8.11.12

Dear Jumie : Baju Pengantin dari Printed Material Gitu.

Assalamualaikum Hakak Jumie!...
Hakak!  Saya ni bernama Cut Fatimah...ayah saya panggil Timah Lawa...kelleeeessss!

Hakak! 
Semalam & hari ni saya rase mcm nak terkencing-kencing je kerana ada saya ada 1 peristiwa yang membuatkan saye terkejut.  Nie tulis emel nie pon still rase nak terkencing-kencing.  Ceritanya begini, tengah hari semalam saya telah ditelefon oleh kakak saya untuk menteman beliau pergi hantar kain pasang untuk dijahit buat BAJU PENGANTIN...diulang lg sekali... BAJU PENGANTIN YE!... saya pon naik syehhh la (eksaited) sebab ini pertama kali saya dapat tengok baju pengantin beliau yang dirahsiakan selama setaun daripada pihak famili tercinta...

Sampai je di depan butik yang kakak saye janji nk jumpe trus we ollz masuk ke dalamnye...bile tukang jahit butik kate mana kainnye...trus kakak saye bawak kuar n bagi kat tukang jahit tu...dengan tak semena-mena saya terkejang seketika melihat jenis kain yang hendak ditempah...

kain jenis..FLOWER PRINT MATERIAL!!!!...
 
 Jenis corak bunga yang hampir 95% dengan kain kakak saya tu

Saya terkedu hakak tau!...saya tanye pada kakak saya yang bernama Cut Zaharah (beliau adalah seorang peguam)..."akak nie dah habis pikir keeee?".."Mak tau tak akak nak tempah jenis kain nie?"...dan bertubi2 soalan saya fire kat die...tp dia jawab hape..."akak bosan la baju pengantin skang...corak sume plain je...pastu tabur labuci n manik banyak2...design yang same...aku kalu pegi umah kawan2 aku kawen aku xde feeling nak kawen kalau tengok baju bersanding diorang...12 tahun jenis kain sama ja sampai sekarang...chiffon n satin jenis plain...aku nak ubah tradisi la...pakai yang flower printed punye kain"...

saya diam ja...karang kalau saya cakap lebih2 sian pulak kat kakak saya...huhu

saya bukan apa...takot nnt time die kawen 12.12.12 die pakat kene kutuk ngan kekawan, pakcik, makcik, sedara mara kami...termasuklah saya yang mesti kene kutuk kaw ngan member2 saya punyer sebab baju pengantin yang bakal die pakai...(saya mcm kurang nak menerimanya)...

So, apa pendapat hakak jumie tentang baju pengantin corak flower print ni?...bagi pandangan sikit...TQ kak jumie...take care
Kain tu dia akan jahit mcm contoh baju model ini...tema kaler hijau masam...baju pengantin lelaki mcm biasa xder perubahan apa2 (selamat bakal abg ipar saya).

Yang benar,
Timah lawa Sangat

Wasalam,

Kerlas nok nama hang Timah Lawa Sangat. Mak yang feeling "Lambang Kecantikan" tiba-tiba sentap di kala subuh ketika membaca emel hang ni. Laki akak yang terbaca emel hang ni pun gelak berdekeh kat akak.  (Kami baca emel hang masa baru bangun tidur kat henfon katanya).

Anyway, terima kasih sebab emel yang diberikan.

1. Akak pun was-was dengan pilihan yang kakak u olls buat itu. Noks, sah sah orang tak pernah dibuat orang. Mat salleh pun tak buat Nok.  Pengantin baju printed ni selalunya pengantin Africa.  Masyarakat kita Melayu kalau nak bercorak pun,  corak tabur dari material songket. Orang India pun saree polos warna merah untuk persalinan perkahwinan di kuil.

2. Tapi akak tak boleh tiba-tiba nak mencaraskan kakak u olls itu. Mana tau, kot kot menjadi cetusan trend dalam kalangan para pengantin di Melesia suatu hari nanti. Maka terus naik la nama kakak u olls itu iaitu Cut Zaharah.

3. Apa pun, hang relaks sudah. Ini wedding kakak hang. U olls relaks je. Jangan gusar gusar. Kalau makcik2 dan sedara mara u olls tanya u olls "Why your kakak pakai baju kawen macam ni?" U ollls jawab je "Tepuk dada tanya selera,". Itu je. Jangan masuk campur kutuk2 belakang semua. Nanti kita yang terkena. Nanti kita juga yang terkena tulah jahat.

4. Diana Danniele pun nikah pakai kain batik dan mengundang cercaan orang. Entahlah apa nasib kakak u olls.

5.  Esok - esok lusa,  kalau dia menyesal dengan pilihan baju pengantin yang dia buat,  suruh jer dia sewa baju pengantin cantek-cantek dan pergi buat photoshoot.  K????

Akhir kata, bukan kakak u ollls takdak taste. Semua orang ada taste nyah. Cumannya ada yang taste ala-ala Kate Moss. Ada yang mempunyai taste persis Ramlah Ram. Syukurlah kita taste Kate Moss.

Love,
Jumie Samsudin
Lambang Kecantikan yang sentap dengan Kecantikan hang.

2 comments:

  1. dont worry..
    mmg dah ada pengantin melayu pakai material mcm ni nak buat baju pengantin..
    kalau kena gaya dgn designer yg buat tu, mmg cantiklah baju tu...

    ReplyDelete
  2. saya rasa ok la..klu sama contoh kain tu dgn kain yg nk dibuat..i think it will be marvelous.. compliment plak wat kat hotel or dewan besar.. y not.. cut zaharah, i support u 200%...

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...