3.9.12

Our First Annivesary 2.9.2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera u olls semua,

Tup tup tup.  Hari ini maka genaplah satu tahun akak kawen dengan En.  Khafi.  Sungguh cepat masa berlalu.  Selepas satu tahun,  apa yang kami dah capai? 

Wells... macam - macam.  Definitely,  kami lebih mengenali satu sama lain.  Dengan bau kentut,  akak tau dah apa yang En.  Khafi makan hari ini.  Setelah 4734037 round punya bergaduh ala-ala Clash of Titans,  kalau kata masih tak mengenali sesama sendiri memang serr lah.

Berkali-kali akak selalu sebut dalam blog akak,  zaman bercinta dengan zaman berkahwin memang celaka sangat berbeza.  Kalau dulu zaman bercinta,  nak pi mana pun En.  Khafi nak ikut.  Pi Tesco,  pi market,  pi kenduri kawan-kawan,  pi makan,  pi make up customer..........LANI!!!! SEMUA BENDA AKAK BUAT SORANG SORANG.  Dah macam malu jugak bila pi kenduri kawen,  adik beradik duk tanya "Laki hang mana?"  "Erm.......laki i kerja.  Untuk belikan emas untuk I,"

Gitu!  Akak ada berbincang perkara ini dengan Kak Juma,  iaitu mak mentua akak.  Dia kata "Kamu jangan amik ati dengan Apis (nama timangan En.  Khafi) tu.  Dia sebijik la macam abah kamu.  Tak suka berjalan.  Suka duduk rumah ja.  Kamu kalau rasa nak berjalan mana-mana.  Pergi ja,  janji kamu minta kebenaran dia.  Jangan rasa bersalah pun,"  gitu peringatan ibu mertua I.



Tak banyak yang akak boleh kongsikan dengan u olls semua.  Kami takdakla selebret grandis-grandis u olls.  Kami keluar makan sushi (kami dua dua sukaaaaaaaaaaa sushi) di Sakana Sushi kat Penang Road,  lepak teh tarik kat Chowrasta and pastu kami balik rumah tengok gambar kami kawen dorang dalam aipek pastu kami dok kutuk sesama sendiri dan juga gambar orang orang yang mai kenduri kawen kami. HAHAHAHHA

 
 En.  Khafi. 
Akak yang kelihatan sedikit kecik berbanding biasa.

 Zippo classic original akak belikan untuk En.  Khafi siap ada engrave.  Dia memang suka lighter dan api-api.  Sebab tu dia suka kat akak "Cahaya Kecantikan". 

Apa En.  Khafi belikan untuk akak?  Erm...hampeh.  Deni bukan romantika di amor pun.  Dia duk wish gatai gatai saja.  Takdak pun teringat nak beli bunga ka apa kat aku.  Akak tak kisah pun (DALAM ATIIIIIIIIIIIIIIIII MEMBARAAAA KENNNNNNNNNNNNNN)


Dikesempatan ini,  saya nak ucapkan terima kasih kepada semua adik beradik,  saudara mara,  sepupu,  kawan,  sahabat,  anda semua yang always support kami dari day 1.  Anda yang selalu memberi semangat dan memberi tunjuk ajar kepada kami semua.  Pencapaian kecil kami berdua ini,  tidaklah sebesar mana,  tapi cukup bermakna untuk kami berdua.  Kami sangat bahagia.  Kami sangat gembira kalau u olls semua dapat jua merasakannya.

Love,
Jumie Samsudin
dan En.  Khafi yang duk ada sebelah duk kutuk gambar aku pakai baju pengantin songket ungu dan kata "TETEK ANG BESAK!  HAHAHAHAH!"

5 comments:

  1. Sukeee sangattt baca entry2 akak pasal marriage life. Akak buat saya nampak yang perkahwinan ni tak sesusah mana TAPI taklah sesenang mana. Tahniah dan moga terus bahagia hingga ke syurga. Aminn~

    ReplyDelete
  2. Happy anniversarry Jumie..

    Suka baca blog ni.. nak follow lah. Nanti follow balik blog Mummy na...

    Take care!

    xoxo

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...