2.4.12

Terima Kasih Semua Atas Ucapan Besde

Hello u olls semua, 


Pada hari Khameh (Khamis) yang lalu akak telah pun mencapaikan umur ke tahap 27 tahun.  Ya...kepada pembaca-pembaca blog Jumie Samsudin yang tingtong ini,  pasti u olls terkejut kerana u olls pastinya menjangkakan umur akak lebih kurang 22-24 kan sebab kejelitaan akak kan?  Yes,  hakikat sebenar akak telah dilahirkan pada tahun 1985 jam 11.45pagi di Hospital Bersalin,  Alor Star Kedah.  Akak ni lahir kat Kedah u olls.  Dibesarkan dan memfeeling-kan diri sebagai orang Penang. 


Sebabnya masa mak akak sarah mengandungkan akak 5 bulan cam tu,  bapak akak iaitu Abang Manap kena transfer ke Kedah.  So akak lahir la kat sana.  Umur 3 tahun akak dan seluruh family balik ke Penang.  Untuk pengetahuan u olls,  kata mak akak,  akak dimengandungkan almost 10 bulan.  Tak tau betui ke tak.  Nanti akak tanya balik.  Maybe sebab itu akak paling meletops jelitanya berbanding beradik-beradik akak yang lain. 


Okay ting tong tiang,  sebenarnya bila makin dewasa ini,  akak merasakan yang kehangatan besde-besda ini adalah tidak sehangat dulu.  Sampai duk countdown apa semua.  Lani macam relaks-relaks sahaja.  Tapi,  walaubagaimanapun arakian,  memandangkan akak ada SUAMI sekarang,  memang special la sikit.  Malu-malu gatai sat.

Sebelum-sebelum besde,  akak dan En.  Khafi faik(fight / gaduh).  Faik itu bertajuk "Faik Gatai-Gatai".  So duk merajuk apa semua.  So masa 28th Mac tu akak pikiak nak pujuk dia balik,  akak nak masak meletops sikit untuk dia.  So akak nak masak ayam keni rojes.


So akak pun masak la meletops semua. Anak ayam akak iaitu Danny Harmizi pun menemani akak memasak di rumah.  Pastu En.  Khafi nak balik kerja dia called dia tanya "Kalau abiang nak ajak kawan mai makan boleh tak? Banyak tak masak?"  Akak kata la...mai la.......banyak duk ada.  Akak sembelih tujuh ekor ayam dara untuk Abiang.


Bila En.  Khafi balik dengan kawan dia,  rupa-rupanya depa bok balik kek kat akak.  Akak sangat happy dan rasa macam Senderela.

Kek besde daripada Secret Resepi.  Tajuk black forest.

Ini ada beberapa gambar di saat-saat kami shiop lilin.  Akak nebes u olls.


Saat-saat lilen sedang dibakar.  Akak feeling pegang baju kelawak kat tepi ala-ala skirt Senderela.

Menyanyi lagu Besde sambil goyang-goyang.
Sesi potong kek.  Masa ni En.  Khafi kata "Hang tak mau cium aku ka?"  FEEELINGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG

So kami pun teruih shiop lilin semua.  Dan kawan En.  Khafi pun semua makan la.  Kawan En.  Khafi kata sedap "Bro...patutlah badan hang sasa.  Wife u pandai masak,"  akak rasa macam nak bagi sekalung bunga malai kepada Ben.   

Ben and En.  Khafi.  Ben adalah sudah ada GF so ampa tak boleh pandai-pandai nak suruh En.  Khafi ejas nak ngurat dia. 


Di sini akak share dengan u olls suasana makan-makan di rumah akak malam itu tepat jam 12 malam.  Apa pun,  akak sangat happy.  Ramai gila yang FB akak dan ucapkan selamat hari jadi.  Akak sangat teruja.  Akak dah baciaaaaa semuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.  Tapi mintak maaf kalau tak terjawab semua.  Harap ampa semua paham. 

Ini adalah bunga cokelat yang diberikan oleh Raidah Abd Rahman,  bekas stud / best friend / adik angkat akak.  Dia tempah chocolate ni dengan special delivery daripada Kak Ina or Dzurina Azura yang lani dah berenti kerja USM demi menumpukan perhatian kepada perniagaan beliau.  KELASSSSS!  I like your spirit kakak.  Sapa-sapa minat nak dapat tempahan macam ni,  sila emel beliau  dwina_amira2@yahoo.com.


Apa hadiah akak dapat?  Macam-macam akak dapat.  Sangat terharu okay.  Ada bekas stud Soc Sc merangkap adik angkat akak send bunga chocolate kat akak and ada pembaca blog akak hadiahkan akak untuk stay FOC di homestay meletops milik beliau dan keluarga.  Haruslah akak terima dan merancang untuk pergi jalan-jalan ke sana.  Nanti akak cerita dalam blog.  Selain itu,  akak juga dapat satu tawaran berlakon teater yang meletops.  Nanti akak share dengan u ollls!!

Inilah rumah homestay Embunan Emas yang pembaca itu nak sponsor..................FUIIIYOOOOO!  Meletops kan u olls?  Ampa berminat nak tau lebih tentang Homestay ini?  Baca sini  : 


Ini ada beberapa mesej yang meletops akak nak share dengan u olls.

En.  Zolkifli Yaakob,  orang kuat USM ni.  Kuat apa?  Erm....kuat perli orang cakap.
En Amran,  tauke besar Herbalife.  :) Thanks u olls. 

Anwar....thanks....
Thanks Sam.......yes! Aku memang paling seksi di dunia ini kerana aku sangat komfiden kata aku seksi.
HAHAHAHA Shamsher ni teruih nyanyi teruih.......................................
Bekas kakak ipar i olls.  Thanks Kak Yai.  *Kak Tina...kau ada?
Inilah abang kandung saya.  Budi Samsudin.  Saya belajar jadi fighter dengan dia. 
Jumie Junior!!  Nanti i olls cerita pasai dia dalam blog I olls.
Thanks Mama Regina meletops.  Kemana tumpahnya kuah kalau tak ke nasik. :)
Terima kasih!! U olls ....saya menanti u olls di Penang. 

Terima kasih u olls....keep in touch ya.  Jangan duk jadi silence reader sangat.  Takdak maknanyaa.
Thanks u ollls!!  Teruskan mempromote business kami.
Meletops fish son ini.  Thanks u olls!

Apa pun,  akak ucapkan ribuan terima kasih kepada u olls.  Bila makin tua ni,  doa doa yang u olls kirimkan ini adalah lebih bermakna.  Thank you so much.

1 comment:

  1. Selamat hari lahir sis.. semoga mendapat kebahagiaan n rezeki yang melimpah ruah...:D

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...