15.6.12

Melancong Secara Percuma untuk Perempuan Cantik

Hello u olls,

Baru - baru ini akak telah terbaca satu artikel dalam website DailyMailUK tentang satu website dating yang terbaru bertajuk MissTravel.com | The # 1 Dating Site.  GITTUU!  So apakah website ini buat?  Website ini akan memperkenalkan perempuan-perempuan cantik yang suka melancong kepada lelaki-lelaki yang murah hati untuk membelanja perempuan cantek kesukaan mereka untuk pergi melancong.  WOW!  Sangat meletops.

 

Well...sapa tak suka melancong.  Semua orang suka melancong.  Berjalan dan melihat tempat orang,  negara orang.  Sambil shopping,  sight seeing,  makan-makan,  ambil gambar dan macam-macam lagi.  Sekarang ni,  lebih menyeronokkan dalam aktiviti melancong ialah bila dah balik rumah,  kita upload gambar kita dalam Facebook dan 'tayang' kat kawan-kawan kita u olls!  KAN???? KAU ADA?  Sebab tak semua orang buleh pergi melancong tak pasal-pasal ya.  Ada duit boleh cakap lah u olls.  Takdak duit,  kau duduk lah rumah main Facebook sambil sentap sendirian.

So alangkah seronoknya kalau kita ditaja untuk pergi melancong!!!  Inilah yang ditawarkan oleh MissTravel.com | The # 1 Dating Site.

Melalui penulisan Joanne Hegarty,  dia cuba join website ni.  Mula-mula u olls nak sign up,  (percuma untuk perempuan.  Lelaki kena bayar ya),  u olls kena jawab beberapa soalan seperti berikut :
  • Country
  • Ada passport ke tak
  • Tagline
  • Describe yourself
  • What Are You Seeking
  • Where are you Going
  • Education
  • Annual Income
  • Net Worth
  • Occupation
  • Tinggi
  • Body Type
  • Eye Colour
  • Hair Colour
  • Children
  • Ethnicity
  • Religion
  • Smoking Habit
  • Drinking Habit

Ambil dari website ini. 
So hang kena jawab semua.  Tak boleh tinggal 'kosong'.  Dan lepas tu kena submit gambar kita.  Lepas tu,  kita tidak akan automatic active ya puan-puan sekalian.  Pihak moderator website ini akan menapis gambar kita.  Menapis dan menyaring 'kecantikan' ataupun 'attractive'ness (perkataan yang digunakan oleh website ini).  Kalau kita cukup menarik/ cantik,  barulah account kita akan diperakukan.  Kalau u olls tak cukup 'menarik/cantik',  so sorry ya.  Cannot join the website.

So bila u olls dah diapprove,  (mengikut cerita Ms.  Hegarty) u olls akan dihubungi oleh lelaki-lelaki 'murah hati' melalui private message.  Depa akan sembang-sembanglah dengan u olls.  Tanya la macam-macam.  Berdasarkan pengalaman Ms.  Hegarty,  dia dihubungi oleh macam-macam lelaki.  Ada yang terus feeling nak carik seseorang yang boleh travel dan later on commit dalam hubungan itu dan terus kahwin.  Ada juga yang cakap besar,  pompang la kata dia ni kaya gaji besar apa semua,  tapi ramai antara depa bukan willing nak spend duit pun.  Depa just nak ajak keluar minum saja.  Ampa baca sendiri dalam artikel beliau.  Would you let a wealthy stranger fly you away for a date? That's what a new website offers, but what are lonely hearts really signing up for...By Joanne Hegarty

Akak google around dan baca banyak bad reviews pasai website ini.  Of coz la u olls!  Akak sendiri pun tidak nampak apa-apa kebaikan dalam website ini.  Yala u olls!  Hang ingat senang-senang ka seorang jantan nak sponsor hang pusing dunia secara percuma?  Hang ingat depa tak mau ka mintak romen and isap kote seround atau dua.  KAMON LAH!!!!

Contoh profile 'lelaki pemurah' yang ada account dalam website ini.  Aiiiiyoo.  Anak-anak ikan sangat.  Tapi betui kaa ni?  Ini sah-sah imej yang dibuat oleh pemilik website ni.  Yang lelaki-lelaki lain???? Tak mungkin semuanya hemsem pun.  Ampa tengok gambar-gambar kecik kat tepi gambar ni,  tu profile-profile lelaki lain.  Tak semuanya pun hemsem.  Dan tak semuanya pun memang betui betui ada duit kot!!!




Wesbite ini sangatlah serr pada pendapat akak.  Selain daripada membawa keburukan dan tidak selamat untuk para wanita yang tiba-tiba akan bersama dengan lelaki yang tidak dikenali,  website ini seolah-olah meng'halal'lan pemerdagangan manusia secara online.

Dikisahkan oleh Joanne Hegarty dalam artikel beliau,  dia kata dia try join website ni dan berkenalan dengan beberapa lelaki.  Tapi bukan senang-senang pun lelaki tu terus-terus nak bukak beg duit dia untuk kita.  Offer yang diberikan macam hangat-hangat tahi ayam sahaja.  Lelaki yang cakap besar tentang gaji dan pendapatannya itu hanya 'mampu' untuk ajak dia belanja minum saja.  Mungkin laki tu pun skeptikel nak keluar dengan pompuan yang mungkin akan memisau cukur ke atas dirinya.

Apa pun u olls,  ampa semua boleh pi bukak website ini dan memberi penilaian ampa sendiri.  Mungkin di mata ampa,  website ini adalah sangat bagus dan merupakan 'cara baru' anak-anak kita berdating di masa hadapan nanti.  WOW.  Akak mulai risau.

Sekian sahaja.  Akhir kata,  akak setuju dengan pendapat Joanne Hegarty,  "U olls...pergi melancong bersama-sama kawan-kawan kesayangan kita,  walaupun tidak keluar negara dan tidak mendapat sponsorship sapa-sapa adalah lebih mulia dan menyeronokkan daripada bercuti dengan lelaki yang kita tidak kenali,'

Love u olls!

ASMAK AISHAH NONIE...........Jom plan bercuti ke Zimbabwe.

ps  /  Cerita tambahan.  Akak tanya laki akak "Aku nak join wesbite ni boleh?"  Khafi jawab "Hang ingat hang elok?  Hang tengok betui betui website ni kata apa. Untuk perempuan elok.  Aku sorang ja kata hang elok,"  SENTAPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP

6 comments:

  1. Pergi sana, jadi keldai dadah.. tak pun kena jadi pelacur. Kalau nasib lagi buruk, kena rogol, bunuh and tinggal. Terbaik.

    ReplyDelete
  2. xpa la kak jumie... janji en khafi tuh pandang kak jumie elok. kot dia pon pandang kak jumie x elok camna?

    ReplyDelete
  3. hehehe, ni utk om putih bolehla... yg feeling om putih pun bulih. terpulang!

    ReplyDelete
  4. Kalau mencari mcm2 website ada zaman sekarang ni...dan kebanyakan nak menipu org je. Kena hati2 jgn sampai tergoda dgn menda mengarut gitu.

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...