukalah kaler pink salmon tuh

    P/S: Thanks atas carutan2 bernah kamu. Thumbs up!

    ReplyDelete
  3. Kannn!!! Hahahah merletops la pi Sungei Wang baru baru ni. Baju semua gila babi murah RM25 saja. Macam nak pengsan sat.

    ReplyDelete
  4. i suka caption jumie untuk pasal mamat yang ala2 mamak penang tu ;) setuju sangat... and selena gomez... memang cun!

    ReplyDelete
  5. kami suka selena gomez...wpon sora dia xsedap kalau menyanyi live tp tataw la rasa sukaaa sgt!!:)))

    ReplyDelete
  6. review anugerah skrin aritu xdak ka wei?hahaha
    nk gak tau apa pendapat ampa tntg baju2 depa tuhhh ..

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...