25.5.12

Fitnah Ke Atas Jimnasium Absolute Fitness


Hello u olls semua,

Hari ini artikel saya adalah sangat formal dan tidak menggunakan bahasa zornen yang selalu saya gunakan. Ini adalah kerana untuk ahli jimnasiumi peluang kepada orang ramai di luar sana untuk lebih memahami hujah-hujah yang ingin saya sampaikan dalam artikel ini.

Seperti yang kalian tahu, suami saya yang kacak itu bekerjanya di Absolute Fitness, Queensbay sebagai Fitness Consultant. Kerja dia adalah mencari pelanggan yang berpotensi dan meyakinkan pelanggan untuk menjadi ahli jimnasium di Absolute Fitness. So kalau ada pelanggan masuk di bawah nama dia, maka dia akan mendapat komisyen. Lagi banyak jualan ahli / sales yang dibuat setiap bulan, maka semakin banyaklah komisyen yang beliau terima sebagai gaji dan dengan semangat untuk membeli barang kemas Habib untuk saya dengan lebih banyak, maka suami bekerja keras untuk membuat sales untuk Absolute Fitness walaupun hakikat dia sepatutnya suruh isteri dia (yang menulis artikel ini) untuk join Absolute Fitness dan kurangkan berat badannya dahulu.



Baru baru ini, satu kecelakaan telah berlaku di Absolute Fitness Queensbay. Satu kejadian yang menggemparkan seluruh warga gym dan kisah kegemparan ini telah dikongsikan oleh seorang individu di laman-laman sosial. Mulanya saya tak berapa nak amik port tentang kisah ini, tapi apabila suami saya berkata bahawa kejadian ini telah diketahui oleh orang ramai dan menjejaskan reputasi Absolute Fitness, maka haruslah saya harus menyiasat perkara ini dan membuat dedahan kepada pihak awam tentang apakah sebenarnya yang telah berlaku.

Kisahnya, pada suatu hari, seorang wanita telah mengfitnah Absolute Fitness sebagai satu operasi jimnasium ala-ala gangster. Mengapa sebegitu hebat fitnah yang dilemparkan kepada Absolute Fitness? Jom kita baca penulisan luahan perasaan beliau. Dan di antara pendedahan-pendedahan berani beliau, saya menulis ulasan saya berdasarkan cerita yang disampaikan oleh suami saya.

Penulisan Miss Chai adalah yang dihighlight.

Absolute Fitness Gym by Ms.  Chai *nama sebenar tidak dapat didedahkan


Yesterday i had very bad experience with Absolute Fitness gym... thinking of terminating the ahli jimnasiumship. if you wanna be their ahli jimnasium, pls think twice.

Dari awal lagi, Ms. Chai telah mengeluarkan kata-kata hasutan kepada orang ramai untuk tidak jadi ahli jimnasium kat sini. Saya menggesa pihak Absolute Gym untuk mengambil tindakan ke atas wanita ini bawah Akta Hasutan. Dah tu kalau orang takmau join club ni, tiada sales maka suami saya dan rakan-rakan sekerjanya kena pergi carik tempat kerja lain. 

- the Management cut all our lockers padlocks without notifying us.
Inilah sebenarnya punca mengapa pompuan ini marah. Dia marah sebab pihak Management club telah memotong memotong kunci locker dia. Tapi sebenarnya u olls, locker itu bukan locker dia. Locker yang beliau gunakan adalah locker harian, bukan disewa secara bulanan yang membenarkan beliau untuk meletak dan menyimpan barang-barang peribadi milik beliau.

Locker harian adalah locker biasa yang digunakan oleh ahli club apabila mereka nak pergi work out.  So bila pergi work out,  kita letak barang dalam locker,  dan kunci guna mangga sendiri,  and then bila kita nak balik,  kita kena kosongkan locker.  Kalau kita nak simpan terus,  kita kena bayar sewa mengikut kadar yang telah ditetapkan oleh pihak kelab.

Masa zaman saya bujang dulu,  saya pernah jadi ahli jimnasium untuk dua club iaitu Fitness First dan juga Celebrity Fitness.  Pusat jimnasium komersial seperti ini akan memberikan standard briefing kepada setiap ahli jimnasium yang baru sign up as ahli jimnasium.  Pihak Management pasti akan PERINGAT kita,  "Lockers are for daily use,  but we have special lockers that you can rent monthly," 
Jangan tipu kata u tak tau ataupun tak pernah dengar.  Kerana pihak Management akan ulang ini banyak banyak kali kerana ini adalah salah satu sumber pendapatan mereka.  Selain itu,  di dalam bilik persalinan pastinya ada ditampal notis-notis yang menerangkan tentang sewaan-sewaan ini.  Kalau still u missed out informasi ini,  sama ada u betul-betul lupa,  tidak ambil tahu ataupun memang tidak pernah ambil peduli.  Its just habit,  setengah orang dia memang suka baca dan amik tahu tentang apa sahaja maklumat yang ditampal di tempat-tempat awam / private macam ni.  Sesetengah orang,  dia tak suka amik tau.  Dia expect orang bagitau kat dia.  Maybe Ms.  Chai adalah species orang yang kedua itu. 
- throw our belongings in the store room.
Menurut cerita suami saya,  pihak Management tidak membuang barang-barang milik ahli jimnasiums yang menyimpan barang secara haram di dalam locker-locker itu.  Selepas mangga dipotong ,  pihak Management telah memasukkan barangan peribadi mereka ke dalam beg plastik sampah hitam secara berasingan,  diikat rapi dan melabelkannya mengikut nombor locker yang berkenaan.  Semua plastik-plastik ini telah diletakkan di dalam bilik stor untuk keselematan. 
Gambar yang Ms.  Chai ambil seperti di atas adalah gambar plastik yang telah digeledah oleh beliau kerana beliau telah memeriksa dan mencari barang milik beliau setelah beliau datang ke club dan membuat laporan dengan pihak polis.  So,  lepas kena geledah of course lah barang-barang itu nampak macam bersepah .
- instead of trying to explain why they do so but the manager banged the table.
Haaa.....yang ni la nak cerita u olls.  Ms.  Chai kata "Instead of trying to explain why they do so (cut the locker),  the manager banged the table".  Tuan-tuan dan puan-puan,  kalau tiada angin angin,  masakan pokok bergoyang.  Seperti yang dikisahkan oleh rakan-rakan staf Absolute Fitness yang menyaksikan kejadian ini,  Ms.  Chai datang ke club untuk work out.  Tiba-tiba dia tengok locker 'milik'nya telah dikosongkan.  Ms.  Chai terus pergi ke pihak Management dan menengking dan memarah-marah pihak Management.  Pihak Management cuba explain apa yang sedang berlaku dan mengapa pihak Management terpaksa mengambil tindakan drastik ini,  tapi Ms.  Chai terus menempelak dan memarahi Pengurus Club. 


Dah tu,  kalau kita cuba cakap baik-baik tapi tetap kena maki dan keriau,  sebab itulah Pengurus itu hilang sabar dan terus menghentak meja untuk mendiamkan wanita itu.  DAMMMMMMM!!!  Kalau saya jadi Ms.  Chai,  saya pun akan sentap juga dengan hentakan meja itu.  Saya akan terdiam dan muka saya yang cantik rupawan ini akan bertukar menjadi anai-anai kerana terkejut dan sentap.  

- the owner did not listen to the ahli jimnasium complaints but instead claimed that i raised my voice and hang-up our phones a few times.

Apabila Pengurus sudah menghentak meja,  barulah Ms.  Chai mendiam diri.  Dan barulah pihak Pengurus berpeluang untuk ahli jimnasiumitahu Ms.  Chai yang dia akan hubungi Pemilik Club iaitu boss yang lebih besar untuk menerangkan perkara ini.  

So bila Pengurus itu sudah berjaya ahli jimnasiumikan peluang kepada Ms.  Chai untuk cakap dengan Pemilik Club,  tak tau lah apa depa dua bergaduh dalam fon,  terus Pemilik Club meletakkan telefon.  Sebagai indikasi kepada Ms Chai yang bermaksud  - TALK TO THE HAND BABEH!  

- the owner asked 3 men to cornered me in the store room while i was collecting my things.

Yang ini,  saya akan explain later.  Tragisnya ayat Ms.  Chai,  cornered me in the store,  dah ala-ala tuduhan gangguan seksual .  

- the Owner has no professional ethics to deal with situation but instead shouting on top of his voice and kick the clothes on the floor to me. i repeat kick the clothes towards me while i was sorting so many stuff.
 Bercakap pasai etika profesionalisme,  senang sahaja.  Profesionalisme kerja HANYA boleh wujud sekiranya pihak pelanggan pun bersikap professional.  Itulah pendapat saya.    
Sebagai contoh,  dalam etika kerja seorang pegawai khidmat pelanggan dalam telefon,  kalau pelanggan yang menelefon terus memaki,  mengherdik dan tidak memberikan kerjasama yang baik kepada pegawai yang menjawab telefon,  pegawai itu BERHAK UNTUK MENAMATKAN TALIAN TELEFON. 
So,  Ms.  Chai kata Pemilik Club telah menjerit dengan sekuat-kuat hati dan menendang pakaian beliau ke lantai.  Ha.....ini saya nak cerita daripada perspektif kakitangan Absolute Fitness yang menyaksikan kejadian itu. 

Selepas kejadian hentakan dan juga 'hang-up phone',  Ms.  Chai telah nekad untuk membuat laporan polis.  Sebab itulah Pemilik Club ‘hang-up’ the phone kot.  Sebab maybe dia marah sangat,  dia macam nak kata,  "Hang nak report...hang report la...sat kita jumpa kat club,"  Kan?  So petang itu,  Ms.  Chai pergi buat laporan polis dan inspektor polis yang menyiasat hal ini telah meminta agar Ms.  Chai berjumpa dengan beliau kat club pada petang itu.

Ms.  Chai datang club semula petang itu,  tetapi inspektor polis tu tak datang lagi.  So one of the staff nama Mr.  Shree kesian kat Ms Chai.  Sebab Ms.  Chai duk tunggu berdiri sorang sorang kat luar club.  Dia suruh Ms.  Chai masuk.  Dia pujuk dan pujuk,  baru Ms.  Chai masuk dalam dengan ditemani staf itu.  Dan staf itu telah menawarkan diri untuk membantu Ms.  Chai untuk mencari barangan milik beliau di store room.

So masa Ms.  Chai tengah carik barangnya di dalam store itu dengan ditemani Mr.  Shree,  tiba-tiba Pemilik Club sampai.  JENG JENG JENG.  Apabila Pemilik Club nampak Ms.  Chai dalam store room,  dia terus sound " What is this gal doing here!!!!"Get out! Get out! Keluar! Keluar"  Lagak seperti menghalau.  Tapi memang betul,  Ms.  Chai tidak berhak untuk berada dalam store room itu.  Store room hanya untuk kakitangan.  Walaupun Mr.  Shree mempunyai niat baik untuk membantu Ms.  Chai mengambil barang-barangnya,  tapi adakah Mr.  Shree akan bertanggungjawab kalau ada barang-barang yang dalam simpanan beg-beg itu hilang?  Lagipun sapa pun tak tau yang mana satu barang Ms.  Chai.  Ms.  Chai pun tak tau mana satu beg dia. 
Sebab itu kena tunggu Pemilik Club dan Pengurus sama-sama untuk settlekan benda ini,  buka beg satu persatu sama-sama.  So,  apabila Ms.  Chai dah memang nekad nak cari barang dia juga,  sebab itulah Pemilik Club mendekati Ms.  Chai untuk melihat proses pemeriksaan beg - beg itu.  Bukan niat nak 'cornered' Ms.  Chai in the store.  Ayat yang digunakan oleh Ms.  Chai itu sangat naughty ya. 
So,  masa Ms.  Chai sedang menggeledah beg-beg itu,  dia pun jumpa barangannya.  Mungkin  sebab dia agak agresif,  maka dia tercampak baju-baju kecil milik beliau ke atas kaki Pemilik Club.  Yes,  saya ulangi,  clothes  yang dimaksudkan oleh Ms.  Chai bukan baju or seluar sukan ya,  tapi baju - baju kecil.  Baju kecil itu merujuk kepada baju dalam ataupun seluar dalam.  So,  u olls!!  Kalau u olls tengah berdiri,  tiba-tiba seluar dalam atau baju dalam orang terjatuh atas kaki u olls,  apa u olls nak buat? 
A)  Suruh orang itu kutip kat kaki u? Which is very awkward kan?  Takkan nak suruh orang tu pegang kaki kita.
b)  Ambik gambar dan post dalam Facebook dengan caption "Ni seluar dalam sapa jatuh atas kaki aku?"
c) Buat tak tau.  Dan biar baju dalam itu di kaki u olls buat selama-lamanya. 
Mungkin sekarang anda semua boleh fikir panjang untuk memilih jawapan-jawapan di atas,  tapi hakikatnya,  tindakan refleks yang dijana oleh otak kepada sistem motor dan sistem saraf badan kita,  kalau tiba-tiba seluar / baju dalam orang yang kita tidak kenali jatuh kat kaki kita secara otomatik - KITA AKAN TENDANG BAJU/SELUAR DALAM ITU KE TEPI.  Sebab sapa-sapa pun kat dunia ini akan merasa sedikit awkward untuk memegang seluar dalam orang lain selain seluar dalam kita sendiri.  Kecuali isteri-isteri ataupun ibu kita yang kerja mereka memang mencuci baju dan seluar dalam kita. 

Pilihan tambahan  :  D)  Ambil seluar dalam itu dan buat hiasan dinding
So,  saya tegaskan kat sini,  Pemilik Club tidak menendang baju beliau ke lantai.  Tetapi Pemilik Club adalah terkejut kerana tiba-tiba sotong kurita milik wanita yang tadi tengah gaduh-gaduh dengan dia dalam fon terjatuh ke atas kakinya.  HAHAHA.  Sungguh lawak situasi ini.
Story... (if you want to know details)
Saya dah cerita panjang kat atas.  Tapi takpa,  jom baca version beliau.

Yesterday afternoon I went to Queensbay mall ABSOLUTE FITNESS. I was shocked to see my locker emptied and my padlock missing... I went to asked the Staff and he mentioned that his Management decided to cut all padlocks and put our staff in the store room... i was puzzled and went to store room with shock at the same time with frustration that how can a brand name like this do such thing!
U olls,  sila baca rangkap-rangkap di atas mengapa locker Ms.  Chai telah dikosongkan.  Kerana dia meletak barang dalam locker lebih daripada sehari dan locker beliau tidak tersenarai dalam locker-locker sewaan yang dibayar.  Pihak Mangement terpaksa mengosongkan locker-locker tidak berbayar ini kerana ahli kelab lain membuat banyak rungutan bahawa tidak cukup locker untuk meletak barang.  Macam mana nak cukup,  sebab orang-orang macam Ms.  Chai duk letak barang secara illegallah.  Kalau nak letak lama-lama,  kena bayarlah.  
Apa perasaan u,  kalau u balik rumah kondo u,  tapi tempat parking kereta semua penuh.  U pun tak boleh nak parking.  So,  kita pasti akan komplen dengan pihak pengurusan kondo kita dan apabila pihak pengurusan kondo memeriksa no plate kereta-kereta berkenaan, didapati kereta-kereta tersebut bukan milik resident kondo,  so depa CLAMPlah kereta itu!  Senang ja..............................this is the same situation yang berlaku di Absolute Fitness.  Tiada kes penganiayaan berlaku di sini.  Hanyalah salah guna kemudahan akibat kurang informasi ataupun salah faham dan seterusnya menjurus kepada suatu komplikasi yang sebenarnya dapat diselesaikan dengan SANGAT MUDAH.
So I decided to approached the Manager (Mr Darren - District Manager) for explanation. Honestly I didn't know about paid rental locker as I was not brief. The first 2 times I visited the gym, I didn't have pad lock and I asked the front desk to keep my belongings while i exercise. After the 3rd time, the front desk told me i can buy a pad lock to keep my stuff... I confirmed this with a friend at Autocity and they did the same (buy their own padlock)... happy as it is and I bought the pad lock to store my belongings in the locker.

Memang betul,  kita kena beli mangga sendiri untuk kunci barangan kita dalam locker bila kita work out.  Tapi locker tu,  untuk harian saja.  Untuk hujah ini,  saya harap tuan/puan baca pada perenggan di atas. 

Today I went and all my stuff and padlock gone! Not only me but many people were affected too... I was a bit excited (i did not raised my voice) but only EXCITED as i believe many would react the same way... I asked the Manager what happened and why did they cut pad locks without informing us! He didn't explained why but only mentioned the lockers are used for daily usage ahli jimnasiums (which I am totally puzzled as I don't understand at all and was not even brief about it). And then I said what do you mean by daily usage. And this is not right at all as I could accused Absolute Fitness for theft to simply cut open our padlocks. And how can the Management do as they wish! Without apologizing or explaining, Darren tried to raised his voice and replied “This is the Management decision! The Owner itself cut the padlocks!” then Manager BANGED THE TABLE! I looked at him and said, "You bang the table (with stern voice)" And asked for his big boss to come see me.

Di sini kita boleh Nampak dengan jelas mengapa Pengurus Kelab menghentak meja di depan Ms.  Chai.  Saya tidak menyaksikan perkara ini.  Tapi atas penilaian saya,  Ms.  Chai tidak berpuas hati apabila mengetahui bahawa dia tidak dibenarkan menyimpan barang di dalam locker lebih daripada sehari.  Dia tidak tahu bahawa dia kena membayar sewa untuk berbuat demikian.  Jadi mungkin berlaku perdebatan di situ,  mungkin Ms.  Chai menggunakan kata-kata kesat dan tohmahan tidak berasas dan barulah Pengurus Kelab menghentak meja untuk memberi indikasi “NOW U SHUP UP,  AND LISTEN WHAT I WANT TO SAY” kepada Ms.  Chai. 
Saya tak paham macam mana Ms.  Chai boleh excited dalam situasi ini.  Kalau orang bukak locker kita dan amik barang kita,  mesti kita atas marah dan geram kan?  Macam mana kita boleh excited pulak.  Dalam bahasa Melayu,  excited tu maksudnya macam girang /  suka.  Dalam Google,  excited means "very happy and enthusiastic because something good is going to happen, especially when this makes you unable to relax".  Mungkin kesalahan menggunakan tatabahasa. 
Muka excited :)

So, he contacted his boss (Kelvin) and i spoke to him on the phone. I was polite when I speak to him and even asked for his name... So, I started to explained but not even halfway, he said this is his decision and we should follow! I was trying to tell him actually NOT so much about the pad lock but was trying to tell him that his Manager was rude to bang the table. Moreover, I honestly don't even know about the rental rules for overnight storage. He hang up my phone a few times and I finally gave up and told him, I want to terminate my ahli jimnasiumship and I want a refund. I don't want to talk anymore and will make a police report.

Yang ini,  saya tak mau ulas.  Sebab menurut cerita suami saya,  lain cara perbualannya.  So kita pun tidak menyaksikan perkara ini sendiri.  Betul ke dia cakap elok-elok?  Saya tak mau komen benda ini,  tapi saya nak ulang lagi sekali "Kalau tiada angin,  masakan pokok bergoyang,"

So, I walked to the police station and made a report and the Inspector asked me to meet him at 3.30pm in front of Absolute Fitness. I went back and sat outside the entrance. Mr Shree (the Staff invited me to go in). I didn't want as I said I will wait for the police to come. While waiting, I went thru my bag and belongings that I collected from the store room earlier. I realised some items was missing. So, I asked Mr Shree to help me search for my belongings. Shree was nice and invited me to go in to collect but I didn't want as I don't want to see his boss face till the police come. But Shree told me he would walk in with me. So, I left my belongings (bags) at the front desk and went in.

Yang ini saya dah cerita di atas.  
I was in the store room looking for my stuff as there were bags and many other people belongings was inside too. Shree found my basket and gave to me. I was still looking for my comb and shampoo and suddenly Kelvin (Owner) came in. Without talking to me or asking nicely, he started shouting at Shree "What is this gal doing here!!!!" and I told him i am looking for my things. He then replied "Get out! Get out! Keluar! Keluar! You are not a ahli jimnasium here!" I said as long as I don't terminate the service and you didn't refund me, I am still a ahli jimnasium!" Then he didn't want to let me search my things and kept chasing me out. And kept using the words “Faster! Faster! Get Out! Get Out!” For the first time after hours of trying to control my temper, I raised my voice back and said " I am looking for my stuff!!!" and he kept shouting at me that he will pulled me out if i don't get out from here now. I stood up and threw the basket that i was holding on the floor and raised my voice! "Don't mess with me! I have enough tolerance! Don't think I am a gal and you can bully me!!!!"

Suddenly, the Inspector called and asked me if I have arrived. While talking on the phone, Kelvin start to softer as he knew I wasn't fooling that I will make a police report. And he said he want to see me take my things. I said fine and he was just standing one(1), I repeat one(1) feet from me (which is almost like next to me). So I bend down again to search for my things. Since he was just so near to me, the things inside the garbage bags was too full and I had to sorted it out. So, I left the stuff at the side just 2 inch away from his foot. Suddenly, he kicked the clothes towards me!!! 

I stood up and looked at him. I walked out and the Inspector arrived. I explained the whole scenario to the Inspector. The Inspector warned him and gave him a few words.
Inspector even told him, he has no right to cut the padlocks and he should informed the ahli jimnasiums at least before he do it despite whatever reason. Kelvin claimed that he has briefed all his ahli jimnasiums but honestly we wasn't aware at all and was not brief not see any agreement stated. Yes, I might have mislook that there were a sign (with small words) stuck to one of the lockers about lockers. But I didn't notice and I believe most people did not notice too. The Inspector suggested that he must brief and asked all ahli jimnasiums to signed after briefing to avoid miscommunication.

Saya dapat bayangkan situasi ini.  Sangat dramatik. Tuan/puan nilailah sendiri dari mata hati.  

Then, no matter how or what, they cannot banged the table. They cannot shout at the ahli jimnasiums or chased the ahli jimnasiums.

Betul Ms.  Chai,  customers ALWAYS RIGHT!!!  (intonasi sinikal di sini)
While the police took a walk with me to see the lockers and store room. My husband had a word with Kelvin (Owner). He threatened my husband that he would use violent if I wasn't a woman. Or he would use gangsterism if we didn't give in.
Aiiyooo ....betulkah?  So apa balasan suami Ms.  Chai?
I asked for termination of ahli jimnasiumship and refund but they do not want to agree. The Inspector repeatedly asked for his procedure or agreement for the ahli jimnasiumship that we signed but he couldn't revealed as he knew he didn't had any.
Maybe betul la apa yang Pemilik Club buat,  dia tak akan bagi apa-apa dokumen.  Kalau bagi pun document tu,  apa yang inspekstor tu boleh buat?  Kalau nak apa-apa "See u in court,"
FYI, after this incident, I shared with my friends what happened. I was told that this is not the first time incident like this happened at Absolute Fitness. There are few cases they used gangsterism to solve problems. It was already a few times and some even take their cases to legally.
I am sharing this to you all so that it doesn't happen to you...
Sehingga kini,   sebenarnya Ms.  Chai masih belum menamatkan ahli jimnasiumship beliau dengan pihak Absolute Fitness.  Tetapi dia sudah lama tidak datang work out kat gym.  Inilah kisah fitnah ke atas tempat suami saya mencari nafkah hidup.  Saya menggunakan perkataan fitnah kerana segala cerita dan tuduhan yang dilemparkan dalam artikel Ms.  Chai cuba menarik orang ramai untuk kasihan dan melihat diri beliau sebagai mangsa keadaan.  Walaupun hakikatnya,  perkara ini dapat diselesaikan secara 'matang' dan mudah.

Saya bukanlah wanita yang penuh dengan etika sopan santun budi pekerti,  baca blog saya ni pun orang tau bahawa seorang perempuan yang mempunyai mulut puaka dan berhati ahli sihir.  Tetapi tuan-tuan dan puan-puan,  bila saya membaca dan mendengar kisah Ms.  Chai,  saya rasa macam 'OHHH SUCINYA HATI SAYA............"  

Saya berkata sedemikian kerana,  kalau saya berada di tempat Ms.  Chai.  Saya tidak akan mengamuk secara membabi buta.  Membuat tuduhan melulu dan menyiarkan perkara ini kepada pihak awam sehingga memberikan reputasi tidak baik kepada pihak Absolute Fitness.  Saya tidak sekejam itu. 

Kerana kalau saya yang mengalami perkara ini,  first sekali saya akan rasa malu kerana "HALAMAK!  KANTOI!.  AKU PAKAI LOCKER SECARA HARAM.  LANI PIHAK MANAGEMENT DAH AMIK BARANG AKU SEMUA.”

Kedua,  saya akan berjumpa dengan pihak Management,  tanya mereka mana barang saya.  Kalau mereka kata mereka simpan lagi.  Saya akan rasa lagi malu kerana "Halamak......................................mereka sudah jumpa aku punya seluar dalam!! Sapa yang kutip seluar dalam aku ituuu!!  Aiiiyooo malunyaaa," 

Ketiga,  saya akan minta maaf dengan pihak Management kerana saya tidak tahu tentang bayaran sewaan locker.  Lepas itu saya akan meminta mereka untuk pulangkan barang saya.  Tak perlulah saya nak pergi buat laporan polis kerana tiada barang berharga pun yang Ms.  Chai simpan dalam locker itu,  kerana yang ada cumanya baju-baju kecil,  shampoo dan sikat beliau.  Kalau hilang pun,    PI BELI KAT WATSON LA OIIIIII!!  MALU NAK PI TUNTUT BALIK!

Sekian sahaja penerangan daripada pihak saya.  Saya mohon tuan/puan untuk panjangkan artikel ini untuk bacaan dan tatapan orang ramai.  Harapan saya agar orang ramai tidak yang telah atau baru mengetahui tentang perkara ini untuk tidak terus memberikan hukuman kepada pihak Absolute Fitness yang berfungsi sebagai sebuah pusat jimnasium komersial yang ingin memberikan perkhidmatan terbaik kepada semua pelanggan-pelanggannya. 

Sekian,  terima kasih.  

ps/  Ini bukan artikel rasmi daripada pihak Absolute Fitness.  

Yang benar,
Jumie Samsudin 

7 comments:

  1. habaq kat Ms Chai,mana2 gym pun mcm tu la deyy.daily lockers boleh guna sat2 ja.mana boleh buat harta.kalau sehari dua terlepas,kalau nasib tak baik,kena potong padlock mcm tu la.
    kalau gym kat sini,depa ada papan tanda besaq pasai daily lockers ni.board merah tulisan putih,tak paham bahasa jugak taktau nak kata apa.

    ReplyDelete
  2. Apara dia ni..takkan tak tau kot pasai locker tu. tipu ah. seronok la kalau boleh tinggal barang teruih dalam locker tanpa sewa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaaa... dia bajet dia ada share saham gym tu kot... wakakakakaa...

      Delete
  3. La ni trend semuanya report polis. Kalau report polis tu kena bayaq RM 1.00 sekali report, kaya dah.

    ReplyDelete
  4. apa aku boleh cakap, ms.chai ni antara makhluk yang tak suka nak membaca sepanjang hidup dia...

    camna la dia amik exam dulu kan... mesti result dia takat cukup2 makan je sebab tak penah peduli nak cari maklumat tambahan dan untuk dapatkan maklumat yang betul...

    sama la mcm budak2 yg keje kat tempat aku...

    status fesbuk orang hari2 je baca siap hafal semua... work instruction, benda2 penting kena baca, semua buat muka innocent tatau apape... keje pon mcm takdak hala tuju...

    marah betul aku dengan orang pesen camni...

    ReplyDelete
  5. jumie, aku rasa report dia boleh join "oh my english" lahh...

    excited nak disamakan dengan perasaan marah...

    kesian gila...

    eh banyak lak komen aku kat sini :P

    ReplyDelete
  6. jgn kata brg ahli gym kat situ..kami dulu pernah keja kat celebrity fitnes gurney..pernah tggl brg..esok tu p..mmg keadaan yg sama..padlock kena potong..brg depa letak dlm plastik dan simpan..klu rs2 x blh ikut peraturan gym yg eklusif cam tu..p la senaman kt taman belia..tggl la brg kt situ 2,3 hari..x dak sapa larang2..habeh2 MPPP boh lam tong sampah ja la..

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...