18.4.12

Dari Hati Regina Ibrahim | April 2012

Hello u olls semua,  sudah lama akak tidak membawakan kata-kata meletops daripada page Regina Ibrahim.  Sapa-sapa yang dah add dia.  Maybe u olls bolehlah baca dan hayati sendiri.  So ini akak share dengan u olls semua antara himpunan kata-kata hati Regina Ibrahim yang boleh kita jadikan panduan dan tips.

Renungkan bersama u olls.


makeup dan kejelitaan cuma BONUS
apa yang penting teknik kamu and what what is between your ears sayang...


 
BERLAJAR GEMBIRA AKAN PENCAPAIAN ORANG LAIN
LEARNING TO BE HAPPY ON ACHIEVEMENT OF OTHERS

is another segment that i repeatedly explain to friends and family..there shouldn;t be any big BUTs....just be happy for them. It;s also an art for you to master........

adalah segment yang saya sering ulang pada teman teman dan keluarga...jangan ada TAPI TAPI lagi...bergembira untuk pencapaian mereka. Ianya satu seni untuk kita pelajari.

there is nothing than good liberating feel by wishing well to them..infact we should wish everyone the BEST.


 KEGHAIRAHAN BERANAK DAN BABY.
tentulah seronok bila melahirkan baby yang sihat. Tapi pastikan ya jangan asyik terbawa bawa bila berbual dengan teman teman. BUKAN semua teman teman kita suka ya...terutama yang single dan mandul. Keep it short and simple. Mama terpaksa menulis akan hal ini, sebab banyak teman mama merungut, mereka kata "aiyo bosanlah si idah, asyik berkisahkan baby dier jer". Kalau dengan mama takpa, maka okay...tapi buatlah kisah baby sampai 3Jam mama akan halau kamu begitu saja...
jadi simpan kegembiraan melahirkan dan baby sikit ya....citelah bila orang tanya atau selit selit jer ya sayang.....
TAKUT NANTI HILANG KAWAN.....



 zaman BERKIAS KIAS sudah TAMAT wahai manusia malaysia....
kalau nak kata terus terang saja...lepas tu tanggung risikonya...
kalau malas DUDUK DIAM SAJA...sambil sambil makan dalam...ya?


 TUGAS UTAMA ULAMA MALAYSIA
dalam manusia mencari ketenangan diri dan mencuba untuk berhubung dengan Tuhan mereka... ulama ulama malaysia mempunyai agenda yang hebat.... mereka menakut nakutkan pendengar dengan balasan balasan yang mereka sendiri tidak pasti. Apabila melihat mereka berada di Pentas, siap dengan lampu dan camera tv, serasa macam mereka bukan dilahirkan sebagai manusia pula......Ya mereka hebat dan manusia yang mengkagumi mereka pula menjadi takut dan keliru akan perjalanan hidup... dan mula mencari aksi aksi aneh untuk diredhai... pendengar mula terjun kedunia yang mereka sendiri tidak selesa dan tidak faham... lantas jadilah tuduh menuduh...aku betul kamu salah....kerana mereka masih manusia secara dasarnya....kesian ya.
menakut nakutkan manusia tentang perilaku mereka sudah menjadi seperti tugas UTAMA para alim ulama ini....

 PILIHAN HATI ABANG ABANG MELAYU
cuba bagi pic ni kat abg abg melayu techincian kilang...
adakah dia akan kata ini wanita pilihan beliau?
dia tetap nak pada yang mulus mulus ya....taste dier kot...ibu rumah yang gebu gebu....
pic hiasan: kerry washington.
tambahan :
Hasrat Murni abang melayu minat pada wanita yg memakai sabun papaya untuk memutihkan kulit...wahahahah

 TAHAP HIDUP
perbualanpun akan menjadi lain apabila tahap hidup berubah. tapi kena ingat, siapa yang kita sedang berbual...takkanlah dengan orang biasa atau kawan lama pun kita nak war warkan tentang kereta mewah dan kehidupan mewah kita....dia tak akan faham ya. Ingat tu...ada orang segaja berbicara untuk memberitahu yang aku dah lain dah cara hidupnya...so please, jangan ingat kita sama taraf ya....

1. BMW rosak, i terpaksa bawa vios anak i today
2. itulah i dok aim Hermes ni...sedangkan kawan kita pakai beg pasar malam.
3. masuk ni dah 3 kali i ke london, penatlah i bukan suka naik kapalterbang
4. memang kite selalu ke bistro tu...sedap makanan dier, sambil berbual di gerai.

antara contoh contoh yang kamu harus perhatikan. Ingat dalam kubur semua pergi dengan kain putih tak berjahit saja sayang...

lebih mudah merendah diri dan memudahkan keadaan....(janganlah terlalu rendah sampai orang meluat).



 
SOMEONE LIKE YOU
yes it's by adele and i am not gonna share with you the youtube. Bosan. it;s a wonderful song of desperations and hope. many can relate to it...BUT...when every tom dick and mary started to say it;s related to them, i ask who is that? u mean that someone who fucked u only on his smester break? or the good looking man who patronized u when he is free only? Someone like you should be someone who is responsible and knew u well...and u madly keep in touch with him/her on a frequent basis...to that i would say BUTOH...jangan dok feeling. I may be rude but please we all knew it honey.



 "anak aku lembut macam hang regina...aku pening" kata teman lama yang sangat sophistikated dulu....
'hang bawak mai kat aku...aku nanti bersyarahlah kat dia" balasku

bila berjumpa alahai...anak beliau seorang yang bijak, beradab dan tiada apa yang kurang...cuma dia suka berpakaian wanita.
dari situ saya berkesimpulan akan sifat manusia: jadi kat anak orang takpa..jangan jadi kat anak sendiri.



MENANTI PENGIKTIRAFAN ORANG
adalah satu penyakit orang kita...terhegeh hegeh menagih pengesahkan dari orang keliling. INGAT selagi kamu tidak memudaratkan kehidupan sejagat, tidaklah perlu kamu risau...kalau mereka memberi pengiktirafan alhamdulillah. Kalau tiada pun kamu masih boleh bernafas. Niat kamu dengan PENCIPTA sepatutnya datang dulu.

berusaha keras dalam hal hal remeh untuk diberi pengesahan adalah kerja kerja sia sia. Lebih baik kamu tumpukan perhatian pada pembangunan diri dan mereka yang terdekat...


antara sifat sifat buruk orang kita dalam mendapat pengiktirafan:

- kenduri kawin: takut nanti dikata orang....($$$ hutang)
- Kereta baru: ($$$ hutang juga) - sat lagi takut orang mengata.
- 10 lapisan kata kata walaupun sah sah kamu tidak setuju
- menderma secara palsu
- terkeding keding menurut bontot wakil rakyat yang sah sah kamu nampak jahat
dan lain lain lagi.

banyak sungguh yang harus kita betulkan dalam hidup. tidak pula saya minta kamu mempertahankan diri secara Biadap. Just be...and get ready with your reasons if you must educate those around you.

diberi akal dan deria lebih dari binatang..gunakan sebaiknya
.

 dunia luas sayang....
jangan kacau laki orang....kalau bukan takdir.
bukan apa, takut kamu tak bisa tangani nanti drama drama yang bakal mendatang.
masa ghairah bolehlah u kata ini jodoh...ini takdir.
berambus cepat ya jangan cheapo sangat dik.....
(pesanan untuk anak anak gadis yang masih berpeluang luas).


4 comments:

  1. sangat mendalam sis bait-bait kata u.. kite suka :)

    ReplyDelete
  2. hai Jumie...love this entry...bawaklah lagi Regina dalam blog u...u pun not bad :-)

    ReplyDelete
  3. I just love her words!

    semua yg dia cakap btoi2 dok jadi

    thanks again...

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...