13.12.11

Bunga Tangan Fabrik yang Meletops by Intan

Herlo u olls semua. Hari ini I olls nak share dengan u olls semua satu blog pembuat bunga tangan pengantinwati yang sangat unik and for me very the comels. Sesiapa yang teringin nak kawen ala-ala tema whimsical English pastel colour cute macam ni, bolehla menempah bunga tangan fabrik macam ini dengan Intan Norazam seorang wanita yang amat obses with all this susun atur rumah semua.  Baca blog dia akak jadi tensyen sat (sebab rumah akak very the tok tok.  Hiasan semua macam biasa saja.  Sebab duduk rumah mak sendiri kan?  )

Ini Adawiyah masa sanding di KL.  Masa di sanding kat Penang akak make up dia.  Dia dan kawan-kawan la cerita pasai Intan.  :)

So marilah membaca sedikit sebanyak soalan interview akak dengan Intan tentang creation bunga tangan fabrik daripada Intan. 




Macam mana u olls dapat inspirasi untuk start this beautiful idea of fabric HB?
It's actually an 'idea' selepas tangok handbouquet dari english wedding blogs and filmshoartifact, and i just tukar here and there, untuk jadikan trademark i sendiri. But the most important thing is, senang nak buat dan tahan lama. Plus, boleh la dijadikan kenangan kepada anak-anak nanti. Itu kenangan yang boleh di simpan sampai bila-bila..



Berapa range harga fabric HB yang u olls buat?
Price range start from RM40 up to RM100 depends on material n sizes. And of course ikot kepada kemampuan customer juga. Ada yang request untuk campur dengan butterfly, dan lain-lain.




Ada tak dapat tempahan dari orang jauh-jauh macam LONDON ke? Or artist ke?
Artist belum, tapi so far setakat ni dah dapat hampir 40 tempahan dalam tempoh 2 bulan, kebanyakkannya bloggers dan silent readers. Dan selepas wedding i tempohari, i dah close order untuk sementara waktu sebab nak siapkan 40 tempahan tu dulu bcecause for me, bukan mementingkan kuantiti, tapi kualiti. Alhamdulillah semua oang sambut baik 'bisnes' kecil i ni, dan alhamdulillah juga, ada yang nominate i sebagai the most creative bride 2011, tapi keputusannya, tak tahu lagi. Pray for me ya! And for your info, tempahan untuk 2012 dah fullybooked everyweek dari 1st of Jan sampai mid of Julai, lepas tu puasa, memang nak break sekejap la..



Boleh tak bagi prosedur ringkas nak buat tempahan?
As easy as ABC. Yang penting kenalah email (nobody_atpc@yahoo.com) i dulu, request for quotation. Then bila i reply, boleh la decide nk HB color apa, size apa, material apa, semuanya boleh rujuk dalam quotation. Bila dah setuju, boleh la proceed dengan deposit sebanyak RM20 dan bayaran selebihnya dibayar apabila HB dah siap. Normally COD by hand n delivery.

Inilah Intan Norazam.  Ini gambar masa dia menikah u olls.  :)  Veil tu dia jahit manik sendiri.  Kau mampu?  Kalau berminat sila la tempah dengan dia!

Ucapan sikit untuk pembaca Blog Jumiesamsudin.Com di Penang?
Semoga semua pembaca terhibur membaca blog jumiesamsudin dan sentiasa menyokong jumie! orang penang memang best2 belaka, i rindu penang, rindu makanan penang juga! and i am USMian, love~


For more info baca sini  :  http://intanorazam.blogspot.com/

7 comments:

  1. Kami dah lama follow blog Intan ni. Suka baca especially preparation dia masa nak kahwin hari tu. Oh my she's soooo creative! Tabik spring lah.

    P/S: Intan, jangan lupa hb i ok! :p

    ReplyDelete
  2. jumie,

    acik baru jumpa blog dia aritu and nak tempah HB . tapi dah close order.
    sentap betul lah.

    intan,
    bila nak open order ni. :(

    ReplyDelete
  3. Cantek juga ye. Tp oder tutup pulak.

    ReplyDelete
  4. intan mmg besh, dia wat veil nora i likeeeeeee !!

    ReplyDelete
  5. Heee... nak jugak sekuntum dua... wat hiasan kat bilik... cantek2 laa... haha... yeay sebab harini aku cuti, plus cuti yang tak bz (gila kuasa aku kan... time cuti pon bz) maka bley la spend time bc blog hg sambil komen...

    Haa... terharu tak? Terharu tak??

    ReplyDelete
  6. hahahaha yeahhhhh!!! lama ang tak komennn!!!

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...