23.11.12

Dear Kak Jumie : Im Not Gay but My Boyfriend Is


Dear Kak Jumie, 

Im not a Muslim and I nak share my problem with u.  I telah berkenalan dengan steady boyfriend selama 2 tahun.  We were deeply in love (i think).  Until his bestfriend told me that he is gay! I confronted him.  And he admitted it.  Tetapi he said he love me so much.  Dan he baru recover that feeling for about 1 year.  That means for 1 year he has been cheating on me.  Pada mulanya memang i tersangat marah .  But then i memang love him so much that i fikir yang bagus juga at least he will not look at other girl.  So far he memang tiada masalah untuk perform (u know what i mean).  But in future i don’t know….. memang saya adalah 'perempuan' yang paling dicintainya, tetapi bukan 'orang' yang paling dicintainya!  What should i do. 

Truly,Rosa


Dear Rosa,

Pertama sekali akak nak bagitau kat u olls adalah,  boyfriend u olls bukan gay.  Dia bisexual.  Sebab dia mula mula bernafsu dengan jantina berlainan,  and setahun yang lalu dia baru discover yang dia ada nafsu dengan insan dari jantan yang sama.  At the same time,  dia masih boleh ‘parkon’ u.  Kan????? Perkataan baru dalam blog Jumie Samsudin.  Parkon = senggama.
So u olls semua kena faham betul betul LGBT ni.  Bukan semua lelaki lembut is gay,  bukan semua lelaki maskulin is jantan,  bukan semua lelaki yang suka lelaki lain is gay,  mungkin dia bisexual.  
Tak kisahlah dia gay,  straight or bisexual,  the main point here….HE CHEATED ON YOU.  I sangat terkejut bila u boleh kata “i fikir yang bagus juga at least he will not look at other girl”  

HEYY U OLLSS!  Meroyan apakah u olls ini?  So u saying,  hang tak kisah dia ada hubungan dengan lelaki lain Cuma jangan ada hubungan dengan perempuan lain?  So kalau dia ada hubungan dengan perempuan lain ,  u tak okay la?  

Dalam Islam ada poligami,  dan sebagai seorang Muslim,  I akur dan patuh dengan apa yang diajar dalam Al Quran.  Tapi I juga seorang manusia yang sangat lemah.  Kalaupun dalam Islam,  membenarkan suami I kawen 4 tapi u rasaaaaaaaaaaaa I niiiiiiiiiiiiii nak bagi ka suami I kawen sampai 4 orang?????? Mesti I akan menjerit jerit ala-ala Jothika dalam filem Chandramukhi “Kalauuuuuuuuuuuu hang nak kawen lagi satu…..ceraikan aku….”  GITUU!!!!

So memang lumrah seorang wanita,  dia tak akan dan tak rela dimadukan.  Isteri Prophet Muhammad pun cemburu dengan isteri-isteri Baginda yang lain.  I harap u okay sebab I ceritakan sedikit sebanyak tentang poligami dalam agama kami.  Kalau u ada masa,  please read and learn about our believe in poligami.  Ianya bukan nafsu semata-mata,  tapi tanggungjawab.
Cuma I nak u understand,  I share pasai poligami ni dengan u adalah nak bagi u realize yang kita tak boleh nak terlalu cinta kat seseorang sampai kita sanggup korbankan diri sendiri.  I selalu ingatkan benda ni kepada semua orang dalam blog I.  Kita hanya boleh love sesuatu yang terlalu kuat………………………….hanya kepada Tuhan.

I tak suka bila u kata,  u terlalu cintakan your boifren sampai u tak kisah dia ada BF lain.  Janji dia tak tengok perempuan lain.  

Cinta adalah kuasa yang paling besar di dunia ini.  Dari rasa cinta ini juga lahir pelbagai perasaan lain yang teramat indah kat dunia ni.  Cemburu,  benci,  sakit hati,  dengki,  kasih dan macam-macam lagi.  Oleh itu,  hanya kerana cinta,  kita tak boleh ambil kesempatan kepada orang lain apatah lagi kepada diri sendiri.

So boifren u kata,  dia terlalu cinta u.  Tapi dia kena ada BF lain sebab dia ada nafsu pada lubang dubur.  And u merelakannya.  Cinta datang dengan tanggungjawab.  Kalau betul dia seorang yang bertanggungjawab,  dia tak sepatutnya cheat on you on the first place….NOT ABOUT BEING BISEXUAL.

Akhir kata dari saya,  tepuk dada tanya selera.  Yes,  ada ramai wanita di luar sana yang merelakan suami/boifren mereka mempunyai BF lain.  Itu hak masing-masing.  Cuma bersama-sama dengan kerelaan itu datang pula pengorbanan dan pelbagai risiko lain.  Bersedialah untuk makan hati dan bersedialah kalau tiba-tiba boyfriend u olls ada BF kedua pula.  HAAAAAAAAAAAA…..sebab akak selalu percaya,  lelaki yang pernah cheat once…..dia akan ada tendency untuk cheat lagi.  

ps/ Be strong………………..kalau dia mau u.  Dia juga kena belajar berkorban.

Love,
Jumie Samsudin

9 comments:

  1. Classssssss! Suka baca ni! Terbayek lah JUMIE!

    ReplyDelete
  2. jumie...u boleh jadi part time counselor! :)

    ReplyDelete
  3. haaa.. nendia jawapan paling best.. aku setuju ngan hang jumie....

    ReplyDelete
  4. And people yg ada multiple sexual partner are at high risk of contrating sexually transmitted illness, hiv,hepatitis..

    Tambahan yg do unclean sex, 1 night stand..

    ReplyDelete
  5. for all we know BF dia maybe just had a one time fling the partner dia and depa terus melekat sama-sama thinking that it is ok sebab nothing is going to happen. memang pentingkan diri sendiri if the BF thinks yang sememangnya BF dia dgn partner dia tak boleh bersama,he can just come back to her.

    Aku setuju bila hang nyatakan it is wrong to think that it is ok for him to go for a GUY and not a GIRL. the matter of sexuality aside, dia tak terpikir ke he is two-timing her?? cheat is still a cheat... apapun, pandai-pandai la handle kalau datang time break-up nanti.

    ReplyDelete
  6. Ampa tunggu sat lagi macam macam cerita cinta begini.......minggu depan i publish. Semalam dah siap karang.

    ReplyDelete
  7. Aaaa?? Err... Kalo aku kat tempat dier, mungkin aku rela kot kalo my man usya pompuan lain... Tapi kalo usya lelaki lain, at the same time confess cinta mati ngan aku... Err... Rasanya baek cari lain kot... Mana la tau kan... Cam rosa ni cakap takde problem perform... Err... Tu ngan rosa tu, kalo ngan laki lain gak? Haaa... Dia punya side effect kemudian2 hari tu patut kite fikir2kan... Aku tak discriminate LGBT, tapi what if kalo that guy ade ramai lagi simpanan one night stand instead of bf dia?? Of course la kalo tanye sape nak ngaku kan... Better think twice dan selamatkan diri... Huhu... Bak kate orang expect the unexpected... Sorry, imaginasi aku ni kdg2 agak kritikal sket...

    ReplyDelete
  8. wallwey, klo aku tk blh terima la jantan yg minat jantan jugak.. kepada pengadu, mmg le awak cakap ur bf tkde masalah nk perfomr ngn u, tp mana tau kot2 tgh make love ngn u, ur pakwe imagine tgh make love ngn his pakwe.. (oh blue minded di kala monday blues)

    ReplyDelete
  9. My Name is Helen Morgan, Daripada United Kingdom. Saya ingin berkongsi testimoni saya dengan orang ramai tentang apa yang doktor ini dipanggil Dr okojie rohani baru sahaja lakukan untuk saya, orang ini baru sahaja dikembalikan suami Ex saya kalah kepada saya dengan ejaan yang besar, saya telah berkahwin dengan seorang lelaki yang dipanggil Morgan kami telah bersama-sama untuk masa yang panjang dan kita sayangi diri kita sendiri tetapi apabila saya tidak dapat memberi kanak-kanak selama 2 tahun dia meninggalkan saya dan memberitahu saya bahawa dia tidak boleh terus lagi maka saya kini mencari cara untuk mendapatkan kembali sehingga saya melihat seorang testimoni tentang perkara ini doktor yang sama di internet mengenai bagaimana dia telah sembuh penyakit begitu banyak dan membantu orang lain dengan masalah yang sama, maka anda tidak akan percaya ini apabila saya dihubungi lelaki ini ke atas masalah saya dia bersedia musim ini dan dua hari selepas dia diberitahu saya bahawa beliau melalui dengan ejaan yang bekerja suami saya hilang kembali dengan lebih cinta di matanya, dan selepas sebulan saya terlepas bulan saya dan pergi untuk ujian dan keputusan yang dinyatakan sedang hamil am gembira hari ini adalah seorang ibu kepada seorang bayi Boy , dia berkata, saya juga akan hamil lagi jika saya ingin mengucapkan terima kasih sekali lagi doktor yang hebat untuk apa yang anda telah lakukan untuk saya, jika anda berada di luar sana mencari mana-mana jampi atau penyembuhan:

    (1) Eja untuk perlindungan dari bahaya

    (2) untuk Eja sihir

    (3) Eja cinta seks yang sama

    (4) Eja untuk penyembuhan penyakit

    (5) Eja untuk halimunan

    (6) Eja untuk kekayaan dan kemasyhuran

    (7) Spell untuk mendapatkan pekerjaan yang baik

    (8) Eja cinta yang kuat dan hubungan

    (9) Eja untuk membawa kembali bekas anda

    (10) Eja untuk hamil

    Anda boleh menghubungi doktor yang hebat ini pada drokojiehealinghome@gmail.com e-mel dan mendapatkan semua masalah anda diselesaikan .....

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...