29.2.12

Kawan Yang Desperate Mahu Bercinta

Salam jumie,


Tolong hidden kan email i olls ye..


Topik u Niat Saya Berkahwin Kerana.... buat i terpanggil nak share story my fren ni.  Dia dah pernah putus cinta malahan putus tunang sblm ni.  Sampai dia down sangat tambah-tambah semua geng yang kamcing masa sekolah sorg2 pakat kawin n beranak. dia rasa mcm xlaku n tkt jd ank dara tua.


lps pd tu byk kali dia couple dgn laki2 yg dia carik di YM n TAG. kbykknnya kejap je couple pastu break sbb ada yg tipu bujang tp laki org, ada yg gatai ya amat bla dia dh jumpa. u tau la kan org dlm tag & ym ni bkn blh pecaya sgt. sampai la yg latest (jumpa di tag) tempoh kwn tu agk lama berbanding sblm ni iaitu 3bln dan dia dah ajak laki tu tunang. sgt cepat sbb malu dia xkawin lg. tp laki tu mcm mau xmau je sbb memanjang tangguh, mcm2 alasan. yg my fren tu mendesak je.


i cuba nasihat sbb i xnak dia tersalah langkah sbb kawin bkn benda yg blh main2. nak hdp dgn org tu lama. laki tu pun nampak mcm mau xmau, i takut dia kecewa lg jek. tp org yg sedang terdesak ni peduli apa kan. nasihat org pun dia xpeduli..


harap jumie dpt bg sikit nasihat kat dia sbb dia baca blog u olls. jgn dia syak sape si pencerita ini sudahla. huhu


thx a lot jumie sbb nak cover story ni..
Latifah Low


Dear Latifah,

Baguih la ada kawan macam hang.  Kalau akak jadi hang,  yes,  akak akan nasihat dia jugak.  Akak akan cakap direct.  Biak dia sakit now daripada sakit keesokan hari.  Tapi kalau dia tak dengar jugak,  mungkin cara penyampaian awak tidak berkesan u olls.  Janganlah cakap di khalayak ramai.  Carik masa yang 'intimate' sikit antara ampa berdua dan buat perbincangan secara hati ke hati.  Mungkin cara itu,  dia dapat rasakan impak sebenar nasihat yang u olls cuba sampaikan.  Bukan semata-mata nak menyakitkan hati dia.

Tetapi bab-bab TAGGED dan YM tu haruslah u olls bercakap dengan dia dengan cara yang amat siries.  Sebab setahu akak,  jantan - jantan dalam TAGGED ni 100% adalah jantan-jantan yang nak mencari lubang buret dan lubang jubur untuk meletakkan batang kote mereka.  Siriesly!!  U can asked me!!  Ive pernah main TAGGED masa zaman i janda dulu.  Kawan-kawan i yang nyah-nyah semua pun nak cari customer kadang-kadang carik kat situ.  Kalu tak mau carik customer pun,  kat TAGGED ni lah tempat we olls mencari jantan yang boleh buat FONSEK.  Akak cakap ni semua secara terbuka ya u olls.  Takdak maknanya jantan TAGGED yang sanggup tunggu u olls online malam-malam semata-mata nak chat dengan u olls adalah contoh seorang jantan yang setia dan ternanti-nanti kehadiran u olls. 


Untuk u olls yang tak tau,  TAGGED ni macam Myspace.  Semua orang boleh main add friends secara random.  Profile pulak u olls boleh create sesuka hati.  U boleh letak nama tipu-tipu.  U boleh create a new persona kat situ.  So sapa-sapa yang teringin nak bersosial tapi nak sembunyikan identiti sebenar....TAGGED la tempatnya.  Most of the jantan yang akak kenal kat TAGGED tu bukannya hemsem pun.  Ada yang muka seperti pecah rumah.  Kalau dapat yang elok pun,  mesti laki orang ataupun tunangan orang.  Ataupun boifren orang.  Yelah,  kat Facebook mana boleh menggetis macam ni. Nak buat Facebook second account pun maybe akan terkantol. 

So far itu sahajalah yang akak boleh share dengan u olls.  Satu sahaja akak nak nasihatkan,  kawan-kawan yang kita sayangi,  memang tanggungjawab kita untuk nasihat dan tegur mereka tentang benda-benda yang mereka tidak tahu.  Tapi kalau dah bagitau,  tapi depa buat tak tau,  its not your tanggungjawab anymore.  Depa pun dah besar dan berakal. 

Bagi akak,  u just let it go and let time heal everything.  Maybe dia kena belajar dengan cara yang SUSAH DAN SUKAR.  Mungkin bila dah jatuh tersungkur baru dia boleh hargai erti sebenar sebuah kehidupan.  U wish her all the best and always be with her di saat susah dan senang.

Sekian,  jauhi TAGGED

Love,
Jumie Samsudin

9 comments:

  1. hahahhahahahahhahahhaa..... guddddddddddddd!!!

    ReplyDelete
  2. guddddddddddddd entry! dah lama resign from tagged...semua palsu..tak ada yg tulussss...

    ReplyDelete
  3. ayooo..tagged bukan tmpt yg selamat utk cari suami okay!! better suruh mak bapak carikan lagi bagus dari hangkut jantans2 tagged. silap haribulan dpt bapak ayam

    ReplyDelete
  4. Haha... dulu ada la tagged... jgn tatau aku blajak ayat bunga2 semua dari tagged. Mamat afrika kan suka bagi ayat bunga2... pastu men tagged sbb syok berebut jantan hensem buat pets ngan pompuan len. Lantak la awek dia ka sapa janji pets aku hensem2... pastu aku delete tagged sbb meluat ngan org tak hensem tapi perasan nk mampuih...

    ReplyDelete
  5. plzla jgn terdesak sampai mcm ni wahai pompuan.

    ReplyDelete
  6. Tagged mmg mostly banyak yang tipu..pastu laki2 kat situ suma msg ayat mcm semacam..mostly lebih kepada nak ajak buat seks..me pn dah lama ttp akaun tagged..

    P/S : me kenai my hubby pun mlalui tagged jugak..(dia bitau dia bukak akaun tagged dulu sbb semata2 suka men game kt tagged) Alhamdulillah kami dah kawin sekarang..mungkin jodoh kami kot.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Misznurul....dalam satu juta...hang sorang ja la kot bernasib baik

      Delete
  7. tagged mcm utk org tua gatal aje ahaha

    ReplyDelete
  8. tag memang tempat lelaki gila seks. Mereka suka komen dgn gambar tak senonoh. Nasib baik ttup akaun

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...