6.1.12

Majlis Persandingan Allia dan Gafil Part III

Hello u olls.  Okay masuklah cerita majlis perkahwinan Allia dan Gafil part ke tiga.  Oleh itu,  akak nak buat sedikit pengumuman kat sini,  kepada u olls semua yang rasa-rasa macam teringin nak share dengan we olls semua tentang moments perkahwinan u olls,  AKAK AMAT MENGALU-ALUKAN.  Just PM akak kat Facebook dan bagi link gambar kahwin u olls.  Bukan apa,  maybe hasil karya perkahwinan u olls boleh menjadi satu sumber inpirasi teman-teman yang membaca blog akak ni di samping mempromosikan butik-butik pengantin yang u olls guna kan. 

Okay,  let's sembang pasai wedding Allia dan Gafil.


Majlis Persandingan Pengantin Lelaki  |  26.11.11 | Hilton Kuala Lumpur

  1. Make up?
    Make up drp Aim Aizam. Sama mcm Doa Selamat.

    To Mr.  Aim Aizam,  congrats u olls buat kawan i olls sangat cantek.  I like ur touch because u olls tau Allia very the cantek.  Tak payah make up over over pun. 
    Rantai eksesori simple simple ja....kalau mami.....NENJIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA RANTAI BIJIK GANDOMM TERUIHHH!

    Dulu kat sekolah kami panggil kat Allia "Yassin Brothers" sebab muka dia macam Yassin Brothers.  Tapi lani dia macam Princess Disney dah :)
  2. Baju?
    Gown daripada Lady Jane.

    Sweet couple.  Tahniah u olls berdua.
    Erm...kecik kaki depa.  Cuba bubuh kasut aku.  Nenjiaaaaa!

  3. Tema ?  Why pilih tema itu?
    White because belah lelaki suka all the pastel colours.

    Very simple.  Tapi yang penting sangat suka susunan bunga ni macam dia tumbuh sendiri. 
    Bila buat kenduri,  sign board macam ni sangat penting ya.  Tak kisah lah kenduri kat rumah ke,  hotel ke. 
  4. Pelamin and deco?
    Pelamin and deco adalah daripada Bright Sale juga,  and Aunty Sue adalah wedding planner kami.

    Cantek sangat :)  Simple okay. 
    Ampa tau tak mata aku duk focus kat mana???????

    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    NENJIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!! Buah anggor teruih!!


    Ada bunga hydrangea!!  Nonie kalau tengok bunga ni dia akan kancing gigi.  Dia suka sangat. 

  5. Door gift?
    Ada 2 doorgifts. Hotel bagi cake then Auntie Sue, sedia dr gifts yg ataih meja colour biru tu candles

    Pengantin sedang bersiap di bilik VIP.

  6. Kek kahwin?
    Kek kawin style,  bertingkat but not directly tingkat2 diatur.  If tak tengok betui-betui tak perasan. Macam drum set plak aku tengok. Aku ska hehehe...


    AKU PUN SUKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!
  7. Official Photographer?
    Official Photographer - Qippy dengan ada assistant dia sorang gi.

  8. Pengacara Majlis?
    Pengacara Majlis - Uncle Karim, from Aunti Sue jugak. Ada Ustaz untuk selawat bacaan doa dengan band from musicians pun ada jugak. Lagu semua style acoustic.


Nenjiaaaa...maka habislah cerita pasai majlis perkahwinan Allia dan Gafil.  Di sini,  akak ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada mereka berdua kerana sudi share gambar gambar bahagia they olls dengan kita semua.  I hope segala yang dipamerkan ini dapat dijadikan inspirasi untuk semua bakal-bakal pengantin 2012.  Untuk pengetahuan u olls,  depa punya supportive pasai artikel ni,  depa jawab semua soalan semua siap siap and email kat akak just before depa berangkat pi New Zealand untuk honeymoon. 

Meletops lah depa.  Again,  thank you so much Allia and Gafil sebab bagi sumbangan artikel untuk blog aku.

Kepada u olls u olls di luar sana,  akak amat mengalu-alukan u olls write to me untuk paparan tentang wedding u olls.  Tak semestinya wedding u olls buat kat HOTEL saja ya......kat surau ka,  kat masjid ka,  kat rumah tok wan ka...semua akak tak kisah.  Janji cantek and something yang worth it untuk akak share dengan semua pembaca blog Jumie Samsudin.Com yang tingtong semuanya.

Sekian,  i lefff u olls!

12 comments:

  1. Thanks for sharing. Walaupun tak tau lagi bila nak kawin but article ni membuatkan perasaan nak simpan duit banyak2 terus berkobar2....nak buat wedding yang cantik dan clean cam ni juga. :)

    ReplyDelete
  2. best...next!! suka la plak baca journal mcm ni

    ReplyDelete
  3. Terbaik la Jumie review hang.. btw dapat tak link makeup artis Aim tu?

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. La DOLce.........semoga lepas ini adalah orang yang sudiii nak shareee dengan akak!!!!

    ReplyDelete
  6. jumie!!!

    meh la datang wedding i. boleh buat liputan eksklusif gitu. hee~

    ReplyDelete
  7. BK...tak dapat lagilaa information ni.....

    ReplyDelete
  8. cantik gila okeh pengantin ni!! rasa macam nak cubit-cubit je pipi dia.

    ReplyDelete
  9. rasa mcm nak share wedding sendiri pulak.. hehehe..

    ReplyDelete
  10. Sapa sapa nak share....amatlah yang dialu-alukan. Kalau u olls pasti wedding u olls memang special and line dari lain dan perkongsian u olls ini bukan semata-mata nak nenunjuk tapi nak share ideaaaaaa ...wai nottt!

    Akak menanti dengan hati yang terbuka :)

    ReplyDelete
  11. alamakk..tapi wedding ni tak lah segrand wedding alia..lain dari yang lain pun tak jugak kak jumie.. hihihi.. cuma kawin ngn org sekapai kak jumie ja.. hehehe. by the way saya ni junior akak dekat polisas dulu..

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...