4.1.13

Kuih Kacang Mazola by Jumiess

Hello u olls semua,

Seperti u olls semua tau,  hari raya yang lalu akak ada membuat business sampingan untuk menambah pendapatan di hari raya yang mulia iaitu dengan membuat kuih kacang mazola.  Tak sangka mendapat sambutan yang sangat hangat.  Dan atas permintaan dan semangat kawan-kawan semua,  akak buat kuih kacang ni bukan saja pada hari raya...tapi untuk sepanjang tahun.

Here are simple details about my business kuih kacang mazola  :

Kuih Kacang Mazola by Jumiess 
Home made kuih kacang mazola by Jumiess family and friends. 
Open for orders throughout the year.

Suitable for all occasions : Hari Raya, Deepavali, Christmas, Chinese New Year, Wedding Hantaran, Wedding Favours, birthdays
Ingredients :
Imported groundnuts, wheat flour, sugar, eggs and corn oil.
(For vegetarians, we will not add the eggs) 
Price :
1 jar 60 pieces RM20
3 jar 180 pieces RM50
*Additional cost for out of Penang area. 
How to order :
Email : jumiess@gmail.com
SMS / Wassap : +60 12-413 0060 
Tell us your name, telephone number, order quantity and time and date for delivery. 
Thanks semua!
So,  kalau ampa nak makan saja-saja.  Buat stok kudapan tengok TV,  ataupun nak buat makanan kudapan di atas meja-meja tetamu masa kenduri kendara u olls ataupun u olls nak order untuk wedding favors ataupun doorgift....CONTACT AKAK YA....Akak akan usahakannya :)

Cara Mengorder untuk Makan Saja-sajaU olls SMS/ Email / Wassap me jumlah tempahan dan tarikh bila u nak kuih kacang tu.  Bila kuih dah siap,  saya akan SMS u olls.  Pick up point  :  Area Ayer Itam Penang ataupun USM.


TAPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII..........................................akak utamakan untuk pelanggan di dalam PULAU PINANG.  Sapa yang berada di luar Pulau Pinang,  akak tak boleh nak post/courier kuih akak ni kepada u olls kerana sesungguhnya,  kuih akak ini sangat rapuh dan gebu (SEGEBU TUAN PEMBUATNYA) dan kalau nak post...akak takut akan hancus.

Sekian saja report dari akak.  Support daripada anda semua,  akak dahului dengan ucapan ribuan terima kasih.

Love u olls,
Jumie Samsudin


Part Time worker yang gigih.  So far akak hire sorang je buat masa ni.  :)  Yang depa depa dalam  gambar ni adalah masa hari raya dulu.  Lani,  pekerja akak nama dia Kim K.  HAHAHAH.....Meletops perempuan tu.
Kuih Kacang yang siap untuk dipack.
Sampling.  :)

Dah siap.  3 balang macam ni harga RM50.  Tapi kena mai amik kat dalam USM.  Kalau ampa nak akak antar,  kena ada extra charge sikit la.

Ini satu gambar testimoni dari customer.

Sedap Gilaaaaa !! Terubat Sakit Kepala Sikit Dapat Makan Kuih Kacang Kak Jumie ~ Thanks You Izan For This !!! Thanks You jugak Kak Jumie Buat Kuih Kacang nie Sedap mcm Kak Jumie :D sapa yg xbeli lg p beli kas.. Sumpah sedap.. — with Jumie Samsudin and Eva Natasha.

Ini kuih kacang special untuk diberikan sebagai HADIAH HAPPY NEW YEAR.  Seorang customer ni suruh akak decorate sikit.  Tapi gambar ni masa akak tengah pikir-pikir idea lagi u olls!  Nanti dah siap akak bubuh lain dalam FB.  



Like us on Facebook  :  

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...