28.9.12

My First Honeymoon with En. Khafi

Hello u olls,

Selepas 1 tahun kawen,  baru feeling nak pi honeymoon.  Walaupun banyak benda nak kena buat and masalah (biasa la kehidupan) yang ada,  tapi kena letak semua ketepi dan 'recharge' balik diri ini.  Akak sangat terharu kerana suami akak sendiri yang kata "Kita cancel semua benda,  this weekend kita pi Cameron Highlands.  Sayang pun duk stress gila-gila sangat.  Kita pi relaks kat sana.  Satu malam pun jadilah,"

GITUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!  Memang sejak kawen,  akak duk sebut nak pi Cameron Highlands saja (Akak sebut juga tempat lain macam Estonia,  India,  Pulau Perhentian and New York) tapi paling banyak sebut ialah Cameron Highlands.  GEEETOOOo!

We will be staying here.  

Dulu masa duk sibuk-sibuk siap kerja kawen,  bila akak kata "Jom la kita bayar apa-apa deposit untuk honeymoon?"

En.  Khafi balaih "Takpayahlah....nanti kita takdak duit macam mana?  Banyak duit kita nak pakai untuk benda-benda lain ni,"  so akak pun simpanlah hasrat ini dalam hati akak yang lara.

Tiba-tiba,  nenjia..............Ahad lepais suami saya yang beruang polar pun berkata demikian.  Maka akak pantas membuat segala persiapan.  Kerana Kak Asmaa selalu pesan kat akak "Hang kena plan percutian hang elok-elok,  supaya next time bila hang mention tentang holiday,  laki hang akan automatic rasa teruja nak pi holiday,"  gitu!

Sekian,  doakan perjalanan kami semua berjalan lancar dan mana nak pi tau,  balik-balik Cameron menggandung terus.  HAHAHA.

ps/  tapi tak boleh lawan la ada sorang kawan mak nak pi Maldives hujung tahun ni.

Love,
Jumie Samsudin

2 comments:

  1. selamat buat anak kat cameron!
    kelasss duk kat Old Smoke House ka??
    Santek tempat dia kak jumie oi~

    ReplyDelete
  2. nti cite ek bp kn bayo dok situ, ble kenen laki ajk p situ gak. xd hunimun pon, ayt sm je. byk det nk gn kat tpt len. sedih sorg la spi skg tkenang

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com