1.3.12

Ulasan Fesyen Vanity Oscar 2012 After Party

Hello u olls.  Kembali kita sekali lagi. Okay,  lepas Oscar Awards,  all the top top start telah dijemput ke after party event yang dianjurkan oleh Vanity Fair.  Kerlas depa.  Bukan saja pemenang yang datang,  malah depa depa yang tak dijemput ke Oscar pun ada kat sini.  So depa macam boleh la minggle dengan  kawan-kawan depa yang menang. 

Pada pendapat akak,  they olls yang pergi after party ni lebih meletops dari retis retis yang jalan kat red carpet Oscar itu.  Ada juga artist yang tukar pakai baju lain sempena after party ini.  Meletops depa.  Lepas ni,  kalau akak pi kenduri - kenduri kawen di hari minggu,  kalau satu hari tu ada banyak kenduri,  akak akan tukar baju setiap kali pergi kenduri lain.  Feeling tak akak?

Okay,  marilah kita mentengok gambar-gambar depa masa pi after party yang sesungguhnya lebih meriah.



Jennifer Lopez in Zuhair Murad. Meletop kakak kita mengenakan dress V neck yang amat mendedahkan tektek beliau.  Very the zaman beliau dulu dulu dimana beliau pakai baju V neck sampai ke faraj.  Kan?


Selena Gomez in Dolce & Gabbana.  Comelsnyaaaaaaaaaaaaaaaa.  Siriesly sangat cantek.  Sangat suka.  Antara dia dan Mylie Cyrus...akak suka beliau lagi. 



Meletops sangat Mylie Cyrus in Roberto Cavalli.  Akak suka.  Beliau sangat woman sekarang.


Amy Adams in Vivienne Westwood.  Tak tau pasai Amy Adams ni suka pakai baju shaining shaining.  Siriesly!


Victoria Beckham in Victoria Beckham.  Victoria Beckham sendiri tak cantek bila pakai dress dia.  Dia pakai apa pun akak tak suka actually.  Sebab dia tu kurus sangat. 

Minnie Driver.  Siries dah lama tak jumpa beliau.  Simple.  I olls sangat suka.


Anna Sharapova in Alexander McQueen.  Wanita agam tak sesuai pakai dress singkat sangat macam ni.  Pastu lace pulak.  Nampak pelik.  Kalau badan macam Paris Hilton sekeping macam tu takpala.




Paula Patton in Naeem Khan.  Nenjiaaaaaaaaaaaaaa...dalam duk kata....deni pun sama.  Nampak lebih agam.

Michelle Rodriguez.  Meletopsssssssssssssssss.........selalu pompuan ni suka feeling feeling tomboi dressing kan?  U tengok sekali sekali beliau feeling woman sangat meletops okay.
 Regina King.  Sangat suka kasut beliau.
Mia Wasikowska in Antonio Berardi.  Alice in the wonderland feeling gothic u olls.  Beliau nampak tua!
Carolina Herrera in Carolina Herrera.  Meletopssssssssss tok tok ni.  Sebagai seorang fashion designer yang disegani,  haruslah beliau tampil polished dan sangat meletops banding dengan cik ki muda mudi yang lain.  Meletops sangat.
Sofia Coppola in Yves Saint Laurent.  Cantek....tapi...........wanita kurus tidak patut pakai holter dress macam ni.  Nampak sangat kecik. 

Kate Bosworth in Prabal Gurung.  Sangat suka hasil karya Prabal Gurung.  Siriesly............sekarang ni dress see-through macam ni sangat in.  Tapi u olls kena pandai menggayakannya.  Silap aribulan nampak sangat attention seeker,  tapi kalau betui haribulannya,  nampak meletops  macam ni.
Olivia Wilde in Gucci.  Siriesly!! Simple and meletops.  And bek tangan beliau....akak suka. 


Rachael Harris.  Deni amik kain tingkap mana deni amik and buat dress.  Setail kain tebai semua cukup.  Baju ni nampak keras.

Tia Carrere.  Okaylah...simple.  Tapi tetap glamour.

Felicity Jones in Johanna Johnson.  Macam bertemakan filem MATRIX kan?  Very the sci-fi.  I like. 

Zoe Saldana in Marios Schwab.  Da dua kali dia pakai baju merepek.  Tapi kali ini lebih merepek rasanya. 

Emma Stone in Chanel.  I olls rasa i oll suka lagi baju dia pakai kat red carpet.  Yang ini tetap merepek walaupun dibuat oleh Chanel. 

Emily Watson.  Simpleh jah.  Nothing to carut.

Patricia Clarkson.  Dress ini merapu.  Kalau nak buat yang labuh belakang tu.  Yang depan,  dia kena pendek lagi.  Tapi ini macam fesyen apa taktau.  Pastu kasut pi pakai nude pulak.  Tiba tiba.....



Katie Holmes in Elie Saab Couture.  Siriesly....akak tak berapa merasakan kecantikan pada dress ini.  Tapi....nak kata jugak benda ni......ORANG ELOK PAKAI APA PUN ELOK.


Olga Kurylenko in Georges Hobeika Couture.  Meletops.  Sophistikated seksi.  I like.  Dan warna ini sangat IN sekarang ya.  Hijau olive.  Ala-ala vintage look u olls.

Kate Hudson in Versace.  Meletops la kakak ni.  Jarang tengok dia pakai warna merah :)



Rosie Huntington-Whiteley in Antonio Berardi.  Simple.  Okayla.......:)

Salma Hayek in YSL.  Meletops kakak latinos kita. 

Kelly Lynch.  Deni buat kain terbelah macam ni......ampa suka tak?  Sama macam Angelina Jolie kan?

Claire Danes in  Valentino.  Suka sangat................................ :)  Deni selalu akan pakai baju ala-ala playsafe macam mana ka.  Tapi this time,  dia pakai ala ala gaun-gaun macam ni.  I olls sangat suka.  Anyway,  u olls semua,  harus tengok citer dia berlakon yang bertajuk Temple Grandin.  Sangat meletops.
Abbie Cornish.  Simple tapi nampak sangat mewah.  I like.

Rosario Dawson.  Deni pakai baju mesti merapu.  Dahla baju ni membuatkan dia nampak lebih gemok.  Pastu colour combination pun merapu.

Tennis aces Serena and Venus Williams (both in Christiane King).  I olls lebih suka yang dress kuning mustard itu daripada yang lagi sebelah itu.  Tapi yang pakai baju pink purple merepek itu,  kasut dia sangat canteks.

Lily Collins in Monique Lhuillier.  Maybe ada yang tak suka.  Nampak macam pokok biru merayap satu badan.  Tapi akak suka...................sangat avant garde macam mana ka.  Cumanya,  budak pompuan ni nampak lebih matang la......:)
Olivia Munn in Calvin Klein Collection.  Tak mau cakap banyak.  Tak cantek baju ni.  Macam kain tak serika.

Elizabeth Banks in Chadwick Bell.  Siriesly....sangat suka dress ini.  Rasanya dalam tu dia bubuh kain lapek warna nude.  Pastu dia layer dengan kain see through polkodot macam ni,  Sebab tu dia nampak effect lain macam.  Pastu kat bawah ada bulu bulu macam mana ka.  Meletops sangat. 
January Jones in Wes Gordon.  Kombinasi yang merapu. 

Shailene Woodley.  Sangat cantek!!!!!!!!!!!!  Antara Valentino dress yang beliau pakai tadi yang lebih simple dan elegen.  Untuk after party beliau lebih meriah in Proenza Schouler dress ini.  Sangat meletops! 

Rashida Jones.  Sangat suka warna kuning mustard ini.  Colour yang masam-masam macam mana ka.  Like it!!
Julie Bowen in Halston. TAKP PAHAM KENAPA ADA KAIN SENTENG DI SITU!  Ada bunian tolong angkat kain dia sebelah ka?


Cameron Diaz in Victoria Beckham.  Siriesly.  Cantek sangat dress ini.  Warna dia pun meletops.  Kalau ampa Google gambar ini,  actually kot belakang dress ni dia ada zip panjang dari bawah sampai atas.  Meletops sangat.  These days......makin ramai artist yang suka pakai baju Victoria Beckham dan depa akan kelihatan sangat hot dalam dress VB itu.  Tetapi yang peliknya..........................Victoria Beckham sendiri tak cantek bila pakai dress dia.  Dia pakai apa pun akak tak suka actually.  Sebab dia tu kurus sangat. (ulang ayat di atas) 

Okay u olls semua??? Betui tak akak cakap.  Depa ni yang mai after party lebih meletops kan!!!  Ini baru sikit.  Ada satu lagi viewing party yang dibuat oleh Sir Elton John.  Yang tu pun meletops jugak.  Okay satgi ampa baca lagi blog akak.

And seperti biasa,  akak pilih dua lagi dress yang tercantek dan paling tak cantek sekali.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Best Dress for Oscar 2012 After Party
Kate Beckinsale in Atelier Versace.  Yesssssssss!! Sangat meletops. Siriesly...sangat hot.  Dah la terbelah-belah kat tepi perut macam mana ka. Pastu ada drapping penuh macam mana ka.  Siriesly,  otak semua orang akan cantek dalam dress macam ni.


Worst Dress for Oscar 2012 After Party

Ginnifer Goodwin in Peter Som .  WHAT ARE U THINKING?  Fesyen forward pun agak-agakla.  Pastu perlu kah pakai rantai dan subang cam tu. Siriesly....Giniffer hang sangat cute.  Tapi baju ni takcantek.

Okay...tunggu ulasan lagi satu k! :)

3 comments:

  1. Kak Jumie,
    nak komen jgk. Yes, setuju - baju2 dari koleksi Victoria Beckham mmg cun2 tp dia pakai x comey sbb kurus dan dia mmg xmau tambah berat badan. Xtau la mcm mana dia tgk diri dia dpn cermin kan? Soooo skinny!

    ReplyDelete
  2. i love bj oren cameron pkai 2....-aisyah

    ReplyDelete
  3. best la mgu ni byk fashion review... oren cam sinonim ngan VB.. time die jadi jury untuk project runway pown die pakai kaler oren.meletopss sgt!

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...