22.11.12

Ulasan Fesyen AIM 2012


Hello  u olls.

Sorrylah artikel ini terkeluar lambat.  Akak takdak internet kat rumah katanya dah dua bulan tak bayar bil internet.  Biarlah dulu.  Awal tahun nanti akak bayar.  Lagipun,  akak agak busy minggu ni.  So my plan sekarang adalah,  akak tulis blog semua dalam file WORDS dan bila akak mai office akak akan copy paste all my artikel dalam my blog post and scheduled to be published.  Kerlas kan akak?

So marilah kita membaca ulasan fesyen akak untuk red carpet AIM 2012.  Rasanya red carpet AIM 2012 adalah lebih ‘senonoh’ daripada ASK 2012.  Tanpa sebarang tema khas (that’s what ive been told) so,  all the artist yang mempunyai IQ yang tinggi dalam pengetahuan style dan fesyen secara langsung terus memakai something yang kerlas,  glamour tapi tetap formal.  Takdak la over over pakai tema tah apa-apa.

Adakah ini Awal dan Scha?  Pasai pa  Scha nampak lain?  Sapa-sapa please bagi komen sat.  Anyway,  Awal …..amboii tak habis habis lagi ka tema fairy tale ni semua.  And gadis yang berada di sisi beliau….sangat sopan dan elegen.  I suka.

 
Miss Nina memang meletops.  Sangat simple dan tapi tetap vass.  And I like your kasut.  Sangat fesyen stetment.  Tapi kasut tu memang style dia kena pakai kecik sikit ka?

  Adira.  Dress ni sesuatu.  Cantek dan very Hollywood.  Tapi I don’t like your make up.  TOOOOO DULL u olls.  And rambut u olls sangat takdak effort.  Sedihlah…

Ni kumpulan Shades ka?  Tak ingat la nama group ni.  Kerlas depa buat come back.  I suka.  And akak suka dressing depa semua walaupun tiba tiba yang hujung tu berleather jacket macam musim luruh pula.  

  
Hafiz.  Nothing that I can carut.  Smart.  Next.

Wow Hang Tuah Mat Saleh celup kita.  Kerlas sebab sudi mai AIM.  Of course meletops.  Jacket double breasted dengan kain ala-ala glimmering. 

 
Siapa depa dua ni??  Wanita itu sangat meletops.  Tapi nampak macam korset itu terlalu ketat dan dia nampak macam tersentot kat dalam dress korset itu.  But I like her make up and hair do.  Lelaki itu pula,  bow itu terlalu besar.  NEXT.

APAKAHHHHHHHHHHHHHHHH YANG KAU PAKAI NI KAKAK?  Macam seluak orang maknya maknya pi market ja.  NEXT TIME SILA TEMPAH BAJU DENGAN CHANNEL HARUN.  NEXT.

Meletops Kila Fairi.  Akak suka.  Dress yang sangat vogue siap dengan belahan belahan semua.  I suka.  Make very the nude tapi tak nampak pale.  I suka.

Samurai drag.  Tapi nampak macam burung kena panah petir pun ada jugak.  Kerlassssssssssssssssssssss……….

Ampa dua ni couple ka?  Walaupun adik adik tapi akak suka.  Sebab ampa tak pakai kerongsang or apa-apa eksesori yang very the Jaafar Onn.

 
Mama Regina kalau tengok ni,  mesti secaar automatic beliau akan memulakan syarahan tentang etika dan tips yang perlu diambil berat dalam fesyen muslimah.  Kak Ani memang suka memakai dress ketat sejak dulu kata lagi.  Tapi apabila badan tidak sekecik dulu,  maka fesyen ketat yang ingin kita kenakan haruslah kena pada gaya.  Apa yang I olls nampak adalah kesalahan bentuk dress atas perut ini amatlah membuatkan perut Kak Ani nampak buncit.  Or maybe,  patut bahagian bawah dress ini harus dihitamkan.

 
Simple and elegen.  Tak boleh carut apa.  Sangat elok.   Kalau I mempunyai tubuh badan yang ideal (SEKARANG NI TERLALU IDEAL U OLLS),  akak pasti akan pilih gaya begini.

  
Adik Shasha Elite,  deni kita pakai jacket kulit macam gaya ni ja.  Haritu merah.  And awat jacket ni macam besak.  U olls nampak macam polis Amerika.  

Nabila Huda,  sila buang jacket putih itu.  Mencatatkan.  

Hazama,  akak tak ingat nama dia.  Okay…..meletops.  Akak suka.  Classic.  

Siapakah budak dressing rempit yang berdiri disebelah dua diva ini?  Alaaa……..kacau jahh.
Diva tengah :  Dress ni cantek meletops.  Tapi u olls nampak kertu dalam dress lace ini.  But yes,  dress ini cantek tapi u olls nampak tua.
Diva hujung,  simpleee……….NEXT.

 
Sharnaaz pakai suit ala-ala P Ramlee.  Pilihan yang berani tapi meletops.  Shila Amzah,  dah kalau bertudung tu……..(U OLLS PAHAM LA KAN….AKAK MALAS NAK MENCARUT KAT SINI.  TAK BAIK U OLLS.  DIRI AKAK SENDIRI PUN BUKANNYA BETUL).  So paham pahamlaaa yaa…

 
Dafi apakah jacket yang u olls pakai itu?  Mehrapu la u olls.  U pun bukan muka budak dah.  Duk kawan dengan mak ayam ker….so muka u olls pun dah dapat kerr dah sekarang.  Untuk majlis glamorous tapi santai ni,  bakai la tuxedo to blazer betui betui u olls.
Kak Ta,  siriesly….dress ini sangat 2008.  Walaupun ada sentuhan peplum tapi still bagi saya dress ini tidak fashion trendy.  And rambut akak itu  akak lebih sesuai rambut kapok-kepok ataupun buat sanggul behive ala-ala wanita regalia.  Tapi apa pun,  salute Kak Ta,  dalam orang duk kata belakang yang Kak Ta suka anak-anak ikan.  Nenjiaaa....Kak Ta bawak depan depan terus.  WHY NOT!

Abang Jamal yang tetap maintain berkaca mata hitam.  Kerlassss.

Nora Danish,  dress ini nampak terlalu longgar untuk dia.  So she looked very the gemok sikit.  Kaki u olls memang putisss?  Or u pakai stocking ala-ala Kate Middleton.  Kalau u olls pakai stockings very the tak kena sebab dress ini ala-ala summer dress yang santai.  And kalau mat salleh mesti depa tak pakai tube kat dalam tu u olls.  Actually,  tanpa rambut kapok dan make up yang meletops ,  Nora Danish boleh pakai dress ini untuk pi shopping kat Giant.  

Siriesly Dato Siti telah kurus banyak sejak dia nak buat show konsert kat Kuantan tu.  And siriesly,  akak sangat suka dress ini.  Sopan tapi very the elegen.  Garisan gold di tengah itu amatlah membuatkan badan Dato Siti yang voluptuous ini sangat menonjol.

 
Jarang jarang tengok Dato Siti pakai baju warna hijau gelap macam ni.  Tapi siriesly sangat cantek.  Akak suka.  Detailing pada labuhan skirt dress ini walaupun ala-ala perhiasan pohon krismes tapi tetap cantek.  (AHA LA U OLLS….NAMPAK MACAM POKOK KRISMES KENA SALJI U OLLS)…..HEHEHE tapi tetap meletops.

Dress dari Hatta Dolmat ini memang terbaik!!! The best dress untuk AIM19.  Siriesly.

Abang Yantzen.............................duk lagu jugak.  Tak berubah pun na...

Dina,  yes kita agam.  Kalau kita nak pakai baju takdak sleeve.......just go ahead.  Pakai with attitude.  Jangan duk feeling tambah sleeve panjang macam ni. Nampak serabai la u olls.  

Playsafe..........

Sapa artist badan agam ni tapi voluptous nih.  Nama tak hingat.  Tapi perasan tak kain dress dia ni macam diperbuat daripada kain tudung dulu dulu yang tok tok kita duk buat selendang.

Stacy - Dress ini dari Shanel Harun.  Very well tailored dressed pendek yang kena dengan badan Stacy yang montok kecik ini.  Tapi rasanya cheongsam neck tu membuatkan ianya nampak tersentot la.  Itu sahaja.  

NOHOROMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM  ni binatang mana pulak mai ni.  HAHAHAHHAHAHA aku kalau jumpa depa ni aku sembah ratu 47 step flaminco.  HAHAH


Gambar credit Beautifunara.Com dan Rotikaya.com

9 comments:

  1. hahaahahaha, gelak sorang2 baca komen hakak ni... bontot cek ta tu katanyer padding semata-mata...

    ReplyDelete
  2. dear kakak jumie tersayang...tema depa malam tu adalah 'black & white glam' occayyyy...i donchno why they pick black & white coz thats not even a colour...i think!

    dan,..yg atas sekali dgn awal tu adalah budak 'ON AIR' yg dah terkeluar pastu masuk kije dgn astro dan dan lepas tu jgk...Dahlia Shazwan namanya...selalu baca biter Gala TV kat Awani uolss...

    ReplyDelete
  3. baju yuna mmg meletops..dress dato siti cantik..ni yg trcantik nk compare dress dia sblm2 ni, wlpn simple..

    ReplyDelete
  4. hehe..tergelak baca komen yg last tu..

    ReplyDelete
  5. rasanya yg agam dgn stacy tu, amanda imani

    ReplyDelete
  6. Pompuan yang dengan AWAL tu nama dia DAHLIA SHAZWAN... Dia budak OnAir dan kini kat Astro Awani baca GALA TV..... :D

    ReplyDelete
  7. My Name is Helen Morgan, Daripada United Kingdom. Saya ingin berkongsi testimoni saya dengan orang ramai tentang apa yang doktor ini dipanggil Dr okojie rohani baru sahaja lakukan untuk saya, orang ini baru sahaja dikembalikan suami Ex saya kalah kepada saya dengan ejaan yang besar, saya telah berkahwin dengan seorang lelaki yang dipanggil Morgan kami telah bersama-sama untuk masa yang panjang dan kita sayangi diri kita sendiri tetapi apabila saya tidak dapat memberi kanak-kanak selama 2 tahun dia meninggalkan saya dan memberitahu saya bahawa dia tidak boleh terus lagi maka saya kini mencari cara untuk mendapatkan kembali sehingga saya melihat seorang testimoni tentang perkara ini doktor yang sama di internet mengenai bagaimana dia telah sembuh penyakit begitu banyak dan membantu orang lain dengan masalah yang sama, maka anda tidak akan percaya ini apabila saya dihubungi lelaki ini ke atas masalah saya dia bersedia musim ini dan dua hari selepas dia diberitahu saya bahawa beliau melalui dengan ejaan yang bekerja suami saya hilang kembali dengan lebih cinta di matanya, dan selepas sebulan saya terlepas bulan saya dan pergi untuk ujian dan keputusan yang dinyatakan sedang hamil am gembira hari ini adalah seorang ibu kepada seorang bayi Boy , dia berkata, saya juga akan hamil lagi jika saya ingin mengucapkan terima kasih sekali lagi doktor yang hebat untuk apa yang anda telah lakukan untuk saya, jika anda berada di luar sana mencari mana-mana jampi atau penyembuhan:

    (1) Eja untuk perlindungan dari bahaya

    (2) untuk Eja sihir

    (3) Eja cinta seks yang sama

    (4) Eja untuk penyembuhan penyakit

    (5) Eja untuk halimunan

    (6) Eja untuk kekayaan dan kemasyhuran

    (7) Spell untuk mendapatkan pekerjaan yang baik

    (8) Eja cinta yang kuat dan hubungan

    (9) Eja untuk membawa kembali bekas anda

    (10) Eja untuk hamil

    Anda boleh menghubungi doktor yang hebat ini pada drokojiehealinghome@gmail.com e-mel dan mendapatkan semua masalah anda diselesaikan .....

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...