14.2.12

Ulasan Fesyen Grammy Awards 2012

Hello u olls semua,  beberapa hari yang lalu berlangsungnya Grammy Awards 2012.  Akak malas nak ulas banyak pasai event sebab u olls boleh baca sendiri dalam website ni semua berlambak dan akak rasa pasti u olls semua lebih arif dari akak.  Akak actually frust tak dapat tengok live u olls.  Yelah akak kan kerja ni. 

So,  seperti biasalah akak akan membuat ulasan fesyen.  Hope u olls enjoys!


Belasungkawa Whitney Houston
Disebabkan pemergiaan lagenda diva Whitney Houston,  ramai antara penyanyi yang datang berbaju hitam.  Taktaula is it kebetulan ataupun berniat.  Apa pun,  memang ramai yang pakai warna hitam. 

Yes pompuan ini lebih kurus sekarang.  Nampak lebih kecik berbanding dulu.  Apa pun,  akak sangat suka baju ini,  very simple and nampak sangat mahai.  I like!!  Tengok kasut dia.  Sangat comels u olls.


Adakah beliau memakai Micheal Kors.  I really love this dress.  Terbukak kat pinggang macam mana ka.  Sapa-sapa yang mempunyai pinggang berlapih,  u olls tak boleh pakai dress macam ni,  u olls kena pakai saree teruih.  Pompuan ini memang pandai bergaya dan dari dulu lagi akak memang suka imej beliau yang seperti perkataan kegemaran Nurazreena Life Is A Big Canvas : Very minimalist! 



Walaupun dah banyak kali tengok design dress macam ini,  tapi bila Guliana Rancic pakai,  teruih akak rasa macam suka.  Yes,  baju yang cantek sahaja kadang-kadang tidak cukup ya,  kadang-kadang orang yang elok akan membantu untuk membuatkan baju itu nampak over canteknya.  I like her kasut.  Kasut tali tali macam ni adalah sangat IN pada zaman akak buat ketwok dahulu.  Adakah sudah buat comeback?




Simple LBD.  Tapi kat bahagian leher tu....memang something different kan!  And i like her shoes.  Sangat seksi u olls. 




Meletopssssssssssssssssssssssss depaaaaaaaaaaaaaaaa.....pasan tak rambut dia buat ala-ala Whitney Houston.  Messy macam mana ka. 




Tok tok kita....meletopsss!  I love Diana Ross.




Sapa tengok Harry Potter?  Kan ada satu watak celaka nama Bellatrix Lestrange?  Haaa.....inilah kakak Bellatrix Lestrange. 




Nenjiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa lagi sikit nak nampak farajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj!  Kau mampu!!!  Anyway....sekali lagi...kasut itu!  Very the 2003!!  Adakah ia akan membuat come back!  Akak suka kasut design ini membuatkan kaki sangat seksi. 




Denilah Jade ting tong dari ANTM6.  Dia dulu sangat tingtong,  masa dia kena keluak dia baca sajak merepek kunonnya macam dia ni gila super natural macam mana ka.  Deni tingtong.  Akak tau dia ada satu vlog channel.  Tapi macam boring sikit.  But...gaya ini?  NOT ORIGINAL.  Very the tiru Nicole Scherzinger.  KEN!



Sir Paul McCartney dan disebelahnya ialah Lady Gaga yang berpakaian bertemakan "Wanita Nelayan"




Akak suka Tok Diana pakai dress kat atas lagi daripada suit ini. 




Tak tau nak tengok kat mana....rambut or skirt beliau?  Sama serabot.  Tak taula poen dia serabut sama ka tak. 



Rebeka Black.  Kasut tema lain,  baju tema lain,  rantai feeling tema lain pulak.  Tak paham.




Tak tau nak komen apa baju ini. 




Depa kuruih lani..............tapi dressing tetap takdak taste.  SEDIH. 




Penari pompom mana terlepaih mai kat sini nihhhhhhhhhhhhhhhhhhh!




Cantek Kakak Paris sekarang.  Dress ini pun sangat cantek untuk beliau. 



Gypsi apa ka semua ni tak paham.  Terlalu serabut untuk wanita kertu.  Dengan jala-jala di bahu.  I donch like.


Kakak ting tong ini yang selalunya membawa imej rambut kerinting nampak sangat soft dengan gaya ini.  I like.


Simple  :)



Meletops sangat wanita Underworld ini.  Sangat suka padanan kasut dengan reben di bahu itu. 



Nak carut!  Tapi memang ini imej pompuan ini.  What to say.  Biak la.....sapa-sapa kerja kat market (pasar) yang selalunya basah and ber-ayak (berair) boleh pinjam kasut deni.  Kaki ampa tak akan basah. 



Deni serrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!  Dress dah elok macam mana ka.  Tiba tiba pakai pestol kat bahu.  Dia ingat dia apa?  Kira macam cool la pakai macam ni.  Merapu. 



Aunty Kelly!!!  Meletops depa lani....bila kita nak pi tengok Blue Ivy sama-samaaa!!!  I heart u kakak.



BARU ELOKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK...tapi still rambut itu.  Bila dia nak tukak kaler?



Meletops la depa.  Suka baju ini.  Ini semua angkara Anne Hathaway punya golden globe dress.  Semua lani nak buat dress macam ni,  cover kat depan,  tapi terbuka lahar di belakang pastu kain meghelit-menghelit.  I suka rambut dia jugak,  nak pi kenduri nanti nak buat rambut macam ni la.  Nampak macam meletops sangat.




Kakak tak pakai dress nampak seluak dalam tutup perut dah ka?



Tak cantek.



Besa jaaa (biasa je).



Baju ini gagal melindungi kelemahan-kelemahan pada tubuh badan u olls yang agam.



Nenjiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Pastutlah Jessie J tak pakai baju nampak seluak dalam katop perut.  Sekali Fergie nak pakai malam ni.  Meletops depa.



Cantek.  I memang suka pompuan ni. 




Satu langkah ke alam wanita.  Meletops sangat.  Taylor Swift nampak sangat wanita dengan dress ini. 




Ni......baju ni semua Nicky Minaj dah pakai dua tahun lepaih.  Deni baru belajak nak pakai.  Tengok sini  :  Nicky Minaj AMA 2010. 


Kakak dah kertu tak sesuai pakai cam ni. 



Mak Xiao Dre dalam Karate Kids.  Meletopssssss tapi dress ni nampak macam sangat drag show u olls.  Sorry. 




I think i akan suka dress ini.  Sebab orang yang memakainya ada kredibiliti untuk memakai animal print macam ni.  Meletops. 



Deni nampak macam katun Johny Bravo!!  HAHAHAH



Meletopsssssss kakak ni......cantek.  I like.  :)



Beliau ialah seorang Model Victoria Secret.  Sapa kata pompuan mengandung tak boleh meletops.  Tengok beliau pakai dress ini sangat meletops okay.  Akak nak buat la dress macam ni satu.  Walaupun akak tak mengandung,  tapi kalau tengok kapasiti perot akak...erm...macam mengandung dah!!


Baju red carpet paling disaster for me is Nicky Minaj yang pakai jubah merah macam Red Riding Hood. 
Pastu dia mai dengan seorang lelaki kertu yang berpakaian macam seorang Pope.  Motif?  Sebab dia nak promote single terbaru dia Roman Holiday. 










GRAMMY AWARDS 2012: THE WINNERS


Record of the Year – Rolling In The Deep, Adele

Album of the Year – 21, Adele
Song of the Year – Rolling In The Deep, Adele
Best New Artist – Bon Iver
Best Pop Solo Performance –Someone Like You, Adele
Best Pop Duo/Group Performance – Body And Soul , Tony Bennett & Amy Winehouse
Best Pop Vocal Album – 21, Adele
Best Dance Recording ­- Scary Monsters and Nice Sprites, Skrillex
Best Dance/ Electronica Album - Scary Monsters and Nice Sprites, Skrillex
Best Traditional Pop Vocal Album – Duets II, Tony Bennett & Various Artists
Best Rock Performance – Walk, Foo Fighters
Best Rock Song – Walk, Foo Fighters
Best Rock Album - Waiting Light, Foo Fighters
Best R&B Performance – Is This Love, Corinne Bailey Rae
Best R&B Song – Fool For You
Best R&B Album – F.A.M.E., Chris Brown
Best Rap Performance – Otis, Jay-Z and Kanye West
Best Country Solo Performance – Mean, Taylor Swift
Best Country Song – Mean, Taylor Swift
Best Short Form Music Video – Adele


Ehsan gambar-gambar dari  : 
http://justjared.buzznet.com

http://www.dailymail.co.uk/

Yahoo

3 comments:

  1. kak jumie pasan dak gmbaq no 4 & 5 kasut depa sama

    ReplyDelete
  2. Tengok dari gambaq No 2 sampai beberapa gambaq kat bawah dia, ingatkan Grammy 2012 tema black & gold. Semua baju hitam, pastu ada gold skit. Style lebih kurang. Tapi tengok bawah2 lagi, ada macam2 color lagi. Tapi suka semua baju hitam + gold.

    ReplyDelete
  3. personally saya lebih suka occasion untuk pelakon2 sebab their fashion is more amazing.hehhe... but for this grammy x byk sgt fashion yg amazed me.. ok la..few yg dh selalu sgt tgk.. btw i love baju2 yg cover depan but show off their sexiback.. naiseee la.. naisee review akak.. keep it up..

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...