8.2.12

Ulasan Fesyen Screen Actors Guild Awards 2012 by Jumie Samsudin

Hello u olls,

SAG awards dah berlalu pada minggu minggu yang lalu.  Hari ini baru ulasan akak baru keluar.  Kesimpulannya,  depa semua dressing suam suam kuku sahaja.  Akak rasa depa akan all out untuk Academy Awards a.k.a Oscars tak lama lagi u olls.  Tapi walaupun suam suam kuku,  baju baju depa ni semua ada yang betui betui membuatkan akak tersenyum sorang sorang u olls.  Cantek.

Baca artikel akak tentang Ulasan Fesyen SAG 2011 kat sini  :  http://www.jumiesamsudin.com/2011/02/fashion-review-for-screen-actors-guild.html

So jom kita baca ulasan akak yang tak seberapa ini.  Akak susun ikut colour.


Octavia Spencer in Tadashi Shoji
Meletops sangat.  Nampak kemaih dan terletak.  Dia buat drapping macam mana ka kat depan...tapi berjaya menutup tempat-tempat yang lemah.  Meletops.  Suka!




Amber Riley in Badgley Mischka
Aiiiyooo depa!!!!  Pakai baju nampak ketiak teruih. Kalau ampa suruh aku pakai cam ni,  haruslah aku tak confident u olls.  Dahla akak ni lengan penuh stretch mark.  Tapi kalau nak tunggu kuruih baru nak pakai?  BILA MASANYA NAK KURUIH.  I like her confident,  but i dont like this dress.  Apa maknena reben besak kat tetek tu.  Tak suka!




Ashley Fink
Meletopsss kakak agam ni.  Suka!!  Tapi kalau details kat pinggang dia tu bagi tebai lagi,  mesti akan membuatkan dia ada pinggang sikit. Dia pi buat balut pinggang kecik macam tu...tak kena.



Melissa McCarthy
Meletops sangat!!!!  Sebelum ni dia duk pakai baju merepek jugak.  Sirielsy,  this time akak suka.  Drapping yang dibuat for me terletak pada tempat yang betul.



Angelina Jolie in Jenny Packham
Baju ini membuatkan Angelina terlalu kuruih dan tengkorak.  I dont like!!




Pasangan yang sentiasa mendapat tumpuan di carpet merah.



Stacy Keibler in Marchesa with her BF kertu,  George Clooney.
Baju Stacy sangat cantek.  Akak suka. Simple.




Jayma Mays
Steadylahhh!!!!! Cikgu Glee lani dah makin meletops.  Cantek akak suka!
  Tak nampak tok tok.



Emma Stone in Alexander McQueen
From Alexander McQueen kot.  Perlukah akak kata tak cantek???




Paz Vega
Biasa jaaa......okayla.  Vouge.




Heather Morris
Walaupun sedikit over untuk wanita muda seperti beliau.  But i like it.......




Amber Heard  in Zac Posen
Kalau tengok kot depan,  dia very the simple dan edgy.  Akak suka gambar kot belakang sebab dia macam meleret u olls.  Sangat diva diva.  Kemas gila kottt boleh nampak jahitan depan gila straight!



Ashlee Simpson in Jenny Packham
Meletops i like!
 



Jane Krakowski
Tak tau sapa buat baju ni. Kalau akak diberi pilihan,  inilah dress yang akak nak pakai.  Gila seksi kottt tang tengah tengah dia buat cover tetek macam tu. 



Glenn Close in Zac Posen
Amboiiii tok Glenn.....Over sikit lah.  Tak sesuai untuk wanita tok tok seperti u olls.




Maria Menounos
Meletops.  Tapi nothing special pun.  Play safe u olls.



Lauren Pottee
Cute dan kemas.  Suka.....Tengok details kat pinggang dia tu.  Dia bagi tebai sikit ja teruih dia isenchuwet (essantuate) pinggang kawan ni. 




Natalie Portman
Cantek tapi tidak menyerlah.  Katanya beliau tak lalu red carpet pun.  Maybe dia segan kot. 





Ariel Winter
Sngat cantek dan mengena untuk adik adik. Comels. 




Zoe Saldana
Akak tak tau pasai pa dia pilih pakai baju ini.  Siriesly tak cantek dan nampak macam kain menghelip stail murah punya.  I dont like. 



Kelly Osbourne in Badgley Mischka
Selepas mendapat kutukan yang banyak sebab berpakaian pelik,  kali ini beliau menyucikan dirinya dengan dress putih yang kemas ini.  Clean,  i like it.  A bit play safe u ollls.




Tilda Swinton
Kakak ni punyalah keraih.  Macam dia pakai baju diperbuat daripada kertas card board!!




Lea Michele in Versace
Deni over lani.  Taulah ampa semua lani dah wanita wanita macammana ka.  Tapi akak terpaksa mengata YES dan suka dress ini.  Sebab memang tak dinafikan dress ini sangat gojess!




Julianna Margulie
Warna dress ini langsung tidak membantu untuk membuatkan beliau nampak berseri.  Tak cantek.
 



Naya Rivera in Naeem Khan
Better choice compared to penampilan beliau masa Golden Globe tempoh hari.




Kristen Wiig
Kakak,  kalau dah pakai dress holter macam ni,  takperlulah nak pakai choker pulak.  Merapu.




Jenna Ushkowitz in Rebecca Minkoff
Aiiiyooooooo!! Sangat cantek dan kain yang digunakan untuk dress ini sangat glamer dan nampak meletops.  I suka!



Brooke Anderson
Seen this before.  NEKS!  Tapi bek,  gelang tangan dan subang semuanya tak mengena.




Viola Davies
Cantekk!  Warna dress sesuai dengan beliau.  Classy choice.





Kaley Cuoco in Romona Kevez
Seen this before.  NEKS.





Emily Blunt in Oscar de la Renta
Seen this dress before.  NEKS..but akak suka warnanya :)




Jane Lynch in David Meister
Meletopssssssssss sangat.  Beliau memang sangat sesuai pakai dress V neck macam ni.  Beliau nampak sangat osem.



Diane Lane in  David Meister
Elegen.  Tak boleh nak carut apa apa pun.  Baju ni memang cantek.  Dah lama tak tengok kakak ni.  Dia dah lama tak buat filem ka.




Jessica Chastain in Calvin Klein
Simple dan cantek....Aishhh...awatlah semua baju cantek cantek ni.  Takdak ka yang boleh di carut sesuka hati.



Shailene Woodley
Mat saleh jarang pakai baju bunga bunga macam ni untuk red carpet.  Jarang sangat.  Tapi percubaan yang bagus jugak untuk pendatang baru ini.  OKaylah u olls.




Michelle Williams in  Valentino
Meletops depa pakai Valentino merah.  Walaupun singkat macam tu....tapi memang dibuat singkat macam tu.  Something different u olls.  I like.
  Check out the bangle...mami Penang dah lama pakai gelang emaih macam tu.  Depa baru nak pakai.




Ahna O'Reill
Simple jah.  PLAY SAFE GILA.




Giuliana Rancic in Basil Soda
Kakak kita cantek sangat.  Sangat fashion forward u olls.  Dress design edgy macam ini akan menjadi kegilaan red carpet tak lama lagi.  Tak caya tunggu lah....




Shaun Robinson
Kalau tetek dia besak....mesti akan membantu untuk mencantekkan dress ini lagi.





Dianne Agron in Carolina Herrera
Okayla u olls....percubaan yang tidak membuatkan u olls nampak tok tok.  Awat deni suka buat rambut dia camni?  Tak paham aku.




Sofia Vergara in Marchesa 
Kakak sepupu i ni.........memang meletops sangat la.....tak boleh kata apa dah.



Renee Bargh
Detailing yang serabut.  Tak berapa like. 

3 comments:

  1. Three words:

    Draping, draping, draping!

    ReplyDelete
  2. banyak yg cantik n nampak mahal... dress yg cantik bukan saja perlu captivate and capture people's attention, but look expensive..

    ReplyDelete
  3. Overall.. I love Melissa McCarthy dress more! :)

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...