5.1.12

Ulasan Fesyen Red Carpet 2011 VH1 Divas Celebrates Soul

Hello u olls semua.  Baru bari ini,  MTV channels telah mengadakan satu konsert berjudul DIVAS celebrates soul.  Katanya ramai retis-retis pompuan yang dijemput untuk mengadakan persembahan.  Orang lama,  orang baru.  Tapi yang tak bestnya......Beyonce takdak.  Mestilah dia takdak,  sebab spupu i olls kan tengah sarat mengandung u olls.  Mana boleh buat persembahan. 

Okay,  let's tengok baju-baju yang para DIVA pakai untuk menghadiri dan mengadakan persembahan untuk konsert ini.

Meletops
Florence Welch.  I olls suka dress ini sebab very the avant  garde.  Potongan baju ini pun very the loose-loose sesuai dengan tubuh badannya yang athletics.

Untuk persembahan,  beliau menggunakan dress simple rona emas.  Again,  potongan yang simple and akak rasa semua orang punya tubuh badan sesuai dengan baju cam ni.  Dia tak pakai kasut ke?


Amboi kak Queen Latifah,  meletops pakai baju one shoulder cam ni.  Dia memang suka pakai dress macam ni,  supaya dada dia yang bidang nampak kecik mecik sikit.  Disebelahnya ialah tok ayam serama.  NEXT!!!


 
I loveeeeeeeeeeeeeeee this dresssssssssssssssssss!!  Siriessslyyyyyyy!!!



Jennifer Hudson  :  Jarang-jarang dapat tengok mat saleh buat baju guna kain renda berlabuci cam ni.  Kita orang melayu pakai untuk hari tunang saja.  #carut Jumie Samsudin. 
Jessi J  :  Deni suka pakai baju sumingfu cam ni!!  (Sumingfu tu swimming suit).  HAHAH



Jessie J : Apa pendapat ampa dengan baju beliau?  I olls rasa dah banyak kali dia suka tampil dengan baju ala-ala bini firaun yang difuturistickan?  Kerlasssss definasi akak ini.  Tapi this time,  dia buat lebih drastik sebab nampak seluak dalam.  Entahlah...depa ni semua dah habis idea berfesyen,  sampai jadi merapu sikit.  Depa nak fight dengan Lady GAGA!


Baju ni macam simple gila...pastu dia amik tali rafia kaler-kaler pastu dia gantung jadi lagu ni. 


Aku nampak kat pet-pet jaaa!


Mary J. Blige :  Deni.......dari zaman aku hiphop sampai lani aku dah aunty-aunty dia duk cam ni saja.  Apalah susok dia pakai.  Aku suka dressing dia kali ini,  very the simple and winter-winter sonata gitu. 

Mary J Blige  :  Beliau memakai dress warna putih colgate.  Tapi nampak cantek.  Maybe sebab lighting and effect makeup yang meng- nuetralkan her whole look.  Tak semua orang nampak cantek dengan baju warna putih colgate.

Estelle ni dia punya muka macam Negro kampung-kampung sikit.  Hahahah.  Siot kan kenyataan umum akak ini? Warna gold yang deep ini sangat sesuai dengan warna kulit beliau.  Potongan simple. 

Estelle.  Jumpsuit tangan sebelah.  Klasik!  Gaya yang menjadi. 


Emily Bustamante:  Pompuan ni actually dia tak besak sangat.  Cuma dress ini membuatkan dia nampak besak sebab kat tetek dia nampak penuh.  But i like this dress sebab nampak glamer klass klasss u olls. 

La La Anthony :  Meletopsss!  Walaupun u olls akan kata dress depan tu terlalu pendek.  But for me,  i very the like it.  Nampak macam sangat mahai. 


Tak Meletops Sangat

Jennifer Hudson:  I dont like the colour.   I dont like choker.  I dont like ropol-ropol kat colar tu.  I dont like the boots. 

NENJIAAAAAAAAAAAAA..........................Pelakon teater musical,  the witches of OZ terlepaih kat sini.  Cuma dia telupa bawak penyapu and cat muka dia warna hijau.

Okay,  mak paham,  hang dah kecik lani.  Tapi tak semestinya hang boleh pakai fish net and nampak meletops. 

Jill Scott.  Kakak,  u olls dah cukup besak,  tak payahlah buat drapping tengah macam ni.  Nampak lagi agam.

Siggy Flicke.  Baju dah meletops.  Tapi rambut macam terkelepek kecut.  Pi la basuh...pastu blow elok elok.  

Archie Punjab.  Dress ini nampak macam sedikit ketat.

Drita D'avanzo.  Pompuan  ni nampak macam Aishwarya Rai kan?  Akak rasa,  dress ini nampak very the tak sesuai untuk wanita kertu. 

Gambar Ehsan  :  http://www.thefablife.com

2 comments:

  1. nice2..suka tgk fesyen2 org..x kesah la cantik ke tak..yg cantik kita puji.. yg ala2 kita ok2 je la..yg disaster kita khejie..gtuuuuuu.. x brapa byk sgt yg eye-opener kali ni.maybe x grand mcm academy awards or something at that level..btw..suka this review..

    ReplyDelete
  2. thanks u olls. Hang sorang je mengomen. Akak tak sabar awal tahun macam ni, OSCAR, Emmys, Golden Glove semua anugerah duk mai dahh. Akak akan membuat ulasan la u olls! Harus.

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...