2.7.12

Dari Lensa Kak Berry dan Wall Photo Facebook Jumie Samsudin Edisi Mei - Jun Mei 2012

Hello u olls,

Okay,  hari tu akak dah publish gambar untuk Mac and April.  So here goes gambar untuk Mei dan June.  Selamat mentengok.  Love love love.  (Tak tau nak tulis apa actually....layannn!)

 Mei 2012

2 May via BlackBerry Smartphones App
Bukan tuan badan ja berat, nenjiaaaaaa....poster pun berat. Sampai nak tercabot da. Daulat marhayam!!

2 May via BlackBerry Smartphones App
Kasut tembikai!!

3 May via BlackBerry Smartphones App
Dapat atas angin pun kira okay la. Janji telepaih!! :)
— with Azizul Ammar Abu Hassan.

4 May via BlackBerry Smartphones App
Nak beli mana?

 9 May via BlackBerry Smartphones App
Fuh!!!! Penatnya jogging hari ini!!! Fuuhh!!!! Jogging hari ini saya tujukan khas untuk suami saya iaitu Abiang Khafi.

 13 May via BlackBerry Smartphones App
Sedang menjadi juri untuk Pertandingan Ratu Kebaya Festival Perkahwinan Malaysia di Komtar 2012 :)

 13 May via BlackBerry Smartphones App
Okay now...tengah jadi juri untuk pertandingan make up tercantik untuk Festival Perkahwinan Malaysia di KOMTAR Penang.

 18 May via BlackBerry Smartphones App
First time main chess dengan En. Khafi. Dia ingat akak IQ 13 tak tau main catur. Dia duk bangga kata dia wakil sekolah dulu. Nenjiiiaaaaaaaaaaaa sekali akak main akak menang teroih!!! Ampa tgk gambak ni. Dia kalah teruk. Akak warna putih. Dia tinggal king saja. Semua pegawai istana dia semua mampuih. Tulaaaaa...orang sombong tidak dirahmati Tuhan.

 18 May via BlackBerry Smartphones App
Deni duk buat muka bara pakai spek cover macho. Hahahahah baru kalah CEKKMEETTT!!!

 23 May via BlackBerry Smartphones App
Okay confirm saya nyianyi lagu "set fire to the rain" adeleeeee...feeling royal albert hall malam ni.

 25 May via BlackBerry Smartphones App
Deni sesat masuk office kami, Soc Sc. Now akak bawak dia ikut balik la. Kesian. Tapi dia kena ikut akak pi meeting dulu. :)

 26 May via BlackBerry Smartphones App
U olls semua, ini kucing baru we olls nama dia Gwen Stefani. Jumpa semalam, sesat masuk office. Bawak balik rumah. Makan. Main. And satu malam tidok sekali dengan I. Manja gila. And paling best, she is the pandai berak dalam toilet dah. Takpayah ajak apa dah. Diulangi, nama dia Gwen Stefani!!

 26 May via BlackBerry Smartphones App
Ini kucing kedua, jumpa kat market pagi tadi. Muka dia sangat kesian and memang menyuruh akak untuk bawak balik and bela dia. Dia macam lemah lani maybe sbb da lama tak makan. Hope dia kuat and boleh besak cepat. Nama dia Fluffy! :)

 26 May via BlackBerry Smartphones App
Yang kiri 3 bulan. Yang kanan 1 bulan. Yang kiri tu anak jin. Yang kanan tu anak semut. :)

 28 May
My latest name card. Design by GaleriKadKahwin Penang. Tak sabak nak tunggu dah print siap. :)

 29 May via BlackBerry Smartphones App
Semalam kami main amik gambak pakai helmet takdak vaiser! Tapi Khafi celaka, gambak dia, dia delete semalam masa akak tidok. So takpa...biaklaaa akak sorang-sorang ja yang tak elok!

 31 May via BlackBerry Smartphones App
Rumah akak dan Abang Tapa for Ulek Banda.

2 June Kak Lijah Hotness bersama Puteri Ulek Banda in da house!!!!

2 June via BlackBerry Smartphones App
Kak Lijah siap di mekap. Meletops tak akak mekap muka jadi tua :)

3 June via BlackBerry Smartphones App
Kakak aku godong! Dia beli patung anjing kat anak dia. Dia kata "Ni cat lah!!!".

4 June via BlackBerry Smartphones App
Nenjia. Bangku depan rumah Ulek Banda I pecah sebab I duduk. Depa panggil orang Rumah P Ramlee semua, bok mai pistol drill semua!!! Ini diskriminasi kepada wanita agam seperti akak. Kalau Aimy ka yang duduk bagi pecah, mesti depa mai paku pakai hammer biasa saja. Ini tidak adil...tidak adill.....bagi ku....
— with Azhar Jalil.

17 June via BlackBerry Smartphones App
Comel gila tulisan karaoke sistem ni :)

17 June via BlackBerry Smartphones App
Tanned kan saya? Macam nak maintain kulit colour ni. Feeling Beyonce sat.

 19 June via BlackBerry Smartphones App
Cokelat bentuk cigar. Style kan? Nama Madagascar. Beli kat JPO untuk En. Khafi. Balik rumah, cek cek ja tinggai dua batang ja.
 19 June via BlackBerry Smartphones App
Inilah bentuk cigar ni. Besak okay. Satu batang makan termonyeh-monyeh tak habis. Very dark chocolate. Creamy and flavorful.
 19 June via BlackBerry Smartphones App
Tidok kekeyangan. Makan tandoori.
 20 June via BlackBerry Smartphones App
Our Bukit Bendera is gone. Pic taken at 8am. Simpang Kampung Baru, Jalan Ayer Itam, Penang.
 20 June via BlackBerry Smartphones App
And this is the sun. Almost there. Pic taken at 8am. Simpang Kampung Baru, Jalan Ayer Itam, Penang.
 20 June via BlackBerry Smartphones App
Moral of the story, kalau beli kain dengan kawan seofis dengan design yang sama, kebarangkalian untuk terpakai baju yang sama ke office tampa dirancang akan naik 8.96 peratus.
 21 June via BlackBerry Smartphones App
Apa tak kena dengan key board ni? Cuba teka.
 23 June via BlackBerry Smartphones App
Perniagaan ayak safron cap Sharifah Kembar. Taksangka kawan aku dua ni meniaga secara senyap senyap.

24 June via BlackBerry Smartphones App
Jumpa depa dua ni kat bawah flat Sha Fadil. Takut depa kena langgar kereta, so I olls bawak balik. They are clean. Pungkok tak cirit, taik mata takdak...I think orang buang kucing ni. So I akan bela sat sampai depa pandai pi idup sendiri. Nama depa "Paris" and "London". Meleeetops.


29 Jun via BlackBerry Smartphones App
Semalam Noreena from Bake With Love mai antak cupcakes red velvet and chocolate! Siriesssllllyyy sedapppp gillaaaaaaaaaaaa! Walaupun saya masih sakit telinga and pekak sebelah tapi kesedapan cupcake ini sedikit mengusik jiwa. People!! Read my blog and u really have to order from Bake with Love!
29 Jun via BlackBerry Smartphones App
Paris and London yang suka tidur di celah kangkang. Depa makin besak lani. Minum susu macam naga punya banyak. Sorang sekali sedut botol 2 ounce. Tiap kali minum kena bancoh dua kali susu. Baru depa puaih.
— with Sha Fadil.

29 Jun via BlackBerry Smartphones App
Roslina Kuruih Kedekiang, rugi ang tak ikut! Sekian, terima kasih.
— with Lina Idros.
Ampa ni semua orang Penang saja...this is food court di New World Park. Dari atas ikut arah jam laksa penang, ais kacang Sow Tow Lane, chee cheong fun, fried oyster and last sekali taukua rendang.
 29 Jun
Walaupun saya garang. Tapi saya sangat touching bila dapat mesej macam ni. Students comes and go, i hope depa semua terus menjadi insan yang hebat untuk negara, bangsa dan agama. (FEELINGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG......) My 7th years in USM, depa ni la yang banyak mengajar saya.
 30 Jun
Name card saya dah siap print. Very classy and a bit getisan. Thank you Galeri Kad Kahwin Penang.

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...