15.1.13

Primadona, Untuk Berapa Lama?


Sorry banyak banyak untuk Astro Ria and Kak Ta,  Kak Erra,  Kak Engku and also Datin Ziela Jalil,

Saya rasa talk show ni macam nak tiru ala-ala The Views yang sangat popular di Amerika Syarikat. Dia mana 4 orang wanita yang merupakan selebriti hebat berbincang dan ada kalanya bergaduh gadah dalam pelbagai issue yang dibincangkan dalam ruangan itu.

Tapi tanpa pengisian yang dilengkapkan dengan penyelidikan yang kuat,  talk show ini hanya semata-mata hiburan makcik-makcik.  Tiada pembinaan ataupun penguatan ilmu kepada kaum wanita malah hanya sarat dengan baju-baju pengacara yang adakalanya lebih sesuai untuk pengantin dan show show pentas.  Balik-balik issue duda,  issue kawen ramai....takdak issue lain ke????

Saya tak harap apa-apa.  Cuma..........terpulang kepada penonton untuk menilainya.  

ps/  so far setakat ni....Nona adalah rancangan wanita yang paling berprestij kat TV tempatan.  Selalu dedahkan isu isu yang kita tak tau dan berikan macam-macam informasi hasil dari penyelidikan fakta yang terperinci.

Love,
Jumie Samsudin

3 comments:

  1. btoi la jumie.. kami tgk masa episod depa bincang pasai queen control tu.. mcm x berapa sesuai laa bila enot cakap pasal somi dia x keja laa..dia yg bg duit kat somi dia laa n mcm2 lagi... rasa bnda tu mcm dia bg malu laki dia di depan org ramai la pulak..hurrmmm...

    ReplyDelete
  2. btoi jumie! bingit kot bila empat2 nak bercakap.. macam tak sesuai ja dengan status depa nk bercakap pasal isu mak mertua last week.. pendapat kakmona la.. :)

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...