9.12.11

Escape Penang Coming June 2013

Thanks to Lina Kuruih yang memanjangkan emel mengenai perkara ini kepada perhatian akak.  Welllls,  akak telah menerjah laman web rasmi bagi pengusaha Escape Penang ini.  Sebuah taman tema yang akan dibina kat area Teluk Bahang Penang. 

Nanti ada taman tema air,  hotel dan macam-macam tempat yang membolehkan kita pi buat aktiviti rekreasi.  Tak taula project ini dah jalan ka tak?  Selalunya project yang menyebabkan pokok-pokok dan bukit kena tarah ini akan mendapat tentangan daripada pelbagai pihak yang kononnya nak mempertahankan alam semulajadi kat Penang ini.  Tapi yang depa duk tarah bukit buat kondo mahai gila sampai tak cukup tanah,  kubur Cina pun depa suruh ubah semata-mata nak buat kondo and rumah mewah yang orang Penang semua tak mampu beli tu macam mana pulak?

But anyway,  akak sangat suka depa buat benda ni kat Penang sebab Penang adalah kekurangan tempat rekreasi.  Yang banyak hanya kondo dan flat mahai.  (FLAT / KONDO KAT PENANG LANI SEMUA RM400K KE ATAS YA PUAN-PUAN.  ORANG MELAYU MARHAEN TUNGGU PROJECT KOS RENDAH SAHAJA.  RUMAH-RUMAH MAHAI NI,  MENTERI DAN TAUKE CINA KAYA-KAYA SAJA MAMPU BELI).

Sorry emosi pulak.  Jom tengok what is Escape Penang 2013??



























3 comments:

  1. Jumie aku dah taw menda ni lama daaa... berbelas tahun lepas... depa mmg dh lama plan menda ni...developer siap nk wat dolphin show...

    ak kenai developer dia...
    depa dulu ex-management for undewaterworld kt lgkawi tu...

    depa juai share kt situ sbb depa nk wt menda yg lg best kt penang...ada few projects under same developer is on d process... nnti ak dpt any info ak share kt hg...

    ReplyDelete
  2. I like the fact yang taman tema ni diinspirasikan dari permainan kampung & tradisional. Bilala nak siap agaknya.

    ReplyDelete
  3. jumie,
    ntah la nak cakap cena. tapi memang btoi bak kata araput tue. dorang plan dah lama.

    ada 17 family atas tapak yg akan d bangunkan & kena quit in 24 months. but the problem is the compensation is below what dey shud b paid.

    & 1 more thing, tanah tu milik PBAPP, tapi time kena getah dgn penduduk yg terlibat, dorang lari plak! haihhhhhhh

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...