24.1.13

Burger Old Trafford Lebuh Chulia Penang

Hello u olls semua,

Haritu akak dan beberapa anak ayam akak telah mengepi makan di Burger Old Trafford yang terletak di Lebuh Chulia,  Penang.  Untuk u olls yang sekali sekala nak try makan kat area 'backpackers mat salleh'  silalah datang makan kat sini.  Sambil cuci mata melihat adik-adik mat salleh yang elok elok berlaka,  kita juga dapat makan burger yang sedap.


Lokasi memang sangat mudah,  kalau ampa lalu kat Lebuh Chulia (berhadapan dengan lintang Love Lane,  ampa akan nampak satu 7 Eleven),  so burger Old Traffor tu opposite dengan 7E tu.


View Burger Old Trafford in a larger map

 Tapi burger ini adalah burger biasa,  bukan burger bakar.  Tapi sedap dan memang puas hati.  Dia punya burger di masak dan berjusi (juicy) not kering.  Ada macam-macam jenis burger yang u olls boleh try.  Tapi yang meletops of course burger kambing,  ayam ataupun daging.  Also ada jumbo hotdog....yes akak order jumbo hotdog (motifff sangat kan?) and ada juga french fries and wedges macam kat KFC.

U olls boleh makan kat burger stall ni di mana u olls boleh tumpang duduk dan minum di cafe-cafe di tepi Lebuh Chulia ni (yang penuh dengan brother-brother yang duk pekena beer sejuk di waktu malam layan relaks....if you dont mind macam kami) or u boleh beli bungkus and pi makan kat tepi Padang Kota.

Antara burger yang we olls order.  Harga lebih kurang RM5-8 untuk satu burger.  Size sederhana besar.  Ada yang order ayam dan ada yang order kambing.  Tapi dalam gambar...akak tak tau mana satu.  Hehehe


Hotdog jumbo yang akak order....nampak tak jumbo nya terlebih panjang u olls.  
Dalam hotdog tu ada cheese......meletops kan?

Potato wedges yang kami order.

Inilah warung Burger Old Trafford.  Kalau ampa lalu Lebih Chulia,  ampa tak nampak lagi gerai ni. Sila pi mandi buang sial di laut Weld Quay.

Kepada umat Islam yang akak hormati semua,  brother ni adalah Indian Muslim ya. Walaupun dia nampak Padaiyappa....u olls jangan rasa musykil pulak nak makan.  
Ini gambar-gambar we olls masa tengah makan.  Saja nak show off kat ampa semua. 
Akak tiba tiba pose cakap fon.  Padahal memang takdak bercakap dengan sapa sapa pun.
Akak dan anak ayam Vick.  Student USM yang sangat aktif bertwittter.  
Eiyzall dengan tissue di tetek.
Jangan jeles kalau akak kata Nur Fazura follow Vick kat Twitter.  Kalau u olls nak follow dia jugak, sila follow di : @vknsvrn
Anak buah kesayangan Cik Mat Unit Sukan USM.  Jangan sapa sapa kata kat dia.  Jantan ni kuat carut orang. Dia la order burger kambing.  

Sekian sahaja,  kalau ada sapa sapa meniaga burger nak jemput akak mai review pls PM me.  Thank you.

3 comments:

  1. As Salam Juie.
    Just kami nak share lah ilmu kami yg sedikit ni.
    Hampa perasa dak teloq ayam dok dlam sarang lagi? Bebaru nih tgk majalah 3 pasai berger bakaq besaq pun teloq ayam dia dok dalam sarang lagi juga....
    Sebanaqnya HARAM hukumnya makan teluq ayam yang tidak dibasuh ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih atas pandangan ampa. Ampa dah baca cerita RM10 by Mama Regina?

      Delete
    2. Confuse pasal telur ayam basuh tak basuh ni...

      Bukan kita makan isi dia ja ka?? Kalo pandai bagi pecah kan takde nk lekat2 kat kulit bagai... Hurmmm.... Tatau la saye ni tak la pandai sangat, tapi so far tak penah la plak makan telo ayam skali ngan kulit2...

      Tapi kalo was2 tu, basuh seniri je la apa susah... Huhu...

      Delete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...