6.1.12

Majlis Pernikahan dan Persandingan Allia dan Gafil Part I

Hello u oll semua.  Seperti yang u olls tahu,  akak sekarang ver-ver suka menampilkan gambar-gambar dan cerita majlis perkahwinan kawan kawan akak yang vouge-vouge macam akak.  Bukan saja sebab akak rasa wedding depa meletops dan patut dikongsi dengan orang ramai,  tapi sebenarnya,  bila akak cerita pasai kawen,  rating pembaca blog akak semakin meninggi. 

So hari ini,  akak nak share dengan u olls semua rentetan majlis-majlis perkahwinan kawan Senjojes akak bernama Allia dan pasangannya Gafil.  Majlis diadakan di Penang dan KL sebab Gafil orang KL. 

Wedding yang penuh tapi tetap simplisiti.  Akak suka sangat.  Sebab tu akak teruja mintak hak paparan media daripada dia.  Kerlas tak akak?  So beliau memberikan kebenaran kepada akak.  So akak nak share dengan u olls semua.  Selamat berinspirasi.


Majlis Nikah | 20.11.11 | Masjid Umar Ibnu Al-Khattab, Bandar Bayan Baru, Pulau Pinang


  1. Sapa buat baju hang dan pasangan?  Please bagitau details.
    Baju I olls dibuat oleh Pin Boutique,  Aloq Staq.  My husband punya baju from KL. 

    Muka Gafil macam tak dak darah berjalan langsung.  Adakah beliau nerbes ketika ini?
  2. Sapa buat make up hang Allia?
    Flower Series.  Aku amik depa sebab dulu tunang pun depa buat under Azzahra yang tuh Islamic.  Jadi tuk kahwin,  aku ambik Flower Series sebab depa ada pelamin & all.

    Make up artist untuk Allia,  Ms.  Norhayati Ayop


    Hasilnya u olls. 
    Pengantin perempuan bersama saudara mara. 

  3. Why hang pakai colour silver?
    Actually putih memang melambangkan kesucian.  But,  kami ada banyak lagi occasion yang we olls dah plan nak pakai putih.  So for nikah,  we olls pakai silver.

Majlis Persandingan Pengantin Perempuan | 20.11.11 | Setia Pearl Island
  1. Make up?
    Flower Series kakak yang sama yng make-up for my akad.
    Canteknya deni.  Muka macam patung.  Tapi akak paling berkenan tang cincen bulat tu. 

  2. Baju?
    Baju aku from Pin Boutique dekat Aloq Staq.  Dia 3 layers.  Corset,  pastu dia macam ada baju anak camtu spageti pastu dia punya baju lace.  My husband punya baju from KL.




  3. Tema ?  Why pilih tema itu?
    Tema mcm English.  Warna Fuschia + champagne,  sebab aku suka combinations colours tu. Satu bright satu, dia pastel kan. Laki aku takmau pakai pinkla wei hahaha...





  4. Pelamin and deco?
    Pelamin style English. Saja nak something different & elegant.



  5. Kek kahwin?
    Kek kawin amik, pastel color and tak tinggi sangat sebab kami dua orang kecik ja.



  6. Official Photographer?
    Official photographers from Flower Series juga.


Canteks kan?  Okay,  cerita pasai wedding Allia dan Gafil ada 3 part.  Tunggu!

3 comments:

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...