8.5.12

Majlis Pertunangan Zafirah dan Zafren, April 2012


Hello u olls,


Pada bulan April yang lalu.  Adik kepada best friend akak yang ke 52114 (punya ramai best dalam hidup akak kan?) telah pun selamat bertunang dengan boffrennya.  Sapa pernah ingat review perkahwinan bangsawan tahun 2009 iaitu pekahwinan Zulia dan Zafrizan....haaaa...adik depa la.  Baca artikel wedding Zulia dan Zafrizan di sini  :  Laporan Rasmi : Majlis Perkahwinan Zulia Yusak dan Zafrizan Zulkifli | Sebuah Memori Indah


So jom baca ulasan majlis pertunangan antara Zafirah dan Zafren di kediaman orang tua depa di Gemas Road Penang.  Erm.............depa ni semua nama Z Z...dapat laki pun Z Z.


Dekorasi Mini Pelamin,  Make Up,  Busana dan Hiasan Hantaran by Dinies Dinielias.

U olls.  Majlis yang diadakan dalam tema warna purple dan silver ini disediakan oleh Miss Dinie from Dinieslias.  So u olls boleh tengok some of the pictures untuk tatapan u olls. 

Haleesa sedang mengetry pelamin yang telah siap.


Pose sebelum menanti que untuk turun dan mendapat cincin pertunangan.
Hantaran daripada pihak perempuan.


















Berikut adalah hantaran antara kedua dua pihak.







Kalau u olls berminat untuk dapatkan khidmat dekorasi dan lain-lain from Dinielias.  Here are the details :

Phone :  0164400955

Website :  http://dinielias-dinie.blogspot.com


Gambar-gambar sekitar majlis pertunangan dan doa selamat ini.
Zafirah dan kawan-kawan SKDK
Anak Zulia Yusak.


Rombongan lelaki sedang berbicara dengan pihak keluarga perempuan.




Upacara suap menyuap gula.  Yes,  orang Penang kalau bertunang kena suap suap gula ya u olls.  Akak dulu takdak pun cam ni.  Sebab we olls tak rasa macam bertunang pun.  We olls simple-simple je.

Akak dan replika anak Jumie dan Khafi.
Suka sangat gambar ni.  Walaupun akak tahan nafas tahap kronik punya.  Tapi tetap maintain.
Haleesa dan kasut kaler kaler.
Bersama makcik Ani kegemaran saya.  Saya nanti dah aunty-aunty saya nak jadi macam Mak Cik Ani,  cool,  funny and walaupun muslimah tapi tak suka sound sound orang bagi malu punya.  I love u makcik Ani.
Okay cuba ampa carik apa yang aku tulis.  1.  Badak jadian sedang merangkak.  2.  Wanita pegang bayi.  3.  Gadis dan kipas elektrik.  4.  Ibu yang memegang bunga. 



Lagi post tip top daripada kami semua.  Masa ni akak punya bising duk mencarik idea untuk memberikan post terbaik.  Zafren duk gelak tak berenti.  Aku kata kat Zafren "Awat hang duk gelak tak berenti kat aku?  Ha...kalau ang nak tau...sebab tula Khafi kawen dengan aku,"  Konfiden kan jawapan akak?

Ni macam pose ayu ayu.

Bersama rakan-rakan Zafren.



Official Photographer
Okay,  gambar yang akak bubuh kat atas semua adalah dari camera akak sendiri.  Akak sampai lani tak dapat official photo daripada OP yang dilantik. Ampa nak tau sapa official photographer?

.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


Nenjia................kenduri ampa pun takdak OP macam ni!!



Sekian, okaythanksbye!

Love,

Jumie Samsudin

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...