5.4.12

Hasil Karja Draw Something I olls dan Rakan-Rakan

U olls, 

Sapa sini ada Iphone or Ipad?  Ampa pernah dengar tak pasai game Draw Something.  Game ni lawak and fun and sangat meng-stimulasikan otak anda untuk menjadi seorang yang creative dengan melukis.  Game ni senang saja.  Kita dah download application masuk dalam Iphone kita,  then kita invite la kawan kita melalui Facebook untuk ajak main.

And then,  kita akan diberikan 3 perkataan untuk dilukis.  Ada yang 1 markah, 2 markah dan 3 markah.  Pastu kita dah pilih mana satu perkataan kita nak lukis,  so kita lukislah.  Dah siap lukisan,  kawan kita akan tengok.  Lepas tu dia akan teka.  Bila dia dapat teka dengan tepat,  kita akan dapat markah lah.  Markah tu berbentuk himpunan coin.  So lagi banyak coin kita kumpul kita boleh beli watercolour lagi macam-macam colour. 

So makin lama lukisan kita akan lebih meriah sebab makin lama kita dah makin banyak watercolour.

Game ini sangatlah fun u olls.  Di samping itu,  akak sangat suka main game ni dengan kawan-kawan akak yang tingtong.  Lukisan depa semua macam-macam yang boleh membuatkan akak gelak guling guling.

Jom tengok hasil karya kami semua.

Jumie Samsudin
Lukisan-lukisan daripada akak :)

Rattle.  Mainan baby goyang goyang :)

Rihanna.  MELETOPSS TAK? 
Elmo kurus.

Stamp ataupun setem.
Blender cabai.
Milk.


Cereal.


Snoop Dog.  HAHAHAHA


Mozart


Birthday :)



Nonie Suliaman
Nonie ni pun pandai lukis.  Tapi deni ser,  bila time dia kena teka.  Dia bukan teka,  tapi dia duk create apa perkataan yang boleh dibuat berdasarkan huruf-huruf yang diberikan.  Kadang kadang style tak masuk akal macam siye,  contoh dia pernah type "Burid" kat akak.



Mask.  Tapi tak tau pasai pa dia lukih pompuan gigi besar ni.



Nun yang comels.  Dia kata rahib ini adalah dari Uganda. 


Bruce Lee! Meletops ada six pek.



Style real dia lukih Snoop Dog.  Dengan mata effek kuyu.


Artist.  Akak tak dapat teka.  Sebab mula mula duk ingat POTRAIT or PAINT.....Pastu Nonie PM akak dia kata "aku patut bbuh kat tepi gambar ni.....JUMIZAH,"


Sherif.  Misai tu mahai...
Gajah....dari arah belakang!


Syazwani Subhan
Syaz Subhan adalah sangat pandai melukis dan rajin buat details apa semua.  First time dia antar lukisan kat akak ialah gambar dua orang couple,  sorang laki sorang pompuan.  Pegang tangan.  Belakang tu ada bentuk love besak.  Jawapan dia SOULMATE.  Sorry akak tak amik gambar.  Ini ada beberapa gamabr yang akak simpan.
Yang ni dia malas lukih!  HAHAHAH
Ikan emas yang comels.
Meletops Justin Bieber dia.  Memanglah rasa macam tak perfect tapi ampa bayangkan dia lukis atas touch screen Iphone sahaja.


Orange K Elias
Orange K Elias ialah Jah.  Dia ni sepupu Asmaa Aishah Kembar.  Dia tak reti lukis sikit.  Tapi takpa,  kami still main dengan dia.  Lani dia dah semangat sebab kami semua lukis cantek cantek.  Akak tengok dia ada improvement.


Mula mula dia lukis music box kat akak. 


Ini gambar terbaru dia lukis.  Ada details semua dan lebih kemas.  Cuma dia tak beli watercolour hijau lagi.  Sebab tu dia punya tomato kaler biru kat atas tu.


En.  Khafi
Dia ni pun nak main jugak.  Bila akak kerja dan dia duk rumah tak tau buat apa.  Dia nanti main la Draw Something ni.  Dia punya lukisan not bad.  Halus u olls. 


Itulah lukisan-lukisan akak.  Sapa nak main dengan akak,  add me ID- jumiess.

Sekian.  :)

2 comments:

  1. comei la lukisan2 ni... lukisan syazwani subhan tu memang detail.. terpegun seketika .. kting!

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...