18.5.12

Ulasan Fesyen : MET BALL 2012

Hello u olls semua,  sapa ingat tahun lepas akak ada buat review fesyen untuk MET Gala 2011 kat New York tu. Ampa boleh baca kat sini.  Ulasan Fesyen untuk MET Gala 2011

Untuk tahun ini,  baru saja selesai minggu lepas dan of coz ada banyak gambar-gambar fesyen selebriti Hollywood yang meletops-meletops sangat.  Apa yang sangat in kali ini adalah warna GOLD dan lipstick warna burgundy yang sangat jahat-jahat ni.

Okay jom baca ulasan akak yang dimulakan dengan gambar sepupu akak yang baru mendapat baby baru baru ini iaitu Beyonce Knowles.  Katanya dress jarang berbulu daripada Givenchy Haute Couture ini telah mendapat kritian ramai.  Apa pendapat u olls.


Pada pendapat akak,  baju ini tidak begitu meng-vog-kan sepupu akak kerana.  Warna hitam dan gelap macam ni adalah tidak sesuai untuk wanita ini.  Beyonce adalah wanita yang kena pakai warna-warna terang macam gold,  kuning and orange.  Tu memang colour colour POP yang sesuai untuk dia.  Kedua,  baju ini di buat daripada lace.  Pastu pasan tak kat area sambung kat lengan dan bahu tu,  nenjia punya besak basi dia.  Nampak sangat morah u olls.  Pastu boleh nampak Kak Beyons pakai macam inner warna nude.  Cam tak menarik la u olls.  Suppose,  baju yang jarang macam ni jangan bagi nampak macam orang tu pakai something kat dalam.  Baru macam mysteriously sexy u olls.

Jessica Alba in Micheal KorsKan i kata warna gold dan lipstick warna burgandy yang jahat-jahat sangat in.  Nenjia contoh terbaik oleh mak ayam Jessica Alba.  Makan hati sat tengok lisptick colour macam ni.

Nina Dobrev in Donna KarenMeletops kan.....cantek depa.


Karolina Kurkova in Rachel ZoeKan..................................

Pose naik-naik tangga pulak.

 

Carey Mulligan in PradaActually dress ini agak merapu.  Akak tidak suka bentuk skirt dia yang mengembang kat bawah tu.  Baik dia buat bentuk pensil skirt ataupun labuh teruih ke bawah jadi gown macam mana ka.

Leighton Meester in MarchesaSekali tengok ja design dress ni akak dah tau ni mesti Marchesa.  Tengok lisptick dia kaler apa.  Baju ini pasti akan meletops lagi kalau Kak Beyons pakai.

Jessica ParĂ© glittered in L'Wren Scott Simple cut.  Sesuai untuk orang tak berapa gemok.  Details sisik pada dress ini sangat sesuai untuk orang kecik.
Lana Del Rey in Joseph AltuzarraSila buang selendang kat belakang itu cam tak sesuai.  Anyway,   lipstick depa meletops sangat.

SVP of Bergdorf Goodman, Linda Fargo, in Naeem Khan Meletopsssss tok tok ni.  Pakai baju langit langit semua. Ada gambar macam orang naik kuda.  Ada awan semua. Kami tak mampu.

Italian socialite Bianca Brandolini D'Adda in Dolce & Gabbana NENJIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Haritu nak pinjam baju deni la untuk Regina Belle for Kasanova!!!!!!!!!!!!

Kategeri Meletops!!

Ashley Greene in Donna Karan
Aiiiyooo meletops sangat depa. 

Amy Adams in Giambattista Valli
Amy Adams yang makin kecik lani.  Pilihan yang meletops. 

Solange Knowles  in Rachel Roy Meletops adik Beyonce.  Sepupu i jugak ni.  Teringin nak ada rambut macam depa.  Orang kulit gelap and tanned sangat meletops pakai colour macam ni kan?  Inilah warna cannary yellow.

January Jones in Versace
I really like this number from Versace.  Sangat nampak mahal-mahal walaupun warna ni macam fun fun.
  Sangat suka rantai yang dia pakai. 

Emma Roberts in Escada
Klasik cut dengan padanan warna yang lain dari lain.  Ini adalah warna kuning kunyit.  I like.

Ginnifer Goodwin in Monique Lhuillier
Deni cukup suka pakai baju yang colour meletops.  Ampa pi google tengok baju baju red carpet dia semua colour yang meletops punya.  PINK HIJAU BIRU PURPLE.  Akak suka.  Sebab kena dengan dia.  Tapi untuk ini,  i dont like her grey pumps.  TAK KENA LA U OLLS.

Kristen Wiig
I like this cocktail dress.  Meriah and unik.  Tapi i donch like her kasut. 
Dakota Fanning in Louis Vuitton
Simple tapi very the haute couture.  Tapi masalahnya,  rambut dia and mekap dia.......ermm...terlalu simple.

Paula Patton in Vera Wang
Meletops sangat warna ini sangat sesuai dengan Paula.  Ditambah pula dengan subang yang sangat meletop itu.  I really like it.  Okay kawan-kawan pompuan rambut panjang sebelah Paula,  itulah Vera Wang. 

Sarah Jessica Parker in Valentino
Ramai yang kutuk pompuan ini kata baju ni macam diperbuat daripada kain langsir rumah tok dia.  Erm.......lain mata lain cara.  Akak suka la.  Akak rasa macam meletops sangat walaupun kainnya design macam kain langsir English-English kan.  Yang penting kau ada?

Cuma satu ja akak tak sukaaa!!  Perlukah kasut pun sama macam kain baju..............................


Lily Collins  in Valentino
Cantek.  Very the mistikal.

Leslie Mann wore Nina Ricci
Meletops.  Sesuai dengan kasut ala ala ballerina tu. 
Hilary Swank in Michael Kors
Aiiiiyoooooooooooooo meletops drapping depa buat.  Perfectttt sangat!  I nak beli la dress ni.  10 helai!!!

Julianne Hough
Sapalah buat baju ini memang sangat meletops.  Sebab warna dia pastu ada details hitam kat tetek.  Simple tapi meletops.
 

Rosie Huntington-Whiteley in British Burberry
meletops depa.  Minimalist.
Heidi Klum in Escada
Aiiiyoo Kak Jazzz!  I suka dress ini.  Seksi.  Tapi paling suka ialah kasut beliau.  Macam tak pernah tengok design cam tu.
Debra Messing
Meletops lani depa.  Seksi bukan men.

Cameron Diaz in Stella McCartney
Depa kata dress ni eco dress macam mana ka.  I tak tau apa yang eco tentang dress ini.  Maybe somebody boleh tolong explain apa jenis material yang digunakan untuk baut dress ini.  Siriesly,  sangat suka tengok Kak Cameron pakai dress ini dengan make up yang simple. 
I like details kat pungkurnya.  Nampak seksi sangat.
Sofia Vergara in Marchesa
Sekali tengok pun dah tau ni mesti Mrchesa.  Warna dan feeling-feeling ada macam gold tu.  I really like it.  Kak Sopia lani makin kurus na. 

Gwyneth Paltrow in Prada
Kerlass kakak Paltrow.  Nampak sedikit sedikit tetek yang nan hado itu.  Amat terkejut melihat penampilan beliau yang sangat seksi pada malam ini.  Beliau selalu pakai dress labuh labuh ni.  Meletops depa.

Meletops kot belakang bare back pulaks.

Camilla Belle in Ralph Lauren number
Very the 20s fashion kat.  Tapi dengan beberapa touch of modern sexy.  I like.
Rihanna in Tom Ford
Nenjia dia pakai dress kulit buaya teruih.  Meletops dengan kuku itam semua.  Akak suka dress ini daripada dress dia pakai tahun lepas dengan dendan rambut besak.  Macam horror. 
Ivanka Trump
Bukan senang nak pakai velvet.  Selalunya orang akan nampak macam morah-morah.  Tapi akak suka Ivanka ni pakai.  Meletops sangat. 

Brooklyn Decker
Macam pernah tengok spisyis dress ini tapi tak tau kat mana.

Cate Blanchett in McQueen
Aiiyoooooooooooooooooooooooo Cate!  Makan hati sat.  Dia memang suka pakai haute couture.  Tapi selalu nanti nampak macam pelik pelik.  Ingat tak dulu dia pi Academy award ka apa ka.  Dia pakai baju bentuk macam tempat duduk kerusi.  Warna kuning.  Akak kutuk dia kuat.  Tapi ini rasanya first time akak suka dia punya dressing!

Rosario Dawson in Calvin Klein
Depa kutuk baju ni kata nampak macam kain getah murah.  Entahlah...I suka ja :)
Gisele Bunchen in Givenchy 
Amboih tanned nya depa.  Sangat suka belahan hadapan dress ini yang akan hampir mengena bahagian faraj. Kaki depa panjang elok.  Meletops la.

Linda Evangelista in Marion's Dior
Meletops.  Simple and elegant.

Liv Tyler  in Givenchy
Baju ini macam pelik.  Tapi siriesly cantek.  I like it. 

Rooney Mara in Givenchy
Ramainya orang pakai Givenchy malam ni.  Dan trend skirt jarang ini sangat in sekarang ya. 

Marc Jacobs (with on-and-off boyfriend Lorenzo Martone) in Commes des
Marc Jacobs adalah jantan yang pakai baju ala-ala jubah jarang tu.  Aiyyoo kerlas kan depa?  Dia kata dia pakai jubah jarang ni sebab dia tak mau pakai tux.  Boring.  kan......................................Akak google baju ini actually pakai secara layering dengan shirt dan baju - baju lain.  Tapi memang baju jantan la.  Nenjia deni pakai baju ni dengan boxer putih.  Kau ada?

Marion Cotillard in Marion's Dior
Satu lagi karya kain skirt jarang yang meletops. 
Renee Zellweger
Meletops depa..........................skirt labuh ke belakang. 

OKAY!! Dah bosan bagi pujian kat baju baju elok!  Mai sini nak carut kat depa depa yang pakai baju merapu. 


Merapu


Model Anja Rubik in Anthony Vaccarello
Deni kalau menari shafel pakai baju ni mesti akan nampak seluar dalam dia kan.  Dia pakai ka?  Nenjia sampai nampak dia punya tulang pelvis!!  Baju ini sangat seksi cheap.

Anna Wintour in custom Prada
Meletops baju depa ada lobster kat tepi. 
Doutzen Kroes in Roland Mouret
NEXT!

Chanel Iman
Sedihlah baju ni sangat cheapskate u olls!  Akak rasa kalau dia bubuh feather kat atas kepala dia teruih sesuai untuk buat show atas kapal star cruise dah.


Stella McCartney
Baju dia simple.  Sangat style dia.  Minimalist.  Tapi sayangnya,  make up dia tak cantek and rambut dia macam tak sempat nak blow.  I macam nak pi antar Abang Lan pi blow rambut dia. 

Alexa Chung
Awat mata macam nak terbeliak lagu tu.  Baju ni macam merepek.  Macam nak pi office campok dengan baju nak pi tengok orang mati. 

Mary-Kate Olsen
"Kucing sapa mati?  Kucing tok hang atau kucing jiran hang?" tanya akak kepada Mary Kate Olsen.  Dia kaget di situ dengan dress hitam yan oversize tersebut.

Chloe Sevigny
Baju ni bagi akak actually smart.  Tapi untuk buat video clip.  Untuk red carpet macam ni,  sangat sarkastik. 

Model Stella Tennant in Chanel
Why u so siries kakak?  Muka punya kekwat.  I dont like bentuk and size dress ini.  Too loose and tak mencantekkan diri beliau.  And perlukah motif motif simetri kat tetek beliau.  Sangat free mason.


Coco Rocha in vintage Givenchy
I suka Coco Rocha.  Dia sangat meletops.  Tapi baju ni sangat merapu walaupun hakikat baju vintage ini dia beli dan pakai sebab baju ini pernah di pakai oleh mendiang Elizabeth Taylor.  Tapi kalau bubuh baju ni kat Katy Perry aku rasa Katy pandai play with colour semua.  Deni tak sesuai.  Muka dia terlalu sofistikated untuk padanan FUN macam ni.

Diane von Furstenberg in her own design
SEDIHHHHHHHHHHHHHHHH.......dia duk pening jigsaw puzzle pulak.

Scarlett Johansson in Dolce & Gabbana
Ratu pungkur mantap Avengers,  sapa buat baju u olls?  RIZMAN RUZAIMI ka?  Caruttttttttttt sat.
Florence Welch in Alexander McQueen
Two words  "PULUT INTI"  (Pi google Pulut Inti tu apa)

Hailee Steinfeld in Prada
Deni amik kain sapra tok aku buat dress. Tau takp kain sapra tu apa?  Kain saprah ini tok tok kita duk buat lapik tempat makan bila kenduri kenduri.  Kain sapra ni depa nanti bubuh sulam macam-macam bagi cantek.  Lani orang takdak kain saprah dah.  Sebab kita semua dah makan meja semua bubuh lapik meja elok elok. 



Christina Ricci in Thakoon
TAK CANTEK.  Sebab reben besak tu kat belakang lagi besak dari dia. 

Elizabeth Banks in Mary Katrantzou
Sila nyanyi  :
Im a liI'm a little teapot,
Short and stout,
Here is my handle, (one hand on hip)
Here is my spout, (other arm out with elbow and wrist bent)
When I get all steamed up,
Hear me shout,
Tip me up and pour me out! (lean over toward spout)ttle teapot short and stout...here is my handle

M.I.A
Dia masih takdak identiti lagi. 

Kristen Stewart in Balenciaga dress
TAK CANTEKKKKKK.  Nampak macam baju dia buat daripada kadboard kaler kaler.

Shailene Woodley in Christopher Kane
Beliau nampak keras!


Karlie Kloss in Jason Wu
Warna dress ini tak sesuai dengan dia. Pastu macam too much attention kat sana sini pada dress ini.

Milla Jovovich in Prada
BAJU NI NAMPAK MACAM MURAHHHHHHHH GILA.  Bagi kat penari penari Kasanova pun depa tak mau pakai.


Kirsten Dunst in Rodarte
Tiba tiba deni nak pi office pulak.


Eva Mendes in Prada
Kakak,  skirt kembang macam ni tak menampakkan keseksian bentuk tubuh badan kakakla.  Kakak nampak macam tanglong!

Lea Michele
Sorry u olls.  U olls nampak sangat bices.  Seksi yang over. 

Jessica Chastain
Tak suka motif belang-belang melintang itu.  Tak suka strap pada dress ini!



Play Safe
Depa depa kat bawah ini semua dalah antara selebriti yang pakai sangat playsafe.  Maknanya macam akak dah biasa tengok depa pakai dress lebih kurang design macam ni,  ataupun depa langsung tidak mencuba untuk tampil meletops.  So akak tak mau komen apa apa.  Just ampa tengok gambar depa.

Brooke Shields
Jessica Biel in Prada

Katharine McPhee in Elie Saab
Emily Blunt (middle) in cut-out Calvin Klein
Candice Swanepoel

Chelsea Clinton

Marka George Clooney
ps/  Di kala ampa membaca blog ini.  Akak now duk ada kat Tangkak :)  Balik kampung u olls!

5 comments:

  1. Adoi, jatoh cinta dgn baju Lily Collins yang misteri ituw!

    ReplyDelete
  2. Awat all the supermodels pakai agak merepek, maybe they are model so they can wear almost anything but still look good..

    ReplyDelete
  3. hurmmm..

    x best..x byk yg glamer..

    santeek lg baju ct time final mania baru ni..

    ReplyDelete
  4. Amboiii depaaa. Kalau Angelina Jolie pakai baju kain getah, depa kata meletop. Kalau orang lain pakai, depa kata kain getah murah. Bias!

    ReplyDelete
  5. kami tgk hampa dok fall in love dgn color lipstick depa... cuba tgk link ni... kami sngt suka color lipstick dior nih!
    http://www.mywomenstuff.com/2012/05/10/you-dont-need-a-black-tie-event-to-wear-the-dior-addict-extreme-black-tie-lipstick-it-works-for-all-occasions/#more-9905

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...