6.1.12

Majlis Doa Selamat sempena Pernikahan Allia dan Gafil (Part II)

Hello u olls semua.  Kalau tadi akak menceritakan tentang majlis-majlis yang diadakan sebelah pihak perempuan.  So now akak nak cerita majlis-majlis di sebelah pihak lelaki pulak.  Kat belah lelaki pun buat dua majlis.  One kenduri doa selamat di rumah.  Dan satu lagi buat kat hotel.  Okay,  jom membaca catatan ringkas and gambar-gambar meletops itu semua.


Majlis Doa Selamat |  24.11.11 |  Venue  :  Bangsar Hill, Bukit Bandaraya (Rumah Parents' Suami)


  1. Pasaipa ada majlis Doa Selamat?  Untuk siapa?
    Actually nih macam tahlil dengan Majlis Menyambut Menantu.  Majlis tuh kira,  macam tuk akulah *ahakss maluh plak*.   Belah pihak lelaki,  macam nak buat Majlis Welcoming camtu la untuk menantu pastuh sambut pihak perempuan macam tuh.  Majlis buat pada waktu malam.  Acara sangat ringkas,   sembahyang Maghrib secara jemaah,  pastuh tahlil pastuh makan-makan camtuhla.  Lebih kepada dua families unite gitulah.
  2. Make up?
    Make up, make up artist tuh mai dkt umah. Nama dia Aim Aizam.

    Can anybody gives me the link to Aim Aizam.  Siriesly,  google tak jumpa pun. 

    Simple and very light.  Menyerlahkan kecantikan semulajadi Allia. 

    Hair pin yang sangat meletops!  Nakkk!! Akak suka bunga bunga kain cam ni. 

    Akak suka bek mekap Aim Aizam!! Sangat suka!!

  3. Baju?
    Baju Aunti Janey daripada,  Lady Jane yng buat because kakak suami aku kawin dulupun Aunti Janey yang buat.

    Okay,  kalau u olls tak ingat.  Lady Jane Kuala Lumpur adalah orang yang buat baju untuk Misz Nina masa kawen dia. 
  4. Tema ?  Why pilih tema itu?
    Tema Melayu saja.  Sesuai dgn keadaan, doa selamat camtu kan.

    Bijik goli penuhhh kat belakang depa.  Nampak tak??
  5. Pelamin and deco?
    Pelamin dengan deco ambik dari SS Bright Ideas.  Nama wedding planner Aunti Sue.  Cakap punya cakap,  tengok dia adik-beradik aku jugak sangkut 


    Makan ati tak?
  6. Kek kahwin?
    Kek kawin takdak.  Because Doa Selamat wei.  Tapi ada Main Table untuk 12 orang makan.  If hang tengok betui-betui ialah orang-orang yang sama merenjis masa KL punya reception later.

    Meja makan yang diset up dengan ringkas. 

    U olls,  veil ala-ala kembang macam ni duk buat come back kan?  I like!!

    Amboiii Abang Gafil....muka berseri teruihhh!  Hari tu masa menikah gambak stail siries sangat.  

  7. Official Photographer?
    Official photographer nama dia Naqib. Nickname dia dpa panggil Qippy. Dia ank Syed Hamid Al-Bar. Dia ada upload, gambaq kmi dekat blog dia jugak. Hang pla tengok. Nih linktuh - Qippy.com Photography Blog

    Canteklah depa dorang.  Makan ati sat.  Masa akak nikah aritu awak akak takdak posing posing cam ni.  HAHAHAH
  8. Pengacara Majlis?
    Pengacara Majlis takdak. Aunti Sue organize macam informal tuk adik-beradik pengantin lelaki dengan pengntin perempuan.

  9. Doorgift?
    Doorgift Aunti Sue tolong preparekan. Yang if ang tengok dekat meja yang depa letak Potpourri puny doorgift tu.

Okay!! Setellah cerita tentang majlis doa selamat kat KL.  Okay,  besok akak sambung cerita tentang majlis kenduri kawen depa kat PJ Hilton Hotel.  Sekian,  bye semua orang!

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...