15.5.12

Dear Kak Jumie : Berkawan dengan Lelaki Kura Kura

Assalamualaikum k.jumie.
Sebenarnya saya dok terpikir juga samada nak tanya & luah kat akak tau tak sebab rasa cam was-was jer.  bukan was2 dengan akak tapi dengan diri sendiri ni.  Actually,  saya tak tahu lah samada hal ni bole dianggap masalah atau tak dan samada besar atau tak tapi hal ni dah ganggu life saya especially stadi saya.

Saya da kawan dengan sowang ni dan hubungan kami ni ok jer.  Sebelum ni saya dah jauhkan dari diri dia sebab tau dia dah ada gf tapi masih berhubung walaupun jarang2 dan bila dia dah broke up dengan gf dia, dia cri dan rapat dengan saya balik.  Dalam masa kami berkawan baik balik ni, dia memang jaga saya dengan baik. Tapi yang saya tak paham, bila dia da masalah jer, mesti dia hilang dan jauhkan diri diri saya especially bila melibatkan duit. Dengan saya jer dia buat cam 2 tapi dengan kawan2 dia tak plak.

Kami ni dah macam it’s complicated sebab kadang2 dia layan macam awek dia and at da same time macam bese2 jer. Pening bila pikir balik semua ni. Sekarang dah dekat 2 minggu kot kami tak hubungan langsung dan saya dapat tau dia bole jer keluar dengan kawan2 dia tapi bila saya tanya dia mana hilang dia akan cakap dia perlukan masa tok diri sendiri.

Tok pengetahuan akak, dia ni susah sket nak berkawan dengan pompuan. Kadang-kadang terpikir juga semua ni jadi sebab duit ke sebab sebelum ni penah jugak dia buat camni. Sedih rasanya and memang wat saya moody and sekarang saya dah mula ignore semua-hp,tenet,blog n len2 sebab tensen pikir dia.

Kawan-kawan da suruh saya message and tepon tapi saya tak nak sebab nanti wat sakit ati jer lagi. Maybe ego kot tapi penat dah asik nak mengalah jer. Nages 2 jangan cakap lah sebab sayam memang mudah tersentuh dengan hal-hal camni. Kadang-kadang rasa bodoh jer nages sebab dia tapi 2 lah yang jadi juga. Saya tak tahu bila saya jatuh suka dengan dia dan sekarang perit rasanya bila nak hilangkan semua itu.  Kadang2 jeles tengok orang len bahagia tapi kita penuh dengan masalah. Sekarang rasa macam nak pindah keluar je diri pulau ni nak tukar suasana baru dan kalo lah bole, nak lupa dia dan buang dia terus diri ingatan.
p/s: Hari-hari yang bila rasa sunyi jer akak....dok teringat jer tapi dia ingt ke????adeh

Yang benar,

Ida Eida

Penantian wanita yang berpanjangan.  Bila dia bosan dia akan jadi lagi pendiam atau belah terus Anis...—  Regina Ibrahim

U ollls,

U olls sebenarnya sedang berkawan dengan lelaki kura-kura.  Yes.......lelaki kura-kura adalah seperti yang akak nyatakan dalam artikel akak sebelum ini ialah lelaki yang sangat lembap dalam meluahkan rasa -rasa hatinya.    Sangat lembap dalam memulakan perkara-perkara penting dalam hidupnya.  Sangat lembap untuk memutuskan keputusan dirinya yang seringkali menyebabkan diri orang lain merana dan tergendala.

Persoalannya,  berbaloikah u olls menanti lelaki kura-kura ini?  Berbaloikah u olls menangis untuk lelaki yang lari dari masalah walaupun dia lari sangat slow macam kura-kura?  Sekiranya lelaki ini tidak berbaloi untuk u olls tunggu,  so why u olls nak HADAP sangat lelaki ini.


Percintaan dan perhubungan ini adalah semuanya tentang perjudian.  Ada kalanya u olls rugi,  ada kalanya u olls untung.  Kalau u olls dah letak bet banyak kali ka dia,  tapi hasil nya masih hampeh.  Kenapa u olls still nak stay dan tunggu dia.

Lelaki,  pompuan,  pondan,  gay...sapa pun.  Kalau dia cinta dan sayang sungguh-sungguh,  dia akan bersungguh u olls.  Kalau dia duk feeling-feeeling delay sini,  sat sat lupa,  sat sat feeling,  sat sat layan,  sat sat tak layan,  maknanya  depa memang sah sah and terang terang tak serius untuk u olls.  Ayat yang akak cakap ni,  bukan i reka reka ya.  Tapi keluar dari mulut jantan sendiri.  Siriesly mak cakap........................janganlah duk pi buang masa untuk dia.

Akak dah cekout ur Facebook dan u olls adalah seorang wanita yang cantek ya.  Kat Penang ni,  pompuan kurus dan putih macam u olls ini adalah sangat laku ya.  Anytime u olls boleh carik orang lain,  kalau u olls mahu.

So sekarang ni,  sah sah lah.  Walaupun u olls tau u ollls boleh carik orang lain,  tapi u olls tetap nak si Siput Babi...so tunggulah dan feelinglah kura-kura sampai tua.  Tapi jangan duk komplain kat kami semua.  Kalau u olls tau nilai hidup u adalah lebih hebat dan lebih bagus daripada cinta kura-kurai.  MOVE ON girl.

Love,

Jumie Samsudin

3 comments:

  1. Adoi... saye teringin nak bace sampai abis awak punye nukilan hati.. tapi punye lah short awak punye shortform, sampai maleh teruihhh nak bace.. dik.. sms or twitter ok lah nak short2 nih.. sebab nak jimat space.. nih.. sebesar alam kak jumie hang bagi ruang tulis.. uhuk2..

    akak tegur je.. tak nak ikut pun takpe :D

    jumie: always meletop dan lahar sane sini hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak dah edit dah emel beliau.....sedih kan...shortform teruk.

      Delete
  2. I sokong u kak.. Klu lelaki tu mcm endah x endah, n gone with the wind smpi 2 weeks, nampak sgt x seriyes nye.. Mgkin x nak hidup x berteman, so keep on relation dgn adik kite neh.. Sedeyh tau ternanti2,menjelang abes blajar ko yg mkn hati!

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...