15.8.12

FF Fashion Week NY City

Hello u olls!  

Hari tu i olls terjumpa satu website ni,  dia duk cerita padai Full Figured Fashion Week in New York City.  Gituuuuuuuuuuuuuuuuu.  Terus akak membukak-bukak website itu dan inilah sedikit informasi yang i olls boleh share dengan u olls semua.

Kebelakangan ini,  akak duk feeling cerita pasai perkahwinan dan alam rumah tangga ja.  Akak dah kurang bercakap pasai fashion semua kan!  Tula ampa pun!  Tunggulah lepas raya akak nak buat project photoshoot dengan wanita-wanita agam.  Tungggu!

Apa itu FF Fashion Week NY City ?
Full Figured Fashion Week kat NY City ni adalah acara tahunan (sekarang dah nak masuk tahun ke 5) yang akan menampilan rekaan fesyen terkini oleh butik-butik persendirian,  retail shops dan juga independent fashion designer yang memang focus kepada fashion wanita agam. 

Indahnya activiti ini,  walaupun masih baru tetapi telah menarik minat ramai orang especially pemerhati seni fesyen kat negara depa.  Depa siap buat anugerah - anugerah khas untuk mereka yang meletops dalam industri ini daripada magazine yang best pasai Plus Size and of coz....fashion designer plus size yang terbaik.

Akak juga suka model model yang mereka gunakan.  Semuanya adalah plus size model yang tidak kurang meletopsnya. 

Bestnya kalau ada fashion week sebegini kat Malaysia.  Sebab kita dah ada Malaysian Fashion Week.  Kita dah ada Islamic Fashion Week.....so kita patut ada...............MALAYSIAN FULL FIGURED FASHION WEEK.  Katanya,  pelajar UiTM dalam bidang Rekaan Seni Fesyen ambilan Sidang Akademik 2010/2011 adalah batch pelajar pertama yang diminta untuk focus kepada fashion PLUS SIZE.  Yes,  kerana fashion Plus Size sangat IN kat negara kita sekarang.  Walaupun tak sepesat di Amerika,  tapi u olls sendiri boleh tegok banyak nya website/blog yang jual baju plus size kan!

 
Jill Alexander Designs
Fashion dia lebih santai dan elegen.  Banyak guna print. 
6/10





Chinoo Designs
Structure dia tak berapa cantek dan nampak keras.  Tapi okayla....
5/10




SK WiLBUR
Deni cam merapu rapu sikit.  Dia nak buat ala ala funky.  Bagi i,  wanita agam ni susah untuk di FUNKY kan.  Kalau silap haribulan,  bukan jadi funky tapi jadi munky.  Wanita agam lebih indah di-elegen-kan daripada di-funky-kan.
4/10








Savannah Red
 Ala-ala lembut gitu.  I like the first tonga short dress.
6/10

JIBRI
I like JIBRI.........memang meletops.  I suka baju dia semua.  I duk rasa macam i nak pakai semua baju ni!!  Sangat Jumie Samsudin. 
10/10




Sorella Swim
 I OLLS NAK BELI SEMUA BAJU NI SEMUA!  NAK PAKAI PI PERHENTIAN. 
10/10

Masaari
Baju deni semuanya style cam seksi seksi sikit.  Seksi tak semestinya kena dedah u olls.
7/10

Rachel Pally
One word to describe this collection : COMFORTABLE.
8/10


Queen Grace Collection
I LIKE HER DRESSES.  Pilihan colour block yang menarik. 
8/10






 17 Sundays
FUNKY YANG MENJADI!  I like to wear these.
8/10








Ashley Nell Tipton
Ada yang akak suka,  dan ada yang akak tak berapa suka.  U olls suka?
7/10








Lavender’s Jungle
Cam merepek sikit.
4/10






Youtheary Khmer
Penggunaan warna pastel bukan hanya untuk si SKINNY sahaja ya! Kalau kena gaya pasti meletops macam ni.
8/10







Sekian sahaja.  Salam inspirasi untuk u olls semua.  Hidup wanita agam!

Love,
Jumie Samsudin

1 comment:

  1. Wahhh kalau ada kat Melesia nih, Jumie adalah Janice Dickinson nanti!

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...