25.7.12

Birthday Kak Edeh ke 35 di Mizi Bistro, Penang

SPOILER ALERT  : SAPA POSA WAJIB ATAU SUNNAT TIDAK DIGALAKKAN UNTUK MEMBACA ARTIKEL INI.  PERTIMBANGAN PEMBACA ADALAH DIPERLUKAN. 

Hello u olls semua,

Hari ini akak nak share sikit saat-saat riang ria keluarga kami masa menyambut majlis hari jadi mak kami iaitu Kak Edeh yang ke 35. HAHAHAHAH.  Apa?  U olls terkejut mak akak umur 35?  Aiiiyooo u olls.  Umur itu hanya sekadar nombor.  

Actually mak i dilahirkan pada 11 Julai 1953.  Maknanya tahun ini beliau sudah berusia 59 tahun.  Kan............... tapi mak i tetap meletops.  Sebab itu i rasa umur dia 35 tahun.

Kami sekeluarga celebrate di Mizi Bistro,  Penang.  Sapa nak tu apa tu Mizi Bistro,  sila check out kat sini.  Lunch ala-ala Wanita Amerika di Mizi Bistro,New World Park, Penang 

My whole family memang first time makan kat sini and depa sangat sukakannya.  Layanan daripada kakak-kakak kat sini pun sangat baik sekali.  Depa semua pun suka walaupun bapak i duk kacau depa macam-macam.  

Antara Makanan yang Kami Makan
Kami semua amik dining set RM25 nett satu orang.  So,  macam-macam main dish la yang kami pilih.  Ayam,  daging,  salad,  dan macam-macam lagi.  Memang puas hati makan kat sini.  Potion yang banyak dan besar ala-ala Amerika.  Kami semua pulak duk share share tukar pinggan sampai jadi penat.  

Cadangan kami kalau next time u olls nak datang bersama keluarga,  kalau u olls 5 orang,  jangan order sampai 5 main dish.  Order 3 cukup.  Pastu share-share.
 
Blackpaper Chicken Chop.
Fish with King Cream (apaka nama aku duk reka jaa...tapi lebih kurang cam tu la)

Salad Mizi Bistro yang sangat sedap.
Gambar Candid oleh Anak-Anak Menakan
Anak-anak menakan we olls pun suka makan kat sini sebab ice cream free flow!!!

Hana Maisarah duk posing nerd.  Sebab aku yang amik gambar ni.  Cuba kalau depa sendiri pegang camera.  Dan..dann...nanti pose macam gatai semua.
Ali Hakimi....kelihatan bonjol tetek akak di tepi kanan gambar ini. 
Afiq tensyen makanan tak mai lagi. 
Aku bagi camera kat anak menakan aku semua suruh amik gambar kami depa tak amik,  depa pi amik gambar patung ni. 
Gambar Cupcake Birthday Kak Edeh dari Bake With Love yang Meletops
Antara benda best untuk birthday mak akak adalah cupcake yang akak tempah khas dengan Noreena Rosdi from Bake With Love.  Kisahnya,  pada malam kami meraikan birthday mak kami tu.  Ada 3 birthday dinner jugak yang diraikan kat Mizi Bistro.  Tapi birthday mak kami paling meletops sebab cake kami paling cantek sampai semua staff pun tolong nyanyi kat mak kami semua.  Meletops!!


Okay,  cerita sikit pasai cupcake ni.  Akak memang tempah dengan Noreena sebab akak dah jatuh hati dengan cup cake yang dia duk mai antar sebagai sogokan kat office akak.  HAHAHA.  Sogokan yang menjadi u olls.  Cupcake dia memang subhanallah punya sedap.  Especially red velvet dan juga chocolate dia.  Haree betui la nak cerita kat sini pun kecar kecur air liur akak dibuatnya.

Akak tempah 20 buah cupcakes di susun dalam raga dengan mesej meletops.  Tapi ni semua idea Noreena sendiri.  Akak just bagitau jer akak nak 20 biji cupcake sebab senang kan?  Kita nak dining kat luar.  Kalau tempah cake nanti kena potong bagai.  Kalau cupcake kan senang.  Kalau tak larat nak makan,  nenjiaaa.....bok balik ja sorang satu.

Noreena buat perisa macam-macam,  i requested red velvet and chocolate.  Tapi beliau buat macam-macam lagi termasuk butter cake sebab dia kata "Itu kan feveret bapak ampa :)"  Thanks Noreena sebab mengingatinya :)
Dalam gambar sebelah kiri tu bukan akak ya.  Itu Cakcing.  Sapa yang nampak itu macam akak,  please pi amik air semayang kerana mata u olls telah dikaburi syaitonirojim.  Kerana sesungguhnya akak lagi cantek tak tau nak habak macam mana dari Cakcing.

Mok  : Afiq....pi amik gambar dengan nenek.  Buat buat macam nak tiup lilin
Afiq  :  Lilin dia tak menyala pun
Mok :  (SENTAPPPPPP) Mok kan suruh belakon jaaa
So,  sapa nak menempah dengan beliau,  here are her contact details.  Siriesly sangat puas hati.  Sebab dia memang pemurah.  Dia memang akan buat 20 biji kat kita macam kita tempah,  tapi dia mesti akan buat lebih dan bubuh dalam kotak dan bagi kita makan.

Dan kalau ampa baik dengan dia,  setiap kali ampa jumpa dia...dia akan bok mai cup cake atau apa apa saja dia masak bagi ampa makan!!!!!!!!!!!!!!  Tengok ni gambar kat bawah masa kat office,  kawan akak Aniza Abdul Malik duk nganga tengok cupcake Noreena yang sangat cantek.  Sayang nak makan katanya....gittuuu.

Aniza duk belek cupcakes.

Cupcakes butter,  kiwi,  chocolate dan cupcake badam.  :)
For more info about Noreena Rosdi,  Bake With Love  :
No tel  :  +012-527 5588

4 comments:

  1. Hahaha..lawak pulak artikel nie..syiok tengok gambaq Kak Edeh & Cakcing tiup lilin..tq Jumie coz order dari kami..:)

    ReplyDelete
  2. BEST SANGATTT CUPCAKE AMPAAAAAAAA NANTI NAK ORDER LAGI.

    ReplyDelete
  3. Mok : Afiq....pi amik gambar dengan nenek. Buat buat macam nak tiup lilin
    Afiq : Lilin dia tak menyala pun
    Mok : (SENTAPPPPPP) Mok kan suruh belakon jaaa

    1) Afiq memang sempoi, hahaha...
    2) Nasib bek yg belek tuh Aniza, klau saya mau ilang 1-2 cake! ;D

    ReplyDelete
  4. "Ali Hakimi....kelihatan bonjol tetek akak di tepi kanan gambar ini. "

    hang ni luzahhhh la zahhhh..hehe

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...