1.7.12

Dari Lensa Kak Berry dan Wall Photo Facebook Jumie Samsudin Edisi Mac - April 2012

Hello u olls,

Lama tak publish artikel Dari Lensa Kak Berry ni.  Rasanya gambar dah banyak akak bubuh kat wall.  U olls pun yang tak add akak di Facebook mesti tak dapat tengok gambar gambar ni.  Okay jom tengok.  Gambar mana yang dah pernah bubuh dalam blog sebagai artikel khas,  akak tak bubuh dalam segmen ini ya.

Mac 2012


2 March via BlackBerry Smartphones App - Padang Minden USM membanjirkan dirinya. Chin Chin duk ajak aku mai sumingfu kat sini. Aku tak mau la....satgi laki aku marah. Chin Chin ni memang suka ajak isteri orang jadi jahat. Hahahah

8 March via BlackBerry Smartphones App
Nenjia gamak depa dua dua ekok. Mak depa kucing liak. Depa diberanakkan di depan rumah kami (tepi kebun). So kami duk bagi depa makan and sekali sekala kami pegang2 depa. Bila lama tak pegang..depa suka buat tekejut mengkarong.

8 March via BlackBerry Smartphones App
Pokok bunga rose aku ni bila la nak bebunga. Duk berdaun sahaja.

8 March via BlackBerry Smartphones App
Anak angkat saya. Dua ekok. Depa duduk luak rumah. Sekali sekala ja belai depa. Mak depa garang. (Nama tak buboh lagi)

11 March via BlackBerry Smartphones App
Mac mendatang. Musim bunga sudah datang :)

14 March via BlackBerry Smartphones App
Aunty-aunty dressing pakai bunga hitam di  bahu. :)

14 March via BlackBerry Smartphones App
Nasi goreng udang Astaka Stadium Penang, Jalan Perak. Meletops and harga berpatutan. Udang nenjia 3 ekok stail selit bawah nasik. Meletops.


14 March via BlackBerry Smartphones App
Kanak-kanak ajaib yang mempunyai 15 tanduk :)

14 March via BlackBerry Smartphones App
Afiq and Mamang Hussein. :)

14 March via BlackBerry Smartphones App
Bersama-sama anak-anak Muhammad Budi. Sekarang beliau ada 4 orang anak semuanya. Meletopss!
— with Muhammad Budi Samsudin, Hanna Mashitah Muhammad Budi and Maisarah Hanna Budie.

16 March via BlackBerry Smartphones App
I definitely look younger dengan rambut straight. Maka ujung bulan ini, akak akan mengrebondingkan rambut akak. Confirm

17 March via BlackBerry Smartphones App
Aku cam nak terajang deni berdiri sebelah aku, selit fon bawah helmet and duk sembang dengan orang dalam fon cam bosss!!

21 March via BlackBerry Smartphones App
Beberapa bulan tak balik kampung selepas bernikah dengan En. Khafi, nenjiaaaaaa anak menakan akak terbaru (adik En. Khafi punya anak lelaki) dah besaakkk semua. Tunggu raya la baru boleh balik. Thanks Kak Juma kerana memahami.

26 March via BlackBerry Smartphones App
Baju baru sampai from Jessabelle Plusize Stealz. Atas dorongan Aniza, I olls teroih tukak pakai baju baru kat office.


26 March via BlackBerry Smartphones App
Nenjiaaa...gigih pi amik gambak kat Aniza. Kalau bukak cardigan tu pun meletops. Tapi takpalaa...ni cukup la kan :)


29 March via BlackBerry Smartphones App
En Khafi bok balik kek blekfores yang sangat sedap. Dia tulih...happy birthday to my lovely wife JUMIZAH.....akak sangat touching :). Thank you Abiang...thank you Danny and Ben yang celebrated my birthday sambil makan ayam panggang I masak :)


29 March via BlackBerry Smartphones App
Chocolate bouquet from Raidah Abdul Rahman. Tahun lepas dapat Fereraroshe dari beliau, tahun ini dapat home made chocolate by Dzurina Azura. Tengkiusomuch! Sangat terharu and malu dengan u olls.
— with Dzurina Azura, Raidah Abd Rahman and NaDira Salim.


April 2012

1 April via BlackBerry Smartphones App
Jelmaan ikan emas mata tekeluak baka Siam. :)

10 April via BlackBerry Smartphones App
New Talent : Shariffah Qistina Alyahya tengah posing dengan kasut aunty mok. :) Kau mampu?


11 April via BlackBerry Smartphones App
Please please lepas cuci Clear Solution Natural Clay Mask SimplySiti ini muka saya jadi macam Dato' Siti Nurhaliza (tiru impian Mama Gina I)


16 April via BlackBerry Smartphones App
My script I olls :) Yes...mera nam Regina.


17 April via BlackBerry Smartphones App
Anting anting Lipan Bara Australia. Hadiah istimewa from my anak ayam merletops Danny Harmizi. Hanya golongan tertentu yang mampu pakai subang cam ni. Sekian, okay thanks bye!

17 April via BlackBerry Smartphones App
Mak ayam besak mai tgk aku belakon sambil buat muka kekwat!! Steadyyyy Chin Chin!!!
— with Tan Chin Chin.


19 April via BlackBerry Smartphones App
Tips untuk mencegah jenayah cyber. Contohilah wanita ini. Anda mampu mengubahnya (Gambar diambil oleh sepupu saya di sebuah cyber cafe di area Penang)


21 April via BlackBerry Smartphones App
Bapak saya sedang memakan kek saya dan En. Khafi buat :)


26 April via BlackBerry Smartphones App
Anak angkat saya dan Khafi dah besak. Kesian pagi-pagi dah lapak.Carik pinggan depa hilang pi mana tak tau. Buh ja atas lantai. :)


30 April
Hari ini ialah hari terakhir untuk Tuan Haji Mohamad Shahul di PP Sains Kemasyarakatan dan juga USM setelah berpuluh tahun memberikan khidmat beliau. Walaupun ramai yang tak datang kerja hari ini sebab cuti buruh, but kami yang dua tiga kerat di office ni sempatlah beri sepatah dua kata untuk Tuan Haji. Dan I olls pun amik kesempatan untuk ambil gambar dengan orang yang meng-interview akak masa mula-mula nak masuk USM dahulu. Thank you so much tuan for your tunjuk ajar. Lagi 31 tahun untuk saya di USM.




Okay, sekian sahaja. Ampa tunggu artikel lagi satu untuk gambar Mei and Jun.

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...