12.9.12

Ulasan Fesyen : 2012 MTV VMAs Red Carpet

Hello u olls,

Lama i olls tidak membuat ulasan fesyen kan?  Yelah....dah takdak event meletops untuk akak percarutkan.  So,  baru baru ini ada VMA 2012.  So haruslah check it out beberapa icon fesyen dan apakah gaya mereka kali ini.  Jom kita starts!!


Kerlas Rihanna pakai dress putih sandal heels and rambut pendek.  Simple and very Rihanna.


Tiba-tiba Kak Katy feeling-feeling woman bagai.  Dress ni cantek.  I suka.  Walaupun lady lady tapi tetap funky.

Kalau bukan sebab rambut dia yang funky,  i have to say dress ini sangat OSCAR.

Pink.........ermmm....dress ni cantek.  Tapi nampak macam ketat kat tetek.

Terlalu boring la Kak Alicia.  I think,  u olls pernah nampak lebih hebat dari ini.


Jessica Szohr.  Motif pompuan ini makin kurus sekarang.  Tapi tak kisahlah,  mak suka dressing ini.  Tapi macam pakai baju mandi dengan skirt labuh pastu ikat kain harimau kat kepala.  Very creative.

Maybe dia nak tiru aksi Kak JLO pada MTV 1998 di mana Kak Jlo pakai dress lagi sikit nak nampak faraj (dress Armani warna hijau tu).  Tapi dia ni tak elok.  Nampak cipo.  Baju pun tak eliok.

OSCAR SANGAT.

Sangat OSCAR.

Aiiiiiyoooo! Makan ati.  Cantek sangat deni pakai suit putih macam ni.  Dahlah badan style panjang semua.  I like her shoes anyway.  Kasut macam ni popular tahun 2003 gitu.  Kerlasss!


Walaupun simple tapi baju ni ada banyak details yang cantek.  Selain baju dalam bentuk harimau,  kat pergelangan seluar dia ada macam gelang kaki.  Cantek.  I dunno whether itu adalah a part of the pants or kasut punya straps.

Deni dah takdak idea ka apa.  Baju ni tak elok.  Macam tukang jahit tanda dengan kapur,  tapi tak cuci.  Buat line-line lagu tu.


Baju ni meletops!!  Satu keberanian.

Simple dan sesuai dengan muka dia yang agak kertu. Tapi ataupun dia ni muda,  tapi baju ni menampakkan dia kertu?


Warna ni macam tak sesuai untuk dia.  Dia nampak kecik sangat dan nampak tua.

Pompuan ni cukup terror buat cincai cincai tapi still nampak chic and meleps.  And sekali lagi,  kasut itu!!

BORIAMMM.


Baju ni nampak selekeh.

Cute tapi still nampak funky :)

Meletops kasut depa warna kuning.

Renda....renda renda.  Silap pakai memang akan nampak gemok sikit.  Agak funky jugak.  Okaylah,  akak suka.  

Ke$ha gedik ni pakai pa duk buat renda renda dah pulak!

Meletops Amber Rose lani mengandung dah.  Deni marka lama Kanye West.  

Suka.  Funky and simple.

Wowwww.........tapi tak tau nak carut ka apa.  I like this dress.  Tapi tak tau.  Macam tak kena.  Maybe si pemakai tak berjaya mengeluarkan aura baju ini.

Baju ni....ermm...macam nak buat jahat tapi tak cukup jahat lagi.  Labuh dress ni kena singkat kan sikit baru nampak kerlas.


Rashida Jones yang nampak gemok dengan dress ini.  OH WHY.


Perlukah riben dan line kuning itu?

NEXXXT!

Cik Emma Watson!! U olllss.....ermm....dress ni meleps.  Tapi i olls pernah tengok u olls lebih meleps dari ini.


Kalau buang details T kat tengok tu lagi smart.

Meletops depa ni pun semua mai event ni.  Nampak kekok tengok depa pakai dress sebab depa ni jimnas.  Bahu depa besak.  Yang paling kanan tu nampak macam zornen terus.


Cantek baju depa semua.  I rasa macam nak pakai semua.  Kerlassss!


Make Up
Okay people!!  Here are contoh-contoh mekap yang akak suka dan tak suka.  Jom kita tengok!

Sangat clean.  Bulu mata dia menaikkan make up.  And liptid merah tanpa glossy akan menampakkan u olls meletops Rihanna.

Contoh make up red lips yang akak suka.  Tapi pompuan ni,  memang kena baut cats eyes sebab mata dia memang sesuai mekap macam ni ja.

I also like this make up.  Simple.  Bulu mata tu tak tahan....sampai nak kena kening.

Sapa yang kulit tanned macam ni,  lagi gelap lipstick merah ampa,  lagi cantek!  Tengok macam ni.

Deni make up style nipis gila!!  Tapi still nampak cool.

Contoh make up nude yang baik.  TAPI RAMBUT DIA TETAP PELIK.  HANNA MONTANA JADI HANNA TORJANA BLONDA.


Mana pi glitter hang semua.  (tapi make up nude ni cantek).


Make up yang cantek,  simple.  Lipstick dia warna meletops. 

Its summer kan!  So badan kak Katy agak tanned.  Tapi bedak dia putih.
Salah foundation.

Macam tak make up.  Alicia Keys kalau tak make up sangat muka dia jadi macam aunty aunty. 

Jantan
Back to fashion para jantan dan adik adik yang mai VMA2012.

Kira dah habih cool la dressing macam ni.  NEXT!!!

Duk buat hiphop teruk tapi pakai sweater macam tok tok main BINGO.

Nampak macam ZOOL AHMAD.  I LIKE!


Kalau jumpa deni kat mana-mana,  aku akan bagi dia seringgit.

Next.

Eloknya depa!! I suka muka muka macam ni.

Coolnya uncle ni pakai sandle dengan seluar merah.

Teen wolf.  Janganlah berjambang.  Nampak serabut.

DENI PUN MAI VMA!  Nohorooommmmmmmmmm!

Kemas!!

Kemas!!

Walaupun dia tak cat muka dia dan tangan dia gold,  tapi kalau dia berdiri macam ni kat tengah Bukit Bintang.  Akak akan pi amik gambar dengan dia.


Kalaulah Tupac tengok depa ni semua,  Tupac akan bangun balik dari kubur dan bunuh depa ni semua.


ADIK ADIK SANGAT SEMUA.  YANG HUJUNG KIRI SEKALI TU MACAM NEPAL-NEPAL SIKIT.  :)

SEMUAAA PUN ADIK ADIK ADIK!  Kesiannya generasi sekarang,  boyband pun semua sangat adik adik.

5 comments:

  1. jumie, hang memang lawak la. seronok baca review hang. haha

    ReplyDelete
  2. Yg penting Uncle Rupaul smart, x woman langsung ! LOL

    ReplyDelete
  3. paling best komen jumie pasal uncle tupac bangun dari kubur! haha

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...