Haizi Khalid

Tunetalk

Glowbro Marine Collagen

UK Clark Sales

30.6.12

Review Majlis Perkahwinan Rina Hamid dan Hanif Nasim

Hello u olls semua.  Lama i tidak membuat review majlis perkahwinan dan apa-apa pasai wedding.  Yelah u olls.  Sekarang dah feeling aunty-aunty,  duduk rumah memasak untuk suami,  kan??? Tapi takpa u olls.  Dalam masa terdekat ini i dalam perancangan membuat artikel tentang pilihan warna untuk pengantin yang berkulit gelap dan juga persiapan perkahwinan untuk seorang lelaki.  Gitu.


So u olls semua.  Marilah kita membaca artikel hari ini iaitu tentang majlis perkahwinan Rina Hamid dan juga pasangan Hanif Nasim.
Love,

Jumie Samsudin.

Nama bride : Norhazrina Abdul Hamid

Nama groom : Mohamad Hanif Mohamad Nasim

Macam mana boleh bertemu jodoh : Cousin kami rekemen kawan dia.  Mula-mula kami berkenalan dalam facebook sahaja.  Lepas 3 bulan baru berjumpa dan berkawan.

How long u been together as couple before nikah : Kami tak couple.  Hanya berkawan.  Berkawan 7 bulan, lepas tu family dia datang merisik dan sekali tunang.  Tempoh perkenalan kami hanya setahun 6 bulan sebelum akad nikah.

Apa perasaan dah menikah sekarang :  Haruslah rasa sangat gembira.  Memang betul orang cakap perasaan bercinta lepas kahwin lagi best dari sebelum kahwin sebab semua benda akan buat sekali.  Apa-apa masalah ada orang boleh dengar.  Boleh luah apa saja dan macam-macam lagi yang tak dapat diterangkan dengan ayat-ayat nak tau kena kahwin dulu :)

Pesanan untuk semua B2B di luar sana : Kena sentiasa bersabar walau dugaan sebesaq mana pun melanda.  Banyakkan berdoa dan fikirlah secara rasional.  Buat rancangan betul-betul dan jangan membazir.


Majlis Nikah | 2 June 2012 | Rumah

Sapa buat baju u olls dan pasangan?
Baju akad nikah upah dari Loon Fashion Jalan Tenggiri Seberang Jaya.  Highly recommended.  Jahitan kemas dan tak mahai.


Sapa buat make up u olls?
Mekap oleh Tya's Touch ( Facebook - Tyas Touch ) Mekap Tya sangat cantik cuma tak tahan lama.  Muka i berpeloh-peloh and pecah.  Tak tau la sebab cuaca panaih sangat apa sampai cayaq semua mekap...huhu


Mini pelamin?
Strips Curtain dari Oh, Wow Lovely! ( Facebook.com/ohwowlovelyxoxo )


Photog?
Clicks The Moment ( Facebook.com/Clicks-The-Moment)




Hantaran? Berapa dulang? Siapa buat?
9 dulang berbalas 7.  Semua DIY sendiri oleh mak kami tapi mintak maaf gambar hantaran pihak laki tak dak dalam cam kami so kena tunggu dari OP :)


Cincin kahwin beli kat mana?
Cincin untuk lelaki beli dekat Diamoney.  Cincin untuk perempuan dibeli oleh mak mertua sendiri.

Bunga Tangan
Buat sendiri pakai bunga pelesu jak.


Doorgift
Paperbeg deko sendiri isi dalam Tupperware.


Majlis Persandingan Pengantin Perempuan | 3 June 2012 | Kompleks Sukan MPSP, Bertam

Make up?
Tya's Touch jugak.  Sama macam kes ataih...mekap pecah...cuaca memang panaihhh.

Baju?
Baju perempuan Shanel Harun (Facebook.com/shanell.harun) dan baju laki Dees Gurney Plaza


Tema ? Why pilih tema itu?
Tema English Pink & Cream.  Pilihan dibuat sebab suka warna-warna pastel dan nampak sweet dan romantik.

Pelamin and deco?
Wedding A tu Z ( Facebook.com/atuzwedding or Facebook.com/djary.artz)

Door gift?
Doorgift paper beg from Wedding A tu Z.  Coin purse untuk perempuan from Mydin dan frame untuk lelaki from Wedding A tu Z.


Bunga tangan?
Buat sendiri pakai fresh flower pakai bunga color block.



Photobooth?
Kawan-kawan tolong buat terharu sudi mai malam-malam berhempas pulas buat walaupun nampak simple jaa.

Guestbook? 
DIY sendiri oleh kami.

Hiasan dinding?
Paper Lantern n Boxes (Facebook.com/Paper-Lantern-N-Boxes)
Photog?
Clicks The Moment ( Facebook.com/Clicks-The-Moment)


Banting?
Safinas Ishak from Just Print Advertising (Facebook.com/safinas.ishak )



Majlis Sambut Menantu | June 2012 | Kediaman Mertua
Majlis sambut menantu sebelah lelaki hanyalah majlis kesyukuran untuk menyambut menantu.  Kebanyakan diuruskan oleh family mertua sendiri.  Cuma mekap saya mekap sendiri dan pakaian dari Jazz Boutique Bukit Mertajam.



 


5 comments:

  1. rina?!!! pape pun wpun mekap ko pecah,ko tetap gojes!!! thanks jumie wt review kawen my bestie!!!

    ReplyDelete
  2. sangat simple tapi complete...:) lovely sangat...

    ReplyDelete
  3. hheheh tenkiu jumie sbb wat review wedding kami yg besa2 saja..hrp dpt bantu penantin di luaq sana :)

    ReplyDelete
  4. sgt2 membantu...byk yg tgh mencari2..atleast ada review2 ni kami2 org penang senang skit nk wat pilihan.

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com