31.12.12

Olivia Culpo, Miss Universe 2012

Hello u olls,

Tak sah kalau i olls membuat laporan rasmi tentang Miss Universe 2012 yang baru saja berlangsung baru-baru ini. Takhta Miss Universe kali ini jatuh kepada gadis cilik dari US. Haritu keluar la show beauty pageant ni semua kat Astro, tapi akak yang feeling eksaited nak tengok show ni macam mana ka boleh tertidok depan TV. Kisahhhhhhh.

In the end, baca pasai kemenangan ni dalam internet jah. So we olls dah tau yang mahkota Miss Universe 2012 ni telah diberikan kepada Olivia Culpo. Bila tana kat adik-adik akak, depa semua kata “Dia tak berapa cantek la kakak….” AIIYOOO KEKWAT AMPA KATA ORANG TAK CANTEK.

A bit about Olivia Culpo, dia berumok 20 tahun. Di besarkan di Rhodes Island. Dia besarkan oleh keluarga pemuzik. Apabila tiba-tiba dia buat pengumuman kata dia nak try joint pertandingan ratu cantik, family dia semua macam terkejut sebab depa tau Olivia ni very the mangkakrina.

Tapi percubaan pertama dia telah melayakkan dia mendapat gelaran Miss Rhodes Island. Masa competition tu, dia sewa evening dress dengan harga 20USD sahaja. Meletopsss…..orang elok pakai apa pun elok. Later, bila dia compete untuk Miss USA….dia menang lagi u olls dan dia merupakan Miss Rhodes Island pertama yang menang Miss USA. Kerlasssssssssss………….

Tempat kedua untuk Miss Universe 2012 jatuh kepada Miss Philippines, Janine Tugonon manakala tempat ketiga jatuh kepada beradik-beradik I jugak…..Miss Venezuela, Irene Sofia Esser Quintero.   Ampa patut tengok Miss Venezuela menjawab soalan secara bangangnya kat Youtube.  HAHAHA.  Siries nok.  Mak pun nak tergelak melihatnya.  Ramai yang kutuk dan gelak kata "Muka je cantek tapi otak bodoh,"  NOKS!  Bukan soal bodoh noks.  Kalau hang nervous breakdown macam tu....memang secara tak langsung otak hang tiba tiba tidak dapat berfungsi dengan normal.  Tapi mak memang gelak dengar jawapan dari dia.

Pendapat I olls mengenai gadis ini…….SHE IS SIMPLE AND CANTEK. Like American selalu kata “The girl next door….” type. Siriesly I like.

Siriesly…..baju ni tak cantek.  Nampak macam morrr.
Senyuman yang sangat-sangat ikhlas.  Ceria,  happy,  yakin!  I suka.  Pompuan semua yang duk baca blog akak….ampa kena belajar senyum macam ni la.  BUKAN SENYUM KEMUT.  Sedih laaaaaa….senyum kemut.  






Tau tak pasai muka dia terkejut time ni? Sebab Donald Trump baru cium pipi dia.  Pompuan semua yang duk baca blog akak….ampa kena belajar senyum macam ni la. BUKAN SENYUM KEMUT. Sedih laaaaaa….senyum kemut.


Sentap sat tengok gambar ni.
National costume depa. Meletopsss.

Ini gambar dia di hari hari biasa. Siriesly………..dia sangat simple girl yang cantek semula jadi….MACAM I!
Olivia dan mak dia :)

Read more: Daily Mail

1 comment:

  1. ... but I think Miss Philipines better la... hehe... oh ya..salam.. do check out my blog ya... tq. :-)

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...