20.1.12

Koleksi Gaun Perkahwinan Vera Wang untuk Musim Bunga 2012

Vera Wang.  Sebut ja nama pompuan ni terus otomatik ingat BAJU KAWEN!!  Latest collection untuk Musim Bunga 2012 dah keluar bulan June atau September tahun 2011 dalam blog dia.  Tapi hari ini baru akak nak share dengan u olls.  Memandangkan musim bunga sudah semakin hampir.  Tak sabar nak tunggu musim bunga dalam USM ni,  semua pokok-pokok besar dalam USM akan berbunga-bunga dengan canteknya.

So,  talking about koleksi baju musim bunga untuk tahun ini by Vera Wang,  beliau mengemukakan warna-warna lembut,  pastel dan very the nude.  Akak rasa inilah antara warna-warna yang akan menjadi pilihan tahun ini.  Semua baju baju untuk koleksi ini diletakkan dengan nama-nama perempuan yang bermula dengan huruf H!  Nanti insya allah akak akan buat artikel baru untuk cadangan tema-tema warna untuk majlis perkahwinan 2012.

Mana satu u olls suka? 

HILARY
Strapless mermaid gown with full-length floating textured lace appliques and sunburst pleated back under-train with floating organza sprig embroidery

HELENA
Strapless soft ballgown with floating lace and organza crystal sprig appliques with hand-tacked voluminous framed horsehair overskirt
HOLLY
Strapless mermaid gown with piped and pin-tucked drop-waist corset with voluminous organza petal skirt with floating sprig embroidery

HAZEL
Strapless sweetheart natural-waist ballerina ballgown with sunburst pleating and tiered confection skirt

HAYLEY
Strapless soft ballgown with draped corset bodice and asymmetrically swept floating organza petal skirt with pleated tulle

HAYDEN
Strapless sweetheart soft mermaid gown with draped bodice of sunburst pleating and cascading fan back train

HARLOW
Strapless sweetheart natural-waist ballerina ballgown with draped bodice and watteau back with swirling pleated train embroidery insert

HENRIETTE
High-neck cap-sleeve natural-waist ballgown with floating lace appliques on illusion with honeycomb tulle and horsehair hand-tacked confection skirt

HARPER
Strapless mermaid gown with trapunto-stitched double bustier, back bow and multi-tiered back bustle with cascading two-toned floral embroidery

HANNAH
Strapless natural-waist ballerina ballgown with veiled layers of degrade floral laser-cut organza and detachable trapunto-stitched bustier.

8 comments:

  1. suka yang 1st and last je.
    lain2 semua serabut.. huhu

    ReplyDelete
  2. sgt menyukai hayley,hayden n harlow..yes!

    ReplyDelete
  3. oke. sangat bertuah walo setakat jadik model utk sarung gaun tu

    ReplyDelete
  4. Kalau diberi kesempatan.....akak nak pakai Hayden.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betui! 1st time tgk hayden teruih jatuh cintaaa..

      Delete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...