15.12.11

Artikel Ke 1000 - TERIMA KASIH SEMUA ORANG!!

Helllloooo semuaa orangg!!  Setelah beberapa kali gagal untuk membuat rakaman video untuk ampa semua.  Akak pun akur dan rasa better akak teruskan dengan artikel ke 1000 ini dengan pengisian yang simple dan very the feeling Oprah.  Sebenarnya,  akak dan En.  Khafi telah merancang nak buat rakaman video ucapan terima kasih dari akak.  En.  Khafi jadi tukang videoman.  Tapi apabila duk buat rakaman semua,  kami nanti gaduh sebab En.  Khafi tak reti nak amik ang-gel.  Muka akak nampak macam ikan bandaran yang melekat kat dinding akuarium itu.

So forget all that nonsens.  Nantilah akak memang teringin nak buat video ucapan kat ampa.  Baru rasa macam Beyonce sikit.  And barulah ampa boleh tengok cara akak cakap macam mana.  Sebenarnya takdak apa beza pun dengan cara akak tulih.  Sapa pekat Penang lagu tula.  Cuma suara akak akan jadi sedikit nyaring ala-ala nyanyian lagu Tamil gitu.  Lebih ketara bila akak marah ya.  Pondan lain,  kalau marah suaranya jadi besar dan jadi macam very the jantan.  Suara akak lain ya,  bila akak marah,  suara akak jadi kepit gitu.


Untuk artikel ke 1000 ini.  Akak telah mempamirkan semua komen-komen dan emel yang diajukan oleh u olls semua!!  Thank you so much.  Tak tau nak kata apa.  Cuma,  janji akak,  selagi akak hidup,  selagi ada internet,  selagi itu akak akan terus menulis blog setiap hari untuk ampa!!


Page view blog akak dulu dulu.  Very the!!

To Jumie..

Akceli, nak ucapkan tahniah pada Jumie, sbb saye nih adalah spesis yang jarang ikut2 blog blag sesape.. kalo ter'klik, bukak lah.. kalo tak.. takde maknanya nak gugle2 nih.. tapi kan.. stat terbace carutan Jumie dalam blog archive tu.. sambil sengih sengsorang terus belek satu dan satu dan satu.. pendek cakap mmg dah sangkut lah.. :D 

Toksah buruk sangka yer.. bukan nye nak galakkan jumie mencarut dan maki.. tp keberanian Jumie tu umpama replacement diri sendiri yang tak berani nak buat bende yang sama.. even dalam hati berketul2 rasa nak marah.. tu yang tabik spring.. 

Untuk pengetahuan jumie.. saye nih spesis agak agam yer.. oberr skettt je dari jumie.. tapi, sekeliling kengkawan saye, 90% daripadanya adalah kuruih melidi..
Ini adalah luahan hati yang sebenar.. kawan2 saya yg spesis kurus2 tu.. bila makan lebih skett je, mesti muka dah runsing2. " alaaaa.. gemuk laa saye lepas ni.."
gemuk tang mane pun saye tak tau.. nipihhh blakang depan... tu pun mau runsing akan gemuk lagi kaaa... Pastu diorang akan naik penimbang tu dan akan jerit... "alaaaaaaaaaaaa.. saye dah naik 200 gram nihhhhhh".. adoyaaa... kalo itu macam pun dah dikonsider gemuk, abih saye nih ape..? GIANT?? komplex betul laa minah2 keping nih..

Dah kurus tpi tetappp angan nak lebih kurus.. ( agaknye, makin keping makin lawaaaa gamaknye )

Ape komen Jumie.. sekian terima kasih..
ps: jumie.. tak nak publish email yer. :D


Shah Othman Saya mula terbaca apabila diperkenalkan oleh puan Jumie Samsudin sendiri semasa saya masih bertugas di Universiti tempatan. Sekian, terima kasih.


Shazuana Mohd Saphar saya google...time tu cari pasal baju pengantin merah+hitam...and suddenly find ur blog komen tentang baju kawen merah+hitam..and di situ juga dapat tau yg kak jumie make-up artist!! I LIKE all ur posting! SEMPOI sis!!! ;p terus add kat FB! Sekian juga dari saya!


Suzieyana Layola Aku mula stat baca blog ang ms ang mekap aku kawen dlu. Lps 2, dh addicted lak. Hahah..




Cahaya Arein ‎1st bca blog kak jumie psl pkwhinn Prince William. lps tu try tgk artikel2 lain...n tertarik pd pndangan akk psl fesyen2 yg depa sume pkai..yg pling best ayat2 kak jumie gunakn tu mmg xbleh blah..like2..n trus suka bca blog kak jumie sbb ayat2 smpoi akak tu...heheh

Amy Syafinaz Tajuddin kami dah lupa macam mana boleh terjebak.. yg kami ingat, artikel pertama kami baca dalam blog jumie ialah pada tahun 2010.. Jumie bagi tips yang kami takkan ikut sampai bila2 pun.. Tips nak bagi gemok... hahhahahahhahahahha...


Rizaasyikin Ishak Al-kisahnya..
Saya baca blog jumie samsudin bila dok smbng smbng ngn bf saya time tu,lani dah jadi laki..dia kata jumie ni lawak n mulut x kaver..heheeh.pastu saya berkesempatan jumpa jumie samsudin time dia nyanyi kt satu club kat area ronbot kbj tu.club apa tah.sora dia mmg power root.lpas face to face n smbng skit..sok pun terdetik hti nk baca blog dia sbb tertarik menarik kat dia..sampai skang dh teraddicted..tq kpd en john sbb knalkn jumie dan n blognya..sekiannz


Intan Razak sy silent reader blog Jumie!! mmg terbaik...xpenah boring.  every morning...before buka email company...sy mesti baca ur blog dulu...gud luck jumie..

Mazlina Bt Mohamad Lazim Blog Jumie cam ubat tau....bila tension kerja, baca blog Jumie mesti ok punya...thanks...akak jarang baca blog2 yg berunsur fesyen, artis, make up.....bukan tak minat tapi tak sempat. Sejak kenal blog jumie akak buka jumie samsudin.com je....cz semua ada....keep up yr gd writing dear!


Iziey Azura fyi,im ur silent reader tau..bile u post kt fb sure i p jenguk sat kt blog u apa yg menarik sgt tu..for sure i tau dr u pasal blog ni..hehe


Nick Adilla terbc blog akk sb mber promote akk nyer blog coz dila nie antu bc blog org,,,blog akk antara mjdik faverita dila bila setiap kali dila on9,,,byk tips yg dila dpt dr situ especially tips perkahwinann,,sgt2 bernas,,♥


Iryani Rahman saya mula membaca belog jumie sebab nama belog jumie dok pemes di kalangan kawan2, so amik masa 1 hari n baca study gila2...hehhe banyak tips yang berguna and banyak point g boleh di ketengahkan, sejak baca sikit demi sikit keyakinan mai....





Nurazlin Sofia Mohammad Murad Salam.. Sy pn silent reader. X igt la mcm mane leh tbace blog ni. Tp 1st artikel yg dbace is the one yg ckp psl fesyen utk bbdn agam tu.. Coz sy pn agk agam jugak. ;)
 



Siti Murni Ishak blogwalking n terjumpa blog jumie...pastu terus jatuh chenta....


Norhasliza Hashim banyak info la kak esp pasal wedding. sy siap tunjuk kat bakal mak mentua lg cadangan tema baju kahwin. dia pilih warna based on suggestion akak. kekkekee


Zulaikha Sidik u r my senjojes senior, u r the most femes back then (and now) and how your post boleh merelease tension dikala tekanan keja melanda.haha.


Seri Rahayu Ahmad Kamil Siti Nur Afiqah Zahari suke dok sebut2...jumie...jumie..jumiee...setiap hari kat opis...pastu ada quote and entry jumie2 yg best dia asik sebut..pas tu..rasa..jumie..jumie..ni mcm best..slow2 start baca Jumie Samsudin.com...last2..bleh jadi topik plak...and follower :)


Lynda Zuriani I rasa ramai yg silent reader sbb takut nak comment... Hang tau pasai apa tak comment??? Tiada kata2 creative yg boleh lawan u olls... :-)


Deanna Dyna Diana start baca blog Kak jumie masa Diana add sis kt fb ni then mula ADORE Kat sis mungkin size fizikal sama kot sbb Diana ni jenis xconffident dgn penampilan skit tp bila bc blog sis rasa semangat tu lebih skit la sbb sis berani berfesyen n y not me hehehehe thanks for your inspiration.... Weeeee =)

Ashaslina Majid Sbb hg best. Sbb hg satu2nye membe aku yg ingat nama penuh aku siap binti skali... pastu aku adalah antara reader plg awal... aku suka sbb hg tulis siries dalam lawak. Tak la stress sgt. Pastuuuu... laaasssttt skali... pasai blog hg jugak laa aku tak kekok cakap loghat penang dlm opis walaupon asalnye aku tak reti ckp loghat penang walaupon lahir kat sini. Sekian makaseh. Hehe.


Intan Norafzan Kami kenai jumie n blog jumie dr kakak kami, kak izan . Msa dia tunang , dia amek mekap dgn ampa.. Dia jugak y intro blog ampa kd kami. Hee

Munira Razali xigt camne bleh bca..tapi blog hang memang BEST la jumie ;)


Siti Nur Afiqah Zahari kami pun kenai Jumie Samsudin dr kawan2 gak kat usm ni yg suka baca blog. so dr situ mmg klu bukak laptop mesti akn tekan jumiesamsudin.com utk baca apa yg akk tulis..mmg terbaik..dr dulu sampai sekarang xpenah xgelak klu baca...keep it up kak jumie!!!
Mohammad Anwar first2 bila baby mentioned nama hang aku tanya balik budak datok kramat tu ka? dia kata bdk St jojes..pastu dia kata bdk tu suka tulih blog (lebih kurang mcm tu la)..then aku google jumpa la tuan punya blog aka mekap artist..hehehe..jumie tak nak try buat special effect make?Buat buku ka...follower dah banyak..rsnya kalau hg self publish pun akan ada org beli

NurYaya Othman sy search kat google >> tema perkahwinan 2011.since then tros bce sume update sis :)



Ruhi Ami Cos juowls x propah n sgt2 masyarakat seadanya...

'Afiroh Ismail saya plak google aritu nk cari make up for my engagement...then trjupa u pnya make up so nice....can i know the price make up for angagement?


Zalini Osman tak ingat mcmana...tapi rasa dari fb Intan Haryani Shafie kut...best pasal ala ala penang mai...semua ada....hope nanti penang blogger pun ada group besar sendiri.....boleh gather2...jumie jadi kapten kami follow key...he he...

Mohd Afil Bokhari Jamil saya plak...ada satu blog ni, dia ada post pasal isu org kutuk pondan...n then ada komen letak link blog akak...tu yg klik...since then mmg blog akak sy ikut dok baca gak la...siap bookmark lg...kt lappy n ipad pun...boleh??



Abadi Lilyana Hi Jumie Samsudin, 1st article yg membuka perkanalan kita adalah tetntang kisah kapel kat fesbuk.. yg pasal cakap ceben-ceben yg menjengkelkan tu.. ahaha... ingat tak? since than, saya terus add u as my frnd, then terus mengikuti cerita2 dr hang.. kelakar, pengajaran.. nasihat laser.. haha



Pojiepooh Abdullah tak ingat bagaimana boleh terbaca.. tapi pestime terbaca masa artikel pasal CS Astro tuh, masa tuh ingat Jumie Samsudin seorang pondan mak hayam, mas tuh tulisan pun biasaa2 lagi.. tapi lepas tuh rasanya terlalu lagu sebab fashion review kot, masa tuh carutan sangat mantap! saya suka ;p sampai la nih :)

 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 


Akhir kata daripada saya.  Ucapan setinggi-tinggi terima kasih kerana sudi membaca blog saya.  Kalau ada benda yang tak elok dan menyakitkan hati u olls semua,  i am so sorry.  Takdak niat nak menjatuhkan air muka atau menghukum siapa-siapa,  I olls hanya menulis dengan niat agar mesej sampai

Kalau u olls jumpa I olls kat mana-mana,  tegurlah.  Kata "Hai Jumie!"  Janganla duk senyum-senyum gatai dan sembunyi.  (SEBAB PERNAH JUMPA SATU BUDAK NI KAT FIRST AVENUE,  DIA TENGOK AKAK DIA SEMBUNYI.  TAPI DIA MENTION KAT TWITTER.  DIA KATA TERKEJUT JUMPA JUMIE SAMSUDIN).  Saya tak gigit orang macam siamang ya.  Akak gigit En.  Khafi saja.  Nusyuzzz nusyuzzz!

Saya berjanji akan terus menulis dan menghiburkan hati u olls semua.  Amin.  :)

Yang benar,
The one and only Jumie Samsudin

6 comments:

  1. Tahniah, Kak! Saya pun suka baca. Saya ni baru lagi memfollow blog akak.

    ReplyDelete
  2. Congrats & All the best to Jumie..

    ReplyDelete
  3. yeaaayyy!!name sy ade kat blog yg vaassssss2 ni :D

    _________________________
    I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

    ReplyDelete
  4. Camna aku boleh terlepas, tau blog ni dari rakan sekerja masa mula2 bertugas di USM, namanya pn aniza abd malik. kenal bapa jumie dulu sblom kenal anaknya. Blog yang boleh membikin hati gundah gulana jadi ceria. Jgn stop tulih ya pn Jumie. Jumie Samsudin Zindabar!!!

    ReplyDelete
  5. I LOVE BELOG JUMIE sbb blog ni telah menceriakan hri2 saya. tq kak jumie. jgn stop menulis ya..

    ReplyDelete
  6. i pun suka blog jumie~~ selalu i duk ulas artikel blog ni kepada kawan2 yang tak sempat baca...

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...