Haja Mydin

Haja Mydin
  • asalamkumwbth kak jumie..
    saya selaku pembaca belog kak jumie nak share skit masalah dengan kak jumie tapi bukan masalah berkenan saya tetapi masalah yang saya hadapi daripada masyarakat melesia. Hal ini telah pun saya buat status kat fb namun begitu kalau boleh nak kak jumie beleteaq sikit kat depa2 semua yang buat perangai yang macam hampeh ini. Masalahnya2 adalah seperti beriku:

    1. Tolong gunakan tandas dalam USM atau di seluruh negara secara berhemah..,takkan benda ini pun perlu diajar oleh pensyarah2 USM dengan membuat krusus baru untuk buang air dengan betul (tak perlu berterabur macam kucing kena cirit). Mesti ibubapa kita dah ajar kan caranya sejak dari kecil lagi.!! jangan buat malu makbapa ya.
    2. Tolong JANGAN BERDUA-DUAN di tempat gelap terutamanya di CAFE pada waktu2 malam mahu pun lewat malam bagi yang bukan MUHRIM. Jangan tambah dosa untuk diri & makbapa, abang, kak anda.
    3. Tolong pakai pakaian yang menutup aurat(buat Islam) serta pakaian yang sopan(bagi yang non muslim). Jangan pakai pakaian yang macam baju dalam & seluar dalam ketika berada diluar bilik & rumah. Kerana anda BERADA di dalam KAMPUS & PUBLIC PLACE not inside ur house or ur room.
    4. Tolong jangan buang sampah merata2. Sila buang sampah ke dalam tong sampah yang disediakan. Semakin banyak pula sampah dalam kampus sekarang. Dan TOLONG JANGAN BAWA MASUK POLISTRIN KE DALAM KAMPUS kerana ia adalah dilarang.
    5. Tolong jangan merokok di dalam kampus & tempat2 umum kerana anda membuatkan orang lain sesak nafas dengan asap rokok anda.

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...