30.11.11

Ulasan Fesyen Festival Filem Malaysia ke- 24 2011

Hello u olls semua.  How are u?  Berjaya menaikkan berapa kilo berat badan pada hujung minggu 'mengawan mola'  ini?  Kerlasss ya.  Akak baru saja habis demam baru-baru ini.  Tulah every weekend duk feeling make up orang sana sini sampai tak terehat katanya.  Takpalah,  mencari rezeki yang halal u olls.

Okay hari ini akak akan membuat ulasan fesyen untuk majlis Festival Filem Malaysia ke 24.  Seperti biasa gambar-gambar ini dicilok dari Beautifulnara.comCuteCarry.comBudiey.com dan GUA.com.my.  Thanks u olls semua.

Sebelum i olls menyambung ulasan hari ini,  inilah kesimpulan bagi pendapat akak mengenai peragaan fesyen para retis di red carpet.
  • Sangat kagum dan teruja melihat artis veteren yang memberi support untuk majlis ini kerana they olls telah memberi satu effort untuk bergaya sakan okay.  Ada yang sedondon.  Ada yang very the meletops.  Ada yang very the glam pun ada!  Nanti u olls tengok sendiri. 
  • Again,  i am tired with Rizman Ruzaimi punya dress tingkat-tingkat kain net itu.  Dah macam takdak design lain dah.  Tapi nak buat macam mana u olls.  Kadang-kadang memang artist yang tempah nak baju macam itu.
  • Bak kata Cutecarry.com,  beliau sangat sedih melihat ada beberapa artist yang tidak peka dan memakai jeans ke majlis ini.  Tak sesuai u olls,  memandangkan ada VVIP yang mai majlis ini.  Katanya Muhyiddin Yassin mai okay.  
So let's check it out.


I dont like the colour and the design.  Very the baju penari-penari RTM.  Tapi maybe ada orang suka.  Terpulang. 



Seen this before.  NEXT!



Ini adalah Didie Alias ya u olls semua.  Bukan Tuhan Api.  Ini adalah baju yang dipakai oleh Didie Alias sebagai peng-interview di redcarpet.  Katanya,  CuteCarry sangat menyukai dress ini.  I have to beri pujian kepada Kak Didie Ting Tong,  sebab selama ini dia duk pakai very the GAGA i tak pernah ever sukainya.  But this time,  i really like!  From the hair to the make up very the Didie Ting Tong.



Orang elok buh apa pun elok!


Baju ni mula-mula akak tengok macam dress kawen.  Tapi bila tengok dia senteng macam mana ka nampak macam baju mengandung.  Eja adalah pemenang pelakon wanita terbaik malam itu.  Dia memang ada looks and body yang cantek.  Tapi sayangnya,  dressingnya selalu macam tok-tok. (EKSEP FOR THE HEMBEK.  AKAK SUKA HEMBEK ITU)




Sesuatu yang akak belajar daripada Zarina Abdul Rahman,  wanita kulit tanned tak sesuai pakai colour masam and gelap macam ini.  U olls kena pakai baju colour terang seperti yellow and banana green atau pink fuchia!  Baju akan naik! 




Dress ini memang high end chic.  Ropol-ropol dibawah itu siap ada tone dan berbulu di sana dan di sini.  Walau bagaimana pun,  terdapat wardobe malfunction di sini
----------------------------------KETIAK BELIAU BASAH.  Thanks to one of my reader yang alert pasai benda ini dalam comment artikel terdahulu.  Siriesly i felt pity for her.  Dia tak pasan kot.



Menangehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!  Memang very the Micheal Kors (lubang-lubang kat pinggang)  campur with Kim Kardashian 2011 Grammy looks!  Siriesly,  akak salute perempuan ini.  Very the right choice. 
Orang elok boh apa pun elok!!! (Ungkapan ini dikenakan kepada para retis yang memakai baju tah apa-apa.  Tapi sebab depa cantek dan elok....so kecacatan baju itu tidak nampak).  NEXT!

Dress ini daripada Hazwani Othman.  Tapi tetap skirt blah bawah tu very the net-net Rizman Ruzaimi.  Katanya lani designer mana pun akan dapat request yang sama dari para retis.  Nak skirt tingkat-tingkat kain net.  Anyway,  i olls tetap suka dress ini.  And Neelofa pun pakai mengenakan eksesori yang simple bagi mengcompliment dressnya yang havoc ini. 

Dress ini erm......bunga-bunga itu sangat ilusi bunga timbul dari Ibu Inas Jakarta.  Akak tak berapa fancy dress ini sebab dress ni macam nak kata avant-garde tak avant-garde.  Nak kata baju kawen tak baju kawen.  Nak kata baju birthday pun tak baju birthday.  Dont you think that this dress terlalu labuh?

Baju ini from Rizman Ruzaimi.  Very the Rizman Ruzaimi.  Tak buleh kata apa dah. 


Siriesly! Akak suka dressing Kak Kanchana ini.  Very the polish and nampak sangat perempuan mahal.
Okay cantek.  NEXT!

Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ampa tau dressing ni macam sapaaa!!!!!!!!!  Very the Scarlett Johansson untuk Oscar 2011.  Cuma yang ini less seksi.  Kalau bukan sebab rambut yang macam nak kata siap tak siap itu,  haruslah akak angkat baju ini sebagai best look for FFM24.


Colour combination and deisgn very the Koleksi Pakaian Pengantin Terbaru 2009!  Sedih.
Thank you for not dressing as an adult.
Kiri  :  Jaket gold itu macam terlebih besar.

Tengah :  Wehsssssssssssss baju ni ada orang pakai masa AIM 18!!!! Siriesly cuma tambah tali pinggang saja!! Ampa tengok dress click sini.   SEJIBIK KAN!  First time akak tengok baju ulang-ulang dalam red carpet Melesia.

Kak Limah  :  Kelas kakak pakai selendang,  tangan jarang.  NEXT!


Baju kurung modern bukan kena bagi ketat ikut badan ka?

Juliana Evans nampak tua pakai macam ni.

Koleksi Pakaian Pengantin Terbaru 2007.

Diana Danielle awat deni kuruihhhhhhhhhhhh makin kuruihhhhhhhhhhhhhh!!!  Tak suka.  (Tapi dress ni cantek simple and classic)


My Favorite for Best Female Looks FFM 24

Siriesly Kak Fazura memang pandai bab-bab dressing ya.  Dia memang alert dengan fashion antarabangsa ni semua.  And pilihan dia always the simple tapi tak play safe.  Akak sangat suka gown ala-ala kembang Cinderella ni.  Walaupun tops nya very simple gitu tak seksi tapi memang sangat sesuai dengan imej Kak Fazura iaitu imej pompuan-pompuan high end.  Kasut ituuuuuuuuuuuuuuuuu!  Adakah itu Christian Louboutin?




DAFI!!! Tembunnya Dafi sekarang......!! HAHAHAH


Beliau pakai jeans.


Khairil Rashid  :  U olls always cool and bergaya and nampak muda.
Salih Yaacob :  Dah hemsem elok dah.   Tapi why isteri muda u olls berpakaian macam nak ke Tesco?

Kerlassssssssssssss!  Tak semua orang boleh bawah stail ini ya.

Kali ini anak Yusof Haslam tampil lebih simple dan tak terlalu banyak eksesori.  THANK GOD DIA TAK PAKAI SPEK MATA HITAM!!

Tan Sri Jins Shamsuddin sangat segak dengan suit belang-belang cam ni!! Siriess!

Kalau bab-bab promote gila ni bagi kat Adlin Shauki.  Kat Maharajalawak Mega dimana dia duk sibuk promote filem baru dia iaitu Jalan Mati.  Kat sini plaks dia sibuk promote BOBOI dia ni.  Very the Adam Sandler.

Amboiii Jimy.....lamanya tak nampak.  Katanya hujung bulan ini beliau bakal menggegarkan semua kisah gossip-gossip di Melesia ini?  Betul atau tidak ura-ura yang akak dengar itu.  KITA TUNGGU!


Abang Rosyam tetap segak.

Zizan tetap kekal dengan identitinya.  Suka. 

Beliau nampak selekeh.

Abang Husssinnnnnnnnnnnnnnnnnnnn :)  Segak and tampan.

Nenjiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...ampa sambunglah sendiri.

My Favorite for Best Male Looks FFM 24
Of coz saya memilih Jeha Miskin kerana beliau nampak sangat kemas dan matang.  Tak over do sebab inikan majlis formal. 

David Teoh : APA PASAI U PAKAI JEANS!  U TAK TAU KA MENTELI MAI?
Wife David Teoh :  Kakak,  kena belajar lebih banyak pose-pose red carpet yang lain ya.




Pak Aziz : Kerlasssssss depa pakai suit colour shining macam zaman Pancasitara!
Wife Pak Aziz : Eventhough im totally disagree dengan wanita bertudung tapi pakai kasut terbuka.  But im not going to say anything to this lady,  she looks so sweet with her yellow shoes :)



Siriesly akak suka kapel dua ini.  Kuswadinata and isteri.  Pakcik Kuswa kelihatan sangat muda dan bergaya dengan suit putih macam ni and wife beliau siries membuatkan akak sangat suka.  Dress ini sangat simple actually,  tapi print hitam putih pada skirt dan juga selendang yang dibawa membuatkan depa kelihatan sangat sedondon.  I like!

Dato Aziz Singah dan isteri.  AKAK SENTAPPPPPPPPPPPPPPPPPP SEBENTAR DAN TERUS MENYEMBAH RATU KEPADA ISTERI BELIAU.

Lisdawati mengenakan dress daripada Tok Ayam i olls iaitu Sheila Mohamad.  Meletopsssssssssss!!!!  Dress lapis-lapis ini adalah very Herve Leger u!  Kan Tok Mama?

Arja Lee :  Looking tough and macho u olls.
Perempuan dalam gambar ini :  Ermmmm....................Ermmmmmmmmmmm........entahlah.


Zizan Nin always segak! Ampa tau tak dia ni adalah nak dekat 40 tahun!!!! Siries tak nampak kan?
Wife Zizan Nin : CONTOH BUSANA MUSLIMAH YANG SANGAT AKAK SOKONG!!


Sangat suka pasangan ini.  Lelaki itu adalah seorang pelakon yang hebat.  Gaya Charlie Chaplin yang sangat vesetail u olls.  Wanita ini pula tetap anggun dan vouge walaupun berngandung u olls!  I like.
Depa ni kapel ka?  For me,  penampilan depa terlalu funky untuk majlis formal ini. 
Scha and Awal tak pernah menyakitkan hati kita apabila di Red Carpet.  Siriesly,  walaupun kedua duanya mengenakan rona warna yang tak sepadan,  tapi ampa tengok betui-betui jenis kain sama and rona warna ni seakan-akan masuk!  Siriesss ampa dorang ada taste!

Intan Ladyana!! Siriessssssssssss kain baju kurung yang berjaya di dresskan!  Tak tau la apa pendapat ampa.  Tapi akak suka dress Intan ini.  Sangat unik tapi sweet.

Lame.  Next!

Wow...pengantin baru.   I like Ashraf Muslim yang sudi membawa isteri beliau ke majlis ini. 

Aziz M Osman : Amboiii dressing orang orang muda u olls. 
Isteri Aziz M Osman :  Muka beliau saling tak tumpah dengan janda AMO kan?
Persembahan

The always clean and chic - ABANG ANUAR ZAIN!

 
 Meletopsss Salamiah Hassan dengan dress ini.  Siries i olls suka. 
Siriesly.....menangeh tengok dress ini!  Sangat cantek!! 
Sapa buat dress Marsha ni?  Sangat comels!  Nak satu macam ni!!

9 comments:

  1. IMHO, this time kami tak suka dress Fazura. Macam nak pi birthday party ja. Kalau dress labuh maybe ok. Yes, that's Christian Louboutin.

    Kami suka tengok bini Zizan Nin tu. Sejuk mata memandang. Dah la cantikkk.

    P/S: Agree psl Didie Alias. First tgk dia pakai elok.

    ReplyDelete
  2. yang preggie itu Ava Vaanja kan? kawen ngan sapa plk tuh

    ReplyDelete
  3. AMO?? Hang baca kat mana??

    Reena...thanks babe. u olls always the first to komen bila mai bab bab ulasan fesyen kami. :)

    ReplyDelete
  4. mis jazy ngan kak jumie...kami tau dah AMO tu kak jumie bg singkatan untuk aziz m osman...hihihihiih kerless kak jumie

    ReplyDelete
  5. didi alias mcm org emas kat BB tuh!!! sama ok tp die versi tinggi...!!!!

    ReplyDelete
  6. Puan Jumie sokay La dOLcE mEa_nAtt udah explain...tq tq

    ReplyDelete
  7. FYI baju Lisdawati tuh adalah baju recycle Kimberly, finalist Miss Malaysia Universe 2012 ok!

    Fazura pakai Christian Louboutin uolssss nanges!!!

    Btw baju marsha cute kannn!

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...