12.1.12

Pesan Abang Manap

U olls semua.  Hari ini akak nak share dengan u olls semua pesanan yang selalu diingatkan oleh bapak I olls iaitu Abang Manap.  Abang Manap adalah seorang yang sangat sempoi dan eksentrik.  Dia ada cara dia sendiri.  Dia tak macam bapak orang lain.  Dia memang lain!  Akak tak boleh nak cakap macam mana,  tapi sapa-sapa yang kenai dia akan tau dia macam mana.  Kami anak menantu tau la.

Dalam banyak-banyak pesanan yang dia selalu bagitau kat kami.  Ada satu pesanan yang akak rasa paling akak suka.  Pesanan beliau ialah  :

"Gaji hang kalau ribu-ribu pun,  tapi sebulan hang tak boleh simpan 30 ringgit,  hang memang paria la,"

Sekian,  itulah bapak saya.  Abang Manap. 


Akak (masa ni berumur 3 tahun).  Bapak akak memakai seluar jeans yang ditampal dengan lambang Nazi.  Dia buat sendiri. Takdak kat kedai.  Dia memang suka buat fesyen statement.  


Akak dan Abang Manap masa hari pernikahan akak.  He is 63 years old now.

ps/  Ingatlah pesan bapak akak ni ya :)

7 comments:

  1. Muka you mcm bapak you la jumie, kelass...

    ReplyDelete
  2. akak setuju jumie........kakmasyp

    ReplyDelete
  3. Moral of the story ialah : Simpanlah duit walau sedikit. Sbb lama2, jadi bukit...

    ReplyDelete
  4. moral of the story nya ialah : "Hang kaya tera mana sekali pun...hang tetap kena smpan duit jugak. Walaupun sedikit.."

    ReplyDelete
  5. sokong sangat2!! mari kita menabung..

    rindu pula kat abah kami. al-fatihah utk abah :(

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...