5.10.12

Dari Lensa Kak Berry dan Wall Photo Facebook Jumie Samsudin Edisi Julai 2012

Hello semua,

Adakah anda semua boriam?  Ya akak pun boriam.  Di saat ini.  Akak tak tau nak tulis apa.  Oleh itu,  marilah tengok gambar akak duk post kat Facebook Wall akak untuk tatapan u olls semua.  

5 July
Kawan saya Asmaa bersama kembaq Khafi. Hahahha cayalahhh Khafi :) 

6July
Nenjia kueh kacang mazola Jumie Meletops dah siap :) untuk sampling Raya 2012. Harga satu balang 60 biji / RM20. Satu biji size gondu cam kat kedai kopi Cina punya. Nak order PM me.

7July
Kak Edeh over nak beli kasut ni untuk hari raya. Akak sentap!!!! 

7july

Semangat tengok Transformers! Duk buat cam faham. Hahahah

9July
Dress by Jessabella Plusize Stealz. :)

10July
5 balang siap untuk tempahan awal. Thanks Danie for helping me tonight. Esok satu adunan lagi :)

10July
Hadiah TV baru daripada mawas putih yang dicintai. Terima kasih abiang kita love kuat:)

11July
Pusingan Pertama : Kembara Burger Meletops Jumie Samsudin di Hero Burger Bakar @ City Stadium, Penang. Tunggu review akak di blog nanti.


11July
I olls beli penyembur wangi ini bukan semata-mata untuk mewangikan bilik tidur dan ruang tamu. Tetapi, penyembur ini adalah penyelamat saya daripada pengsan atau strok akibat kentut En. Khafi yang sungguh toksik.

12July
Nasi jagung, kurma telur and sayur buncis and carrot goreng santan. I will share the recepi on my blog.

15july
Cupcakes birthday mak saya dengan mesej yang meletops! Ada red velvet, ada chocolate and ada butter cupcakes. Sangat sedap dan harga yang sangat berpatutan! U olls harus membuat order dengan Noreena "Bake With Love".

15July
Pais Ikan by Kak Edeh. Tunggu I share resepi dalam blog.

15July
Kuah celok (Masakan kegemaran orang Bawean) bersama kacang munggai. I will share this simple resepi with u olls dalam blog saya nanti. Tunggu.

16July
Paris tidur dengan pose yang berjudul "Akak Tidur Dalam Pasrah". Gituu!

16July
Sapa-sapa nak tolong habiskan kueh kacang I malam ni? :)

17July
Happy birthday mak saya ke 35 baru baru ni di Mizi Bistro. Nanti saya cerita dalam blog. :)

17July
Cover album Afiq Daniel yang pertama bertajuk "SAYA TELEFON ORANG ITU". Dapatkannya di pasaran segera. Make up and photog by Jumie Samsudin.

17july
Petikan dalam suratkhabar pasai perempuan yang pi serang pejabat Perdana Menteri dengan pedang.

24 July
Maggi mee ayam "Buang Angin" mustajab untuk orang yang banyak angin macam I olls. Berempah halia dan lada hitam. Resepi simple sangat. Sesuai untuk berbuka di bulan puasa :)

25 July
Ini bukan gadis litar lumba ya....yang nanti pakai short skirt dengan payung. Ini akak dengan baju korporat office akak :) Melepss tak akak?

26July
Robokop bukak topeng.

28July
Favorite snack we olls suami isteri. Tempe salut tepung dan digoreng cicah dengan sambal kicap. Sangat kusyuk apabila memakannya.


28July
Nenjiaaa!! London tidok ataih I. Untung depa ada mak badan macam tilam kengkabu. I my kucing.

31 Julai
Roti telur Bawean/Boyan daripada Kak Edeh. The best in the world. Tunggu resepi daripada kami di blog JumieSamsudin.Com 

31July
Nasi Ulam from Kak Edeh. Nantikan resepi di blog JumieSamsudin.Com.

31july
To my business partner Danny and Miss Jacqueline. Selagi tak habis balang-balang ni, u olls dua takleh keluar Malaysia. Jangan berangan pi buat hidung kat Bangkok pun.


No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com