16.12.11

Artikel-artikel Kegemaran Saya (Sempena 1000 Artikel dalam JumieSamsudin.com)

Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa percaya atau tidak.  Hari ini maka terpublishlah artikel ke 1001 dalam blog JumieSamsudin.Com.  Oleh itu,  dengan feeling Majalah 3 hari ini I olls akan memaparkan antara artikel-artikel paling I olls suka dan I olls nak share dengan u olls semua sekali lagi kisah-kisah disebalik tabir ketika menulis artikel ini.  Ada artikel yang lawak.  Ada artikel yang tak berapa lawak.  Ada artikel yang sedih dan ada artikel yang sangat gembira.

Tapi sebelum itu,  I olls ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada u olls semua pembaca-pembaca JumieSamsudin.com.  Tampa u olls semua maka akak di sini hanyalah seorang wanita pondan yang duk verver sorang-sorang.  Dengan kehadiran kalian, hidup I olls lebih ceria dan lebih bersemangat untuk menulis setiap hari. 

Bak kata Mama Regina,  jangan berhenti menulis kerana penulisan itu boleh membantu untuk mendewasakan minda kamu.  Gituuu!  Memang kalau baca balik artikel-artikel I olls sekitar 2008 memang cam hanj.  Pompuan-pompuan getisan macam mana ka.  Sekarang pun makin getis,  tapi getis yang meletops punya.

To all my readers,  i know u olls ni ada yang memang pengomen tegar dan ada jugak yang kekwat gila.  Hari hari baca,  tak pernah komen,  kalau jumpa pun buat tak tau tak tegur sembang semua.  Tapi lirikan mata yang focus kat kita satu macam punya,  akak tau.....hang ni mesti duk baca blog aku.  (HAHAHAH MACAM PARANOID KAN AKAK NI?)

En.  Hamizi memberi cadangan agar i olls membuat compilation comments-comments menarik dan meletops daripada para pembaca semua sebagai tanda penghargaan I olls kepada u olls semua.  Tapi u olls,  bila akak bukak setting semua comment yang telah dipublish fuiiiyo memang banyak ada sampai 3 ribu lebih.  Untuk pengetahuan semua,  setiap comment telah di set autopublish.  So kalau ada yang carut akak pun,  automatic dipublish dalam blog akak ini.  Dan akak akan membaca semuanya.  Tapi bila kata now nak suruh bukak balik semua 3 ribu lebih komens,  agak sukarlah.  Tapi walau bagaimanapun, setiap emel dan setiap komen yang u olls hantar kepada akak,  AKAK BACA YA!!  Terima kasih sangat-sangat.


Okay u olls semua.  Let's  check it out!


Artikel Paling Popular : 8 Perkara Yang Kak Merr Paling Menyampah Tentang Kapel Monyet yang Bercinta Dalam Fesbuk

Cerita di sebalik artikel ini  :  30 komen | 14,493 page views.  Artikel ini actually ada co-writer dia.  Nama co-writer ialah Piejah Noor Peah a.k.a Monyet Kecik.  Satu hari dua dua ekok takdak kerja,  dukYM dua dua orang and duk keluarkan 8 point tentang monyet-monyet kecik yang duk bercinta dalam Facebook.  Memang very the tak sangka article itu menjadi hit sekarang.  Dan alhamdulillah,  lepas artikel ini keluar,  akak dah jarannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnng nampak monyet-monyet duk bercinta kat FB akak.  Sebab akak pun dah remove banyak juga account-account tak penting ni.





Artikel Yang Amat Disukai Oleh Orang Ramai  :  My Dreams Wedding by Jumie Samsudin

Cerita di sebalik artikel ini  :  Artikel ini akak panjangkan untuk pertandingan CST Production dan Lynda Rahim Kuala Lumpur.  Walaupun akak tak menang apa-apa,  tapi yang penting ramai orang like artikel ini.  Dalam carta pertandingan dulu,  tak salah akak,  artikel akak jadi kedua tertinggi.  Pastu ramai orang baca blog akak sebab artikel ini.  Dan they olls semua akan kata "Kami sangat suka idea nasik unta ampa!"  Menang ke tak,  yang penting artikel akak tetap hit dan wedding akak tetap the meletops dan mendapat banyak sponsor!!


Nasik unta ni memang budaya orang Arab.  Especially kat negeri Arab Saudi.  Ampa boleh tengok dalam Anthony Bourdain punya latest show. 


Artikel Yang Membuatkan Semua Orang Menangeh  :  Norma Loves Talib Forever


Cerita di sebalik artikel ini  :  Oh yessss!! Ramai orang menyumpah seranah akak pada hari artikel ini diterbitkan.  Bukan nak carik publisiti murahan,  tapi cerita ini sangat REAL!  Bukan lakonan Kim Kardashian.  Memang they olls betui betui berlaku.  Ampa pi cekout blog Puan Munirah,  berkat doa u olls semua,  NORMA dah makin okay!!! Dia dah boleh duduk semua :).  Blog http://miera301.blogspot.com/ adalah site traffic source tertinggi sampai kini.  Maknanya,  ramai orang bukak blog Puan Munirah pastu mai blog akak dan baca.   Thanks to Puan Munirah ya. 







Artikel Tukar URL  :  And ampa pasan dak satu benda?

Cerita di sebalik artikel ini  :   Terima kasih tidak terhingga kepada penghadiah URL kepada akak iaitu Hilal Azmi.  Thank you so much!!

 



Artikel Paling Kontroversi  :  Kenapa Lelaki Menjadi Mat Sotong - KENAPA TAK BULEH KE?
 
Cerita di sebalik artikel ini  :   U olls semua mesti tau,  sebagai seorang wanita yang dipondankan,  akak teramat-amat sensitif dengan kaum macam akak.  Apabila seseorang mencerca kaum macam kami dengan rasa tiada rasa hormat,  so buat apa nak hormat orang macam tu balik kan?  Actually,  sampai sekarang pegangan akak masih sama.  You can call me ahli neraka or apa-apa sahaja,  tapi bagi akak,  its not only about mempertahankan insan-insan seperti we olls (pondan,  mak nyah) tapi its more about menghormati semua orang di dunia ini tak kira bangsa,  keturunan,  pekerjaan,  taraf hidup,  dan pilihan seksual.


This is Shafiktichot pemilik blog yang kutuk golongan pondan.  OHHH WHAT EVERRR!




Artikel Review Filem Paling Tidak Dapat Dilupakan  :  Review Movie 2 Alam - Indah Promo dari Rupa

Cerita di sebalik artikel ini  :   SAMPAI LANI AKU MENYESAIIIIIIIIIIIIIIII TENGOK FILEM BODO INI!!! NAHARIAMMMM BETUI!



Artikel Paling Susah Nak Tulih  :  090909

Cerita di sebalik artikel ini  :  Adakalanya akak menyesai sebab akak tulis artikel ini.  Tapi at that point,  i was a different person.  Masa tu,  i have to say "im not a girl....not yet a woman..."  GITUUUUUUU!  So akak suka feeling-feeling menaruh simpati orang ramai gitu.  Tapi actually,  memang susah nak tulis artikel itu.  Kepada u olls yang pernah putus cinta,  u olls tahulah sakitnya macam mana kan? 



Artikel Dear Kak Janz yang paling impak  :  Surat Hijrah Seorang PLU

Cerita di sebalik artikel ini  :   Artikel ini,  surat ini mengingatkan kita dengan satu perkara.  Semua orang ada peluang kedua. 



Artikel Yang Membawa Fenomena  :  Pecal Lele

Cerita di sebalik artikel ini  :   Memang fenomenaaaaaaaaaaaaaaa!!  Sapa sapa yang pernah makan Pecal Lele Sungai Nibong kat Penang ni memang terbaikkkkkkkkkkkkkkkk!! Kalah lah semua ayam penyet tu semua ampa duk makan kat KL.    Rasa dia memang simple tapi sedap gila.  Freshhhh.  Nasik dia macam gemok-gemok.  Sayur dia rangup gila.  Ishhh ampa tengok la gamba kat bawah ni.  Akak yang amik.  Teruih rasa macam air liyok akak jadi macam cayak sikit....hahahahah




Artikel Paling Berbunga Di Hati  :  PRESS RELEASE RASMI : Kak Janz and En. Khafi is officially an item





Cerita di sebalik artikel ini  :   Tak mau komen apa apa banyak-banyak.  NYUSYUZZZZZZZZ....hahahahahahahahahahahahahahahah

Gambar ni masa aku kecikkkk!!!!!

3 comments:

  1. alamakkkkk ..ahkak pembaca tetap tp ini pes time komen sbb x mo dikata kekwat hahahaha .

    siyes akak suka baca tp time nak komen hilang kata².
    congrat atas artikel 1001 kamu.
    keep writing yer .

    ReplyDelete
  2. Haaaaa memang ampa semua ni suka kekwat. Sekali sekala komen laaa..........baru la rasa macam aku tak cakap sorang sorang...

    ReplyDelete
  3. jumie you tak cakap sorang2 la.. heee
    i like also... tahniah on your 1000th article~

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...