19.1.12

Antara Perasaan Paling Best Di Dunia Ini

Hai u olls semua,

Ada banyak perasaan yang paling best di dunia ini.  Setiap perasaan best itu haruslah disusuli dengan rasa syukur kepada Allah SWT sebab Dia yang Maha Mengetahui dan Dia yang Maha Berkuasa.

Baru baru ini akak mengalami satu perasaan yang paling best di dunia ini.  BUKAN MENGANDUNG U OLLS.  ang ni lain sikit.

Akak dengan En.  Khafi pi sedang jalan-jalan.  Pastu akak jumpa seorang yang akak teramat-amat kenal sangat!!  Dulu akak pernah skendel dengan dia.  Masa tu umur akak baru 22 kot!!  Lepas dah jumpa,  dah dating apa semua,  tiba-tiba dia cakap dia dah boring dengan akak,  dia tinggal akak macam tu jer.  Walaupun akak pujuk rayu dia semua bagai.  Zaman tu akak masih budak budak dan teringin sangat nak mempunyai steady boifren. But that was so 5 years ago. 

Apa yang membuatkan akak rasa sangat best ialah masa akak jumpa beliau itu,  apabila akak jumpa dia sekarang,  after 5 years,  dia telah menjadi seorang lelaki yang sangat gemok dan rambutnya semakin sedikit (almost botak di depan).  Akak terpana melihat dia yang now very the bapak-bapak orang.  Tapi dia perasan akak dengan suami akak yang sangat kendu ini,  pastu dia macam sembunyi sembunyi.


Inilah perasaan yang paling best di dunia iaitu dulu kita sedih gila babi sebab orang permainkan perasaan kita,  rupa rupanya Allah nak bagi kita jodoh yang bukan saja baik hati dan menerima kita yang gemok ini seadanya malah jodoh kita ini sangatlah kendu dan menjadi sebutan anak-anak ayam akak sampai ke Pulau Perhentian,  Terengganu. 

Sekian,  kalau ada lelaki emsem permainan perasaan u olls,  sabar ya.  Tunggu lagi 5 tahun,  insya allah dia akan jadi tak emsem gemok,  boroi dan rambut menjadi sedikit.

Love,
Jumie Samsudin

16 comments:

  1. saya jumpa ex lama saya di fb. dia add saya tp xpernah tgur pon. mmg dia dah gemuk + keboyotan semakin terserlah. ank 2 dah. bila pandang suami sndiri di sebelah rasa syukurnya aku xkwin dgn ex tu dulu. suami ku jauhhhh lebih kendu..hihi.

    ReplyDelete
  2. suka statement akak yang ini

    "kalau ada lelaki emsem permainan perasaan u olls, sabar ya. Tunggu lagi 5 tahun, insya allah dia akan jadi tak emsem gemok, boroi dan rambut menjadi sedikit."

    very the mabeles. hehe.

    ReplyDelete
  3. salam akak..
    suka la entry ni..
    saya pun penah la jugak rasa2 mcm akak ni..walaupun xpenah la cintan cintun dgn dia tp tetap la berkesan..yelah, mana taknya, dia punya beriya nak mcm meroyan sgt. last2 senyap2 g kat pompuan lain.

    skrg dia dh kawen, alahai..mcm akak ckp 'very the bapak-bapak' kat fb dok chat2 saya serupa mcm takde bini. menyampah.

    sedihhhh. dulu konon la segak. la ni tak serupa umur 25.. hehehe

    ReplyDelete
  4. menarik sgt artikel nie....

    btw ex saya makin hensem plak..badan menten macam dulu...very smart...arghhhh HARUS LUPAKAN DIA......

    ReplyDelete
  5. senyum simpul saya baca artikel ni....hehehe ms dorg mainkan pasaan kiter tu dorg bajet ensem selamanya......sy xpenah jumpa ex saya yg dulu, xharap nak jumpa

    ReplyDelete
  6. tq azlida alias...tapi hati perempuan...semangat jer lebih tapi bila terjumpa hancusss....hensem gile beb!.... tapi iman masih kuat...AKU PUNYA SUAMI DAN ANAK....

    ReplyDelete
  7. semua yg Allah atur utk kita mmg itulah yg terbaik. dulu msa sedih break off dgn ex msti kta rsa sedih sgt hlang dia padahal Allah nk hadiahkn kta dgn yg lebih baik.

    pe pun en.khafi mmg kenduu, kak jumie.. ni puji ikhlas jgn mare..huhu

    ReplyDelete
  8. haha..the best of all Jumie! entry yg sangat me'motivate' kan org len yg tgh 'down'....:)

    keep on writing...suka baca blog hg jumie!

    ReplyDelete
  9. Thanks semua....apa pun hidup kita ni. Tengok depan teruih...jangan duk tengok belakang tak habih habih.

    ReplyDelete
  10. Hahaha ehh suka ok perasaan macam tu!
    Nah Allah dah tunjukkan pada kita..
    "menjadi sebutan anak-anak ayam akak sampai ke Pulau Perhentian, Terengganu." hang memang kelass!

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...