5.3.12

Dari Lensa Kak Berry | Jan - Feb 2012

Hello u olls semua.  Rasanya dah macam 76 tahun akak tak buat artikel bertemakan "DARI LENSA KAK BERRY".  Artikel ini sangat disukai oleh pembaca-pembaca yang terdiri daripada jantina lelaki sebab budak lelaki rasa macam boleh relate dengan artikel ini.....HAHAHAH. (Selalu kan artikel pasai woman sajia u olls!)

Sekadar ganbar-gambar random yang akak amik pakai Blackberry akak dan akak dah post dalam Facebook akak.  Sapa jadi FRIEND akak kat Facebook sure dah pernah tengok lah.  So sapa yang takdak...inilah gambar-gambar yang dah dipost dalam Facebook akak dengan original caption.  Bermula dari Feb 2012 hingga yang bawah sekali menuju ke posting bulan Jan 2012.

Selamat mentengok.

Pada suatu hari, di pejabat saya. :)
Saya sedang mendukung baby kedua terberat di Pulau Pinang bagi tahun 2012 setakat ini. Meleeetopsss!!!
— with Maisarah Hanna Budie.
Selalunya baby first time pakai baju mesti akan longgar gila kan? Nenjiaaa si tembam ni pakai cukup2!!! Meletopsss!
Nenjiiiiaaaa!!!!!! Sanita mendukung baby 4.7kg!!


Muhammad Afiq Hakimi Muhammad Budi. Welcome to the world!! Welcome to our family :). Tahniah kerana telah memecahkan rekod baby paling berat masa dilahirkan dalam family kita!! 4.7 kg!!!! Meleetoppss!! Syabas Kak Qina and Abang Budie :)
— with Muhammad Budi Samsudin.
Custard apple anyone :)
From Suffolk House :)
Bunga cempaka I olls yang tumbuh dan mekar buat kali kedua. So happy :)
Muka feeling kena sunshine.
From my office semalam pagi. Sunshine meletops sangat. Bukak blind semua feeling buat kerja dalam office kat Miami macam mana ka. Tapi up till 930 saja. Mai pukui 10am dia duk mai lahar dah. Air cond pun tak rasa dah teroih. Tutup blind semua teruih buat kerja macam kat Melesia balik.
Rezeki hari ini....hadiah kahwin for me and En. Khafi :) Thanks my friend Dr. Zahri.
Dua pasangan bercinta bersama-sama memetik kacang merunggai di depan rumah akak. Si suami memotong dahan, si isteri memegang tangga, anak pompuannya yang gemok ini kena kutip kacang. Doalah mereka sihat sejahtera hingga ke akhir hayat.
Nenjiaaaaaaaa, kak sepupu aku tak suka kat Neelofa. Dia tontiang muka deni kat buku Avon :)
Maybe penampilan sambal kering ini tidak begitu okay lagi. Macam artist tak cukup grooming, but the rasa not bad. First time buat sambal kering. Feeling-feeling menantu jawa kan? Meleetopss!
Gambar Aunty Mok yang meletops.
Baby Qaisarah yang comels :)
— with Azwanie Azhar.
Khafi and anak kesayangan Kak Wanie semalam sebelum bertolak pi makan mee udang. :)
— with Kamarulhafiz Omar and Azwanie Azhar.
Alhamdulillah, balik rumah nenjiaaa roti jala dengan kari ayam 4 tapewer duk gantung baguih punya kat pintu pagak rumah. Tak taula sapa mai antak. Mesti depa buat kenduri Maulud Nabi. Syukurla sangat2. :)
Depa nila perabih roti jala 'halal'. Hahahah meletopsss.
Supper malam ini. Siput lalalalala. Meletops u olls. :)
Fuuuuiiiiyyyooo!!! Sapa punya kenduri kawen ni. Alhamdulillah!!! Meletopss munyiaaaaaa!!! :) area Kepala Batas
Omaiigooodddd!!!! This is the most beautiful wedding in Penang I've seen so far. Fara Nadia and Syaifull Amri. Anak and menantu Kak Bedah Jalinan Kasih! #happening

Potluck at rumah Sanita. :)
— with Sanita Bt Samsudin, Dalina Daud, Noorbaini Ariffin and Julie Samsudin.
Sapa-sapa duk pi area Lahar Yooi, Seberang Perai Utara. U should try ayam goreng istimewa Ikhwan. Dia juai depan pasaraya Ikhwan. Siriesssslyyyy sedapppp gila lagi sedap dari KFC. Dah la seketoi RM1.50 sahaja. Me and En. Khafi bought 8 ketoiiii!!!!!
Kesian deni kena tunggu nasik malam malam kat kedai.
Melatih anak-anak menakan saya untuk pegang gambar ini dan kata "Ini gambar Mok saya,".

People! This is my CUCU. I got like 4 cucus now.

Okay,  inilah saja beberapa gambar yang akak boleh share dengan u olls semua.  Sekian,  nanti gambar dah makin banyak akak update lagi dalam blog akak.

Love,
Jumie Samsudin






2 comments:

  1. hahaa....sesetengah tu mmg aku dah gelak guling2 dh kt fb. ada several tu mybe terlepaih kot. almaklum la..fb pun kdg2 ada musim sewel dia. feed takmo keluaq. dok keluaq hat melugai pnya ja slalu.

    ReplyDelete
  2. I olls lahir dengan berat 4.6kg dan i olls selalu memikior cam mane lah ghupe sebab gambar masa baby takdak. Mama i olls ckp lahir2 je i olls rupa mcm budak 3bulan pastu badan keras je. Maka dengan ada gambar baby 4.7kg i olls dapat ler mengIMEGINkan sedikit sebanyak psl i olls

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...