6.4.12

Charming Triquatra Yang Ting Tong

Hello u olls semua,

Hari ini akak nak share dengan u olls perlawanan comment facebook yang sungguh drama u olls.  Ampa ingat tak aritu i olls buat satu artikel pasai harga hantaran dan mas kawen.  Ramai yang sangat suka dengan artikel itu.  Thank you u olls semua.  Akak tulis apa yang akak tau dan akak alami.  Tidak cuba untuk membuat pandai.  Alhamdulillah ramai yang faham konteks yang cuba akak dekatkan dalam artikel itu.  Kecuali En.  Charming Triquatra.

Kisahnya,  my blogger friend nama Pojiepooh post ni kat FB and apabila En.  Charming ni baca link itu.  Dia terus menyembur we olls semua dengan larva larva marhayamnya.  Kerlas sangat.  Mula-mula akak layan juga berdebat dengan drama queen ini, tapi bila akak tengok dia macam tak mau kalah akak pun malas nak layan dah.  Bagi akak dia ada pendapat dia sendiri dan akak pun ada pendapat akak sendiri.

Lepas tu,  kawan-kawan akak pun masuk komen dan maki di Charming ini.  Siries drama u olls.  Ampa baca la sendiri.  Siriesly kelakar sangat.  Facebook comment fight adalah entertainment yang sangat meletops.



Ampa nilai la sendiri.  Akak tak suruh ampa berpihak di mana-mana.  Apa yang Charming cakap tu memang ada betuinya.  Tapi maybe cara penyampaian dia tu.  Mula-mula dia kata cam ni,  pastu dia kata macam tu.  Pastu dia kata cam tu pulak.

Apa pun,  yang paling meletops sekali En.  Charming membuat seks lebih banyak dari I olls dan En.  Khafi dan akak tak tau la dia buat seks dengan sapa dan apa dan dia tak perlu bayar apa apa.  KAU MAMPU?


ps/  Terima kasih Amy,  Jamilah,  Hanie,  Syazawani,  Mama Gina,  Nabila,  Eiyzhall,  Yanti Zawani kerana memeriahkan forum ini :)

25 comments:

  1. gila nih...

    sesuka hati je dia kata orang...

    ReplyDelete
  2. kalau dh bahasa mcm tu, org nya xtau la mcm mana..mcm tu nk berhujah psl agama,kebajikan anak, and so on? ngeri okehhh.. bg sy, org mcm charming (haktuih) tu xlayak nk berhujah psl pernikahan. dia sendiri takde pendirian. kejap mcm tu kejap mcm ni. siap belagak dgn gaji dan kerjaya dia.. mcm tu ke nak bt jd suami. shame on you charming (haktuih). dah tu siap mentioned dia mengamalkan sex? sex bebas kah? dah tu nk ckp soal agama pulak. malunyaaaaaa~~ takde idea nk spread idea. memalukan. thx kak jumie!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hang jangan duk haktuih dia. Tak baik. Biakla depa maki kita. Kita ni tak pandai macam depa.

      Delete
  3. Charming tu cakap apa Jumie? Aku haram satu hapa pun tak faham. Sat cakap macam ni, sat cakap macam tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa! tau takpa.......tu yang jadi lawak bin ajaib tu u ollls.

      Delete
  4. hahaha!! hari tuh ae gak nak hantar carutan kat charming tuh tapi pikir2 kan balik dari layan mamt bodo tuh baik saya baca 9gag.. lagi klako... kesimpulannya mamat nih duit byk tapi takder awek nak kat die pastu hangin bile tgk org kawen cukup2 makan tapi bahagia dari dia yg kunun nya byk duit... betullah yg kak jumie ckp tuh forever alone.jpg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, dia sentap akak kata dia forever alone. HAHAHAHA

      Delete
  5. i like the last paragraph from akak...hehehe..^^

    ReplyDelete
  6. hahaha. meludah sebelum faham kata bicara.
    p/s; gelak.

    ReplyDelete
  7. Seriesly xpaham..awt dia marah sgt..
    just beza opinion ja..y nk marah sgt kt popuan..
    hmm

    ReplyDelete
  8. hoih lawak sungguh mamat ni...berpipnar baca komen dia...siap gelak2 lagi.gatai pelir kot..

    ops sorry jumie..i baru bace ur blog last 2 weeks. tp yg ni x bleh blah...rasa nk gak komen. sbb lawak

    ReplyDelete
  9. mmg xphm org mcm ni...dlm bahasan carutan dia..siap leh ckp psal hukum agama...ayat dia mcm sengaja nk menyakitkn hati org..mcm2 manusia skrg..hehehehe...apa2 pun kak jumie..yg ptg kite dh kawen+bahagia+cukup mkn pkai...xyah pikir teruk2 mcm mamat tu..wat pening pale je...heeee

    ReplyDelete
  10. jumie, i ada sorang kawan punya kawan mcmni la. bab perempuan bukan main dia jatuhkan. perempuan mcmni la, semua buruk sgt. Nk kahwin konon pilih perempuan yg baik, tutup aurat, solehah. Ckp mmg xnak kalah. skali tgk pic kt Fb bukan main sosial lg. dressup up-to-date. Rupa2 nya GAY.. ciittt.. patutla dia bukan main lg marah kt perempuan.. huhuhu

    ReplyDelete
  11. asyik mencarut je dia ni. lawak pun ada. hmm..agree bab hukum2 perkahwinan, halal, haram, wajib, sunat, harus..akan tetapi mengapakah bila dah tahu halal haram tapi masih buat perkara yang haram...??hmmm..for FREE pulak tu..adoiyai..

    ReplyDelete
  12. manusia ada mcm2 jenis..jgalah mulut n percakapan anda krna ia mlambangkan keperibadian..

    ReplyDelete
  13. hahah..BODOH. Tu perkataan plg SESWAI tuk Charming tu (Charming ke kalo dah tulisan cam lahar - TAK SESWAI doh)

    Ni mesti kes dia kene reject dgn awek masa propose utk kawen. Sapa nak kot kalo dah cam org terencat je gayanya. Siap bangga hv sex more than other people do. Jadah ape tah dok bangga bab tu. Sat gi dapat AIDS p la bangga kat wall FB "I have AIDS but I'm proud cuz I HAVE MORE THAN YOU DO!" Loser.

    Hadoi laaa... Gelak besaq baca tulisan org terencat cam Charming tu.

    **Kak Jumie, nak copy URL utk post kat FB buleh x?

    ReplyDelete
  14. Deni mmg lawak. Sampai takleh nak patahkan hujah aku. Haha. Yeay aku menang... wakakakaka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHA ang laaa rajin gilaa layan diaaaa

      Delete
    2. wehss tapi mana hang tulis semua awat takdak kat atas...or hang komen kat tempat lain!!! Aku rasa aku baca hang duk komen banyak

      Delete
  15. Tatauu... hg print screen awai kot... pasai aku rasa aku komen lepas depa ni semua komen...

    ReplyDelete
  16. Mamat ni pun baru je komen pedas kat kitorang kat 9GAG. Sabar je lah. Serious apasal mental sangat mamat ni pun aku tak paham

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...