2.5.12

Luahan Hati Akak Sebagai Seorang Isteri Yang Bersaiz Agam

Dalam suatu Wassap Chatbox antara akak dan anak-anak ayam akak.  Hayatilah.
Jumie Samsudin  :  Wehs ampa gila serrr
Jumie Samsudin  :  Aku nak buat satu luahan hati
Jumie Samsudin  :  Anak ayam i
Jumie Samsudin :  Nama dia Nizal

Danny Harmizi :  Apadia

Jumie Samsudin  :  Dia duk ugut and takutkan i
Jumie Samsudin  :  Dia suruh I kuruskan badan supaya Khafi tak lari and pergi carik pompuan lain
Jumie Samsudin  :  Its okay as a friend he remind me once
Jumie Samsudin  :  Because for me yes...its true
Jumie Samsudin  :  I have to loose some weight
Jumie Samsudin  :  But not because nak jaga Khafi
Jumie Samsudin  :  But for the sake untuk jaga kesihatan diri i
Jumie Samsudin  :  Tapi again and again
Jumie Samsudin  :  Each time I jumpa dia
Jumie Samsudin :  Dia akan ulang banyak kali
Jumie Samsudin :  Dia akan kata "Jaga laa....khafi u dah la elokk
Jumie Samsudin :  Nanti orang duk try diaa
Jumie Samsudin :  Dia pi pompuan lain" 
Jumie Samsudin :  And noww
Jumie Samsudin :  Semakin lama
Jumie Samsudin :  I rasa cam its so annoying sebab dia cam nak compare my relationships dengan relationships orang lain
Jumie Samsudin :  Dia cam nak samakan Khafi dengan jantan lain
Jumie Samsudin :  Okay..fine! Hati boleh berubah
Jumie Samsudin :  What if betui Khafi nak curang dengan pompuan lain yang lebih kurus
Jumie Samsudin :  So is it my fault?
Jumie Samsudin :  NO!
Jumie Samsudin :  Jantan kalau nak carik puki lain.  Dia akan cari.  Takpayah tunggu i gemok.
Jumie Samsudin :  Eventhough hang cantek macam Nora danish, Maya karin...ang tetap kena tinggai..

Jumie Samsudin : Sepupu akak Eva Longoria pun kena cerai dengan laki dia
Jumie Samsudin :  So what I am saying is...
Jumie Samsudin :  I am so pissed off with him
Jumie Samsudin :  Because dia duk bagi ugutan yang sangat bodoh
Jumie Samsudin :  And annoying
Jumie Samsudin :  Sebab bagi I..
Jumie Samsudin :  Kalau khafi nak tinggai I...
Jumie Samsudin :  Its his lost!
Jumie Samsudin :  Not mine!
Jumie Samsudin :  Bukan I nak cakap besak...tapi I know my worth!

Danny Harmizi :  Yessss
Danny Harmizi  :  First of all...you lebih kenai Khafi daripada org lain

Jumie Samsudin :  Okay itulah luahan hati mak ayam malam ini!

Oleh itu,  inilah sahaja luahan dari hati akak terus ke hati u olls.  Siriesly,  akak sangat down dan sedih dengan bentuk badan akak yang semakin agam.  Nak naik tangga pun dah penat u olls.  Tapi nak buat macam mana.  Dulu akak ada masa pi gym semua u olls.  Lani mana ada pi dah semua.  Yes,  akak risau.  Akak risau sebab akak makin gemok.

Akak tak berani nak cakap secara berdepan dengan Nizal sebab bagi akak  benda ini adalah sangat emosi. Akak takut akak tak boleh kawal emosi akak bila depan dengan Nizal dan akak akan menangis teruk macam seorang yang kalah.

Tapi tujuan akak menulis benda ni bukan sebab nak elak dan lari dari masalah,  tapi just nak luah dan share dengan u olls semua.  Akak tau pasti ramai di luar sana yang merasai benda yang sama.

Akak bukanlah merungut menjadi seorang isteri yang banyak tugasan dan tanggungjawab.  Lelaki pun banyak tugasan dan tanggungjawabnya sendiri.  Tapi bagi akak,  adalah tidak ADIL sama sekali untuk meletakkan mandatori kuruskan badan kepada wanita / isteri sahaja untuk memastikan agar lelaki tidak lari kepada perempuan lain.  APA JENIS DUNIA YANG KITA TINGGAL NI?

Kalau lelaki nak menggatal dan mencari puki lain,  pasti dia ada alasan peribadi dia sendiri,  dan kalau sebagai seorang lelaki yang tidak puas hati dengan seks bersama isterinya yang terlalu gemok,  atau dia malu dengan kawan-kawan yang mengejek bahawa isterinya gemok,  dan dia tak berani nak bagitau kat isterinya dan mengambil jalan mudah untuk mencarik perempuan lain....lelaki itu adalah DAYUS!  Period.

Wanita-wanita di luar sana.  Kita kena sentiasa sedar dan tahu nilai diri kita ini.  Buang title isteri,  buang title GF,  buang title anak,  buang semua-semua title,  siapa kita sebenarnya tanpa semua semua title ini.  Most of wanita,  bila dah kawen,  depa terus terjun dalam dunia 'AKU ISTERI SESEORANG".  Sorry ya kalau akak terpaksa menyentuh beberapa perkara yang menjadi amalan wanita wanita isteri zaman kini.  U olls kalau dah kawen,  dan-dan feeling tukar nama Facebook,  Mrs Khafi la.  Walaupun Melesia tak suruh tukar surname,  ampa feeling dah bubuh nama suami ampa jadi surname ampa.  Pastu apa benda pun ampa buat always nak kena bubuh laki ampa.  Akak tidak pernah guna title 'Mrs Khafi' because im too proud to be Jumie Samsudin as my self.  En.  Khafi is just the closest human being to myself who i love so dearly,  but I am still I am. 

Bukan akak nak feeling jeles sebab ampa terlalu loving kat suami ampa.  No problem u olls!  Benda dah halal.  Tapi pesanan akak ialah,  janganlah kita terjun ke dalam dunia suami kita sampai kita tak kenal mana dunia kita sebenarnya.  Paham tak bahasa pondan akak ini?  Akak tak mau u olls semua merana sendiri apabila ditinggalkan seseorang.  Tak kisahlah ditinggalkan oleh suami atas sebab 'cerai hidup' atau 'cerai mati'.  Akak dah lalui benda tu u olls.  Sebab itu akak tidak mahu ulang kesalahan itu lagi.  Bercinta macam nak rak,  sekali kena tinggal terus akak jadi macam hantu raya hilang tuan.  I donch want to be like that anymore.

Kepada En.  Khafi,  i know u never complain about me being gemok eventhough hang selalu perli aku 'pompuan gemok suka kentut bila nak bangun tidok" tapi siriesly Abiang,  kalau hang nak tinggal aku sebab hang nak pilih seorang pompuan yang lebih kurus.  THAT IS SO BULSHIT MAN.  Sebab aku tau hang adalah seorang lelaki yang berakal dan tidak memberi peluang kepada nafsu untuk membuat keputusan hidup.  Semuanya di tangan hang Abiang,  I olls redha. 

Like my friend Edros said to me "Relaks Jumie.....bila masa ang pernah kuruih?"  Deni lagi serrrrrrrrrr!  HAHAHA



Sekian sahaja coretan saya.  Kalau nak kurus,  kuruslah kerana kesihatan diri u olls sendiri,  kuruslah sebab u olls nak keyakinan diri,  kuruslah supaya u olls boleh dressap meletops punya....but dont kuruskan badan sebab takut suami lari carik lain. 

This goes out to all iklan-iklan kempen suruh isteri kursus.  BULLSHIT!!

Yang benar,

Jumie Samsudin
Presiden Wanita Agam
Cawangan Utara Malaysia

U olls nak tau sapa wanita agam yang vouge ini?? Tau tak dia siapa?? 


Nama dia Keely Shaye Smith
.  Journalist dan juga seorang isteri kepada seorang selebriti yang popular. 

Nak tau dia isteri siapa?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
YES!! Dia adalah isteri kepada Pierce Brosnan a.k.a James Bond sejak tahun 2001 hingga kini.  Dialog Mr.  Brosnan dalam gambar ini ialah "So what wife I wanita agam...i memang taste....chubchaser u olls!"


13 comments:

  1. Sweetheart. I understand. kalau komen sekali cukup. ni duk komen berjuta kali kalah Buletin Utama memang takleh pakai. Apapun..now that u sentuh topik ni, I wanna tell you sumthin.

    YOU ARE BEAUTIFUL!!!!! BOOTIFUL! anddd BLOODYFUL!!!! hahahhahahhahahaha

    saja nak ceriakan pagi ang ni!

    Beb, me and Andy nak buat realiti program since that i'm here in Penang. Our own THE BIGGEST LOSER. nak join tak??? it'll be fun!
    Tell me ok!

    love you bebeh! can't wait to see you today!

    ReplyDelete
    Replies
    1. pagi pagi ampa dah jengah blog aku...terharu........

      Babe........thank you sangat sangat. I love u olls.

      NAKKKKKKKKKKK JOIN!

      Delete
  2. akak..abg rudy pernah ckp kat saya..chubchaser sgt ramai.... dun worry so much... he loves you of who you are, not who that he wants you to be..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Eizhall...i miss nak pi lunch dengan u :)

      Delete
  3. 1st time reply kat hg ni.
    slama ni jadi silent reader jak hehe

    weh jumie! hang kira ok la hubby pon sama cute chubby gak cer aqu ni gemok tp somi ku alahai keding sajork. tu belum lg mana org yg tak kenai ingat dia single n available walhal dah jadi pak anak 2 dah. kira aqu lg la sedih dari hang taw dak. dah la kami ni besa 5 taun tp org dok ingat kami sebaya. mungkin jugak sebab dia ada awet muda kot umoq dah nak masuk 33 taun tp org dok ingat 24 taun bole???

    tapi yang pasti, hubby dah kata keding2 ni tak syok. tak feel gitew. bila orang sebok suro aqu kuruih kan badan (nak2 kalo yang makcik2 tu) dia siap ckp lg 'okla tu tandanya sy jaga dia leklok'. legaaaa ati mak! hehe

    tu la aqu pn nak loose weight gak sebab BMI terlebih tp takla smpai keding cuma nak kurangkan. aqu nak try diet atkins tapi tengah nyusu anak lg. tengok la masa posa la kot nak try diet ni. jom try nak taknakgemuk.com

    ReplyDelete
  4. dulu aku dok rasa lagu tu jugak la.. rasa insecure. sampai satu hari aku bertanya pada diri aku sendiri, pasai pa aku nak rasa insecure; aku ada kerjaya, ada kereta, ada pendapatan yang alhamdulillah cukup, dan aku mempunyai hati yang baik ecewahh.

    selama aku dok bercinta ni, berat aku dah naik almost 30kg hah amik hang. daripada aku dok rasa insecure sebab aku gemok, baik aku pikiaq nak kuruskan badan sebab lutut la ni dok sakit-sakit dah, tumit pun dok sengal-sengal. and aku nak melawa pakai baju cantik-cantik-cantik. semuanya untuk kepuasan diri, bukan sebab orang.

    kawan hang tu kalau dapat kat aku, memang aku bagi sedas ja. entah-entah dia yang ada mentaliti bini gemok p cari pompuan lain. tayah la nak doakan yang bukan-bukan kata kat dia. tak pun suh ja p men jauh-jauh toksah dok sebok hal rumahtangga orang.

    some people think they are advising us, they care for us, but in reality they are just so bloody annoying and so kepohci and most of the times we don't need such advice or concern from such people.

    ReplyDelete
  5. jodoh pertemuan di tangan tuhan...kalau kawen sbb cantik, bila dah tak brapa cantik, kena tinggal..kawen sbb seks, kalau tak puas, cari lain..kalau kawen sbb anak, bila x dapat atau lepas dapat kasih berubah..kalau kawen sbb cinta, tak kira apa yg berubah..still mantain laki bini sampai donia akhirat...

    ReplyDelete
  6. chubchaser itu sungguh true! ade je orang laki yang tak suka kita cekeding. so, isteri kuruih pon ade can kne tinggai punyaaaaa! sex is not everything kan? kalo duk sodap ja, tapi hati busuik buat apa?

    amboih emo plak kami.

    baidewei, kami tengah cuak tinggai lagi 27 hari. mampuis. *lari sana lari sini*

    mmuah!

    ReplyDelete
  7. cayalah, kak jumie! semoga dipanjangkan jodoh..

    ReplyDelete
  8. Thumbs up sis.
    Mmg serisau2nya mcm mana sis tulih kt ats tu.
    Even hunny belom kawen, tp still takot kalau bf takmau kawen nnt sbb gemok.
    Tp the positive side, kalau dia tk ska kita gemok, awl awl dia dh tinggal. Tak payah bertahan lama kalau tk bole nk terima. Buang masa saja.
    This is how we are. Accept the way we are and proud of how we look like.
    Syukur dgn apa Allah bg.
    For the man yg nak blah sbb awek/kekasih/bini dia gemok??
    He's such a loser/dayus/moron.
    Megan fox pun esok tua kedut n gemok jgk tang perut nun.
    Tak yah nk pilih kuruih sgt la.
    Cheers sis.
    Yang penting, bahagia yg Allah bg lepas kawen. Insyaallah :)

    ReplyDelete
  9. pasal percakapan orgla, pasal takot juga laki lari. bt kite gile makan ubt kurus macam2. jaga macam2. telan macam2. last2 mati. laki kawin lain. xgune. kdg2 menyampah. sme mende nk jaga. laki rileks plak xde nk jaga ape2. kite ni separuh mati menahan nafsu makan, xcercise bagai. tahan lapo. det lg habis bli produk macam2. x fair kan? kan bagus klo sme laki cam james bond ni. haihh...mimpi je la

    ReplyDelete
  10. saya lagi gemok dan agam dr kak jumie... baru je kawin ni... risau gak.. huhuhuhuuuuuuuuu tulunnnnnn

    ReplyDelete
  11. hahahahha
    best la baca blog akak ni...pestime baca terus jatuh ati....
    kita serupa la....
    saya pun sama pikiran mcm akak...
    love u la kak....
    mmg i follow u la...

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...