30.1.12

Ulasan Fesyen Karpet Merah Golden Globe Awards 2012

Hello u olls semua!! Awal tahun macam ni benda yang paling best untuk akak menulis ialah membuat ulasan fesyen sebab awal awal tahun macam ni memang ada banyak award award show macam ni.  So sebagai pembuka tabir 2012,  kita buat ulasan fesyen untuk karpet merah Anugerah Glob Emas yang berlangsung di Calirfornia baru baru ini.  Gituuuuuu!!  So u olls semua haruslah baca ulasan Golden Globe Award 2011Fashion Review by Jumie Samsudin yang akak tulis tahun lepas.  Okay?

Untuk kali ini,  akak susun they olls semua mengikut kategori umur.  Bukan ikut baju meletop dan tak meletops.  U olls boleh tengok ada kategori "Adik-adik yang Baru nak Naik,"  "Kakak-kakak yang Feeling Woman'  dan macam-macam lagi.  Ini semua untuk menyenangkan akak membuat ulasan disamping memeriahkan suasana.

Sekian dulu,  selamat membaca u olls!


Adik Adik Baru Nak Naik 
Kategori ini untuk selebriti yang baru baru nak naik.  Some of them memang dah terror dressing.  Some of them masih lagi mencari identiti gitu.
Zooey Deschanel merupakan perempuan simbol seks untuk Obefiend.  Gaun hijau neon dan hitam ini adalah daripada Prada.  Akak suka sebab baju ini formal,  tapi still playful.  Sesuai dengan personaliti pompuan ini. 

Mila Kunis in Dior dress.  Sapa mati u olls?  Sedihla....


Dianna Agron pakai baju daripada Giles.  Beliau nampak macam angpau Gongsifacai yang dilipat-lipat pastu gunting-gunting macam mana ka,  pastu bila bukak...kita akan nampak corang lubang-lubang bentuk singa la naga semua.  Orang cina nanti pelekat kat rumah depa bila hari raya.  Kan????


Emma Stone in Lanvi.  Baju ni maybe terlalu gelap dan tidak menyerlahkan ke-vouge-an beliau.  


Sapakah beliau ini?  Baju ini pernah dilihat sebelum ini.  NEXT.
Busy Phillipsin Temperley London dress.  Hellloooo!  Tiru style JLO ke??????Semua ni JLO dah pakai 5 tahun lalu. 

Michelle Williams in Jason Wu.  Deni dresssing macam tok tok. 

Frida Pinto in Prada.  Sesuatu yang akak baru pelajari.  Orang kulit tanne jangan suka suka hati pakai baju colour macam nak tua -tua malap macam ni.  U olls tidak akan menyerlah.  U olls kena pakai colour colour cerah macam kuning,  hijau pucuk pisang,  tangerine orange!  Memang dengar macam takut.  Tapi cuba try! Mesti meletops!

Lea Michelle in Marchesa.  Nenjiaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....deni pakai tunjuk tunjuk tetek teruih.  I DONT LIKE!  Too much!  Nampak beliau lebih tua....Tapi kalau baju ni ala-ala gold gitu.  Maybe.....akan meletops u olls. 

Naya Riverain Vera Wang.  She is a very cantek girl.  Akak tengok dia,  sikit sikit macam kawan akak sorang ini nama dia Mazlina Zainol.  Tapi dress ni terlalu simple u olls. 



Kakak-kakak yang Dah Woman
Kakak-kakak dah woman ini ialah untuk pelakon-pelakon senior.    Depa semua dah of coz dikenali sangat ditunggu-tunggu di red carpet.  Tapi tak semestinya depa perfect ya...jom kita tengok!
Nicole Kidman in Versace.  Katala apa pun!! Tapi siriesly,  inilah dress yang paling akak suka.  Simple,  unik tapi still meletops u olls!   And maybe sebab Nicole duk mai makin gemok sikit.  I likeee!!

Angelina Jolie in Versace gown.  Ramai sangat sukaaaaaaa dengan dress ini.  Atau maybe semua orang suka dan gembira apabila melihat Angelina Jolie dalam dress yang bukan ke arah "pi tengok orang mati'.  Dress ini sangat fesyen forward. 

Amy Poehler....ermm....dresss ni......dia punya lengan tu choiii.  Better buat long sleeve teruih!!

Kate Winslet in Jenny Packham.  Skirt putih tuuuu membuatkan beliau nampak gems!
Maya Rudolph in David Meister.  Play safeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee gila. 

Salma Hayek in Gucci.  Erm.......sesuatu yang meletops dan cantek.  Futuristik.  I like it.


Evan Rachel Wood in Gucci.  U olllssssssssss!! Inilah pakaian rasmi mak mak ayam seHollywood!  Meletops u olls bulu bulu macam mana ka.

Reese Witherspoon in Zac Posen.  Simple tapi meletops.  Paling suka kat potongan tetek tu.  Very the sesuai untuk pompuan tetek kecik.
Natalie Portman in Viktor & Rolf.  Dress ini bagi akak sangat love-hate!!  Akak suka sebab dia ada senget-senget tepi macam tu.  Very the avant garde u olls.  Tapi too simple kat belah atas.  Apa pun,  akak suka apa yang Ricky Gervais,  host pada malam itu carut kat Natalie.  Dia kata "Last year,  dia mai dengan baby dan menang best actress.  This year,  dia mai tangan kosong sampai apa-apa nomination pun takdak.  Sedih sangat,"  AAHHAHA...celaka Ricky Gervais.  Akak suka dia jadi pengacara.  


Penelope Ann Miller.  Ammmmmmmmmmmm.....sangat Debutante Ball dress u olls!
Tina Fey.  Tengok ropol-ropol pusing pusing ni pun akak dah tau....ini kerja Oscar de la Renta.  I simply love her!!  Cantek. 

Stacy Keibler.  Marka George Clooney.  Ive seen her in better dress.  Maybe dia nak play safe? 

Connie Nielsen...pakai baju lebih kurang sama dengan kakak kat atas tu!

Berenice Bejo.  Pernah tengok je.  NEXT!

LauraLinney...what are u thinking kakak?  Baju purple shining macam ni.  Tak mencantikkan u olls langsung.




Nenjiaaaaaaaaa.....deni duk kutuk kutuk orang dalam Fashion Police.  Last sekali ...dia pun tak betui jugak!  Aku tak tau Joan Rivers nak maki apa kat dia.  Siriesly dress ini merepek!!  Over.  Pastu aku tak tau pasai pa dia duk dye rambut dia colour uban ni.

Sofia Vergara in Vera Wang.  U olls semua,  sebut betul betul nama sepupu akak ni.  Vergara! Bukan viagra okay!!  Sangat suka dress ini.  Selepas dress Versace yang Nicole Kidman pakai,  inilah dress kedua yang akak suka dalam red carpet ini.

Sarah Michelle Gellar in Monique Lhuillier.  Mangkak kan pompuan ni?  Pi pakai dress turun warna ni.  Tau tak pasai pa dia pakai dress ini?  Sebab anak dia yang pilih.  Boleh????


Kakak-kakak yang Feeling Pengantin
Okay u olls semua.  Berikut adalah beberapa kakak-kakak kita yang dressing very the light-light warna nude u olls.  Dengan lace dan renda gemalai sana sini,  akak rasa kalau kita bubuh bunga tangan kat depa...nenjiaa...jadi pengantin la teruih.  Maybe u olls boleh gunakan inspirasi dress dress ini untuk buat baju kawen u olls. 
Kate Beckinsale in oberto Cavalli.


Jessica Biel in Elli Saab.  Meletopsss la depa ni....betui ka depa kata dia bertunang dah dengan Justin Timberlake?  Mana cincennya u olls?
Elle Macpherson in Zac Posen.  Pengantin sangat kennnnnnnnnnnnn!
Meletops la depa.  Jessica Alba in Gucci.

Charlize Theron in Dior couture.  Ramai yang suka pompuan ni pakai dress ni.  Tapi ramai jugak yang tak suka.  Bagi akak....memang baju ni tak semua orang boleh memakainya.  Kalau bubuh kat orang lain,  mesti tak meletops.


Apabila Aunty-Aunty Dressing
Kategori seterusnya......kategori aunty-aunty.....Meletopssss!

Madonna in Reem Acra.  Dress ini nampak macam riben pembalut hadiah banyak banyak susun jadi baju.  Akak tak suka dress ini.  Terlalu playful untuk wanita kertu macam Aunty Madonna.  Lagi satu benda yang akak tak boleh lepas pandang mengenai Madonna ialah tangan beliau.  Akak pernah baca artikel pasai Madonna lani tangan dia duk jadi tua!!  Of coz...u can do anything to your face.  Tapi tangan akan menunjukkan segala-galanya.  Ampa baca kat sini :  Tangan Madonna yang herot petot.  So....akak rasa dia memang saja pakai dress besak besak macam ni supaya tangan dia akan busy untuk memegang skirt dia.  Pastu sebelah lagi dia pakai sarung tangan.

Laura Dern...meletops kan?????Muka dia macam baik baik,  tapi dress ala-ala pompuan kekwat meletops macam mana ka.  Anyway,  u olls setuju tak kalau akak cakap dia macam nak tiru dress Angelina Jolie untuk Golden Globe last year?  Kan????? (Anyway,  kalau u olls nak tau,  pompuan ni dulu pernah bersama dengan Billy Bob Thornton pastu Angelina Jolie merampas jantan kertu itu dari beliau!! Sadis kan???)

Jodie Foster.  Drapping kat depan tu macam pelikkk laa!
 Tilda Swinton.  Deni la berlakon jadi ice queen dalam cerita Narnia.  Ada yang tak suka dress ini katanya terlalu woman untuk beliau.  Entahla....akak suka ja. 
 Julianne Moore in Channel.  Wells..............kalau pakai dress hitam macam ni haruslah cantikkan lagi dengan eksesori yang meletops.  Anyway,  akak suka dress ini.  Tapi akak setuju dengan satu komen yang akak baca dalam DailyMail UK.  Baju ini tidak membantu untuk memperbaiki tetek pompuan ini yang kecik.

Meletopsssssssssssssssssssss Jane Lynch!!!!  Sirieslyyyy flawlesss!

Viola Davis.  Sama dengan kesalahan Frida Pinto.  Warna dress yang tak sesuai dengan ton warna kulit beliau.  Nota kaki :  Kalau kaki tak berapa elok jangan berangan pakai dress macam ni.  (Melainkan u olls over konfiden macam kakak ni)
Heidi Klum..cantek.  Play safe u olls!  Takut kena carut ke.



 
Mary J Blige.............meletopsssssssss depa bulu bulu.  Tapi macam pernah tengok dia dressing macam ni.


Apabila Tok Tok Dressing
Sapa kata tok tok tak boleh dressing?  Kalau u olls pandai.  U olls akan nampak lebih meletops daripada kakak-kakak yang feeling woman okay.
 Helen Mirren.  TOK PALING MELETOPS MALAM NI. Sangat elegan.
Belinda Montgomery.  Erm............kisahnya kasut kena mecing dengan jeket.....Kesahhh!
Glenn Close.  Akak takpaham pasai pa kena ada macam lapik macam manik-manik kat atas tetek tu.  Dah la sikit saja.  Kalau nak bubuh ...bubuh la bagi keliling baju.
   Meryl Streep.  Sangat suka pompuan ini.  Ramai yang kata dress ini tak cantek untuk dia.  Dia patut pakai yang lebih glam.  TAPI AKAK SUKA!!!!!!!!!!!!!!  Planning nak buat shirt dress macam ni la!



Jantan Jantan Kendu dan Tak
Okay u olls.  Bab bab jantan ni.  Akak tak mau nak kata apa sangat pasai dressing depa.  Sebab depa semu apakai tuxedo.  So semua nampak meletops.  Cuma  saja akak bubuh gambar depa ni semua buat halwa mata kaum pompuan.  Sekian.
Ryan Kwanten.  Adik Suki dalam cerita True Blood.

Matthew Morrison.  Cikgu Glee ni makin kuruih kan?

Chris Tucker...........Sirieslyyyyyyyyyyyyyyyyyy!  Aku ingat deni mana punya mamak mamak Jelutong! 
Elton John and husband David Furnish.  Perlukah akak bubuh depa dalam kategori ini?

Mark Sailing....................sila menangehhhhhhhhhhhhhh!
Move it like Adam Levin!  Kendunyaa beliau....


Abang Titanic ni makin tembon kan?


Sekian sajalah ulasan daripada akak.  Sekian,  i love u olls.


Gambar semua macam biasa ehsan daripada  :  Daily Mail Uk dan Yahoo!

4 comments:

  1. Paling suka dress Charlize Theron (perasan dak dia ni suka pakai dress ada bow besaq2? Dulu bow besaq kat bahu), Nicole Kidman & Angelina Jolie (finally no black!!!!!!!!). And baru perasan baju Angelina Jolie sama skit dgn baju Natalie Portman yg bahagian atas tu.

    ReplyDelete
  2. saya suka tilda swinton punya baju ngan macik yang pernah bersama billy bob thornton tu. :) thanks for the review~~

    ReplyDelete
  3. Glenn Close nak tutup aurat..nak cover clevage gitu..tu yang tempek sikit tang sinun..hihi

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...